Tarih: 18.08.2024 15:25

Ve Erzurum'da festival başlasın…

Facebook Twitter Linked-in

Ve Erzurum'da festival başlasın…

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkı ve destekleriyle oluşturulan ve 16 büyükşehirde devam eden organizasyonlar eşliğinde tartışmalı da olsa “Kültür Yolu festivali” Erzurum’da başladı. Şehrin değişik mekânlarında kültürden-sanata, konserlerden-konferanslara kadar birçok alanda etkinlik düzenlenecek olup, bu organizasyonlara geçen yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın fazla olması beklenmektedir.

 

 

Tum1habermedya/medyadoğu.com/yerel/kültür-sanat / kültüryolufestivali / Erzurum

Festivalin ilk gününde Erzurum Kalesi önünde bulunan festival alanına akın eden Dadaşlar, burada kurulmuş olan etkinlik çadırlarında yöresel ürünlerin sergisinden faydalanarak, kendilerine konser veren Erzurum’lu sanatçılardan Metin Kara konseri eşliğinde festivalin keyfini çıkardılar.  Etkinlik kapsamında el sanatları sanatçılarının; Erzurum’un geleneksel el sanatlarının uygulamalı olarak sergilendiği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca hazırlanan tarihi mekânlarda vatandaşlara sunum yapan sanatsal faaliyetlerini sergilemeye başladılar.

9 gün boyunca şehrin muhtelif yerlerinde değişik isimler altında yapılacak olan bu etkinliklere vatandaşlarımız ücretsiz olarak katılım sağlayarak faydalanabilirler.   

 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —