Tarih: 18.09.2024 06:34

Vali Çiftçi Demokrasi şehitlerini andı…

Facebook Twitter Linked-in

Vali Çiftçi Demokrasi şehitlerini andı…

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, demokrasi tarihimize sürülmüş kara bir leke olarak nitelendirdiği; Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun İdam Edilmelerinin Yıl Dönümünde bir mesaj yayınlayarak demokrasi şehitlerini andı.

Vali Çiftçi mesajında; bugün, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından, 16-17 Eylül 1961'de Merhum Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun idam edilişlerinin 63. yıl dönümü. Ülke tarihini derinden etkilemiş, toplum nezdinde derin bir acıya neden olmuş idamlar neticesinde demokrasi, adalet ve insanlık adına utanç verici bir süreç yaşanmıştır.

Tarihi, kültürü, değerleri ve inançları ile milletimize ve milli iradeye yönelik gerçekleştirilen idamlar, demokrasimize ağır bir darbe vurmuş ve ülkemizde toplumsal vicdanı derinden yaralamıştır.

Ülkemize ve milletimize bağlılığının en güzel ifadesi olarak son sözü "Devletime ve milletime ebedi saadetler dilerim." olan Merhum Başbakan Adnan Menderes, milletin adamıdır. Bilinmelidir ki milletimizin gönlünde ebediyen şerefli bir davanın şehitleri olarak yer edinecek olan Adnan Menderes ve arkadaşları, ülkemizde demokrasinin kökleşmesi uğruna en ağır bedeli ödemişlerdir. Menderes ve dava arkadaşları, Türkiye'nin köklü geçmişinden aldığı güçle, bağımsız ve güçlü bir ülke hayalini gerçeğe dönüştürmek için canlarını feda etmişler ve milletimizin kalbinde mümtaz bir yere sahip olmuşlardır.

Milli iradeye karşı yapılan tüm darbeler ve darbeci zihniyet, milletimizin sinesinde derin izler bırakmıştır. Bu bilinçle milletimizin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma azmi ve kararlılığı, giderek güçlenmiştir. 15 Temmuz'da yazdığı destanla bu azmi ispatlayan aziz milletimiz, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma bilincini her daim canlı tutma gayesindedir.

Bu vesileyle "Milletin Adamı" Merhum Adnan Menderes ile dava arkadaşları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmet, minnet ve şükranla anıyor; demokrasi uğruna verdikleri mücadelenin rehberliğinde, millet iradesine yönelik her türlü darbeyi, darbe teşebbüsünü ve darbeci zihniyeti bir kez daha reddediyorum.

Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —