14238,11%0,08
42,84% 0,04
50,46% 0,18
6214,81% 0,72
9986,60% 0,00
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor.
Marmara'nın doğusu, İç Ege (Denizli hariç), Doğu Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı olacağı tahmin ediliyor.
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği, akşam saatlerinden sonra ise İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı bildirildi.
Gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının halen mevsim normalleri civarında seyrettiği, ancak başta kuzey, iç ve doğu kesimler olmak üzere ülke genelinde 4 ila 10 derece azalacağı öngörülüyor.
Rüzgârın genellikle kuzey ve doğu yönlerden, ülkenin güneydoğu kesimlerinde ise güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Meteoroloji, kuvvetli yağış beklenen bölgelerde ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. (İLKHA)