Bugün, 14 Kasım 2025 Cuma
  • BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,95% -0,01
  • EURO

    48,82% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5548,45% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Yapıcıoğlu Meclis’ten seslendi: Fiilî adımlar atılması için daha ne olmasını bekliyoruz?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda işgalci siyonistlerin Özgürlük Filosuna müdahalesi sebebiyle yapılan özel oturumda partisinin soykırımcı çifte vatandaşların yargılanmasına ilişkin kanun teklifini hatırlatarak fiilî adım

SİYASET 9.10.2025 12:39:37 0
Yapıcıoğlu Meclis’ten seslendi: Fiilî adımlar atılması için daha ne olmasını bekliyoruz?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, işgalci siyonistlerin Özgürlük Filosuna müdahalesi ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri Necmettin Çalışkan, Sema Silkin Ün ve Mehmet Atmaca'nın kaçırılmasıyla ilgili yapılan özel oturumda söz aldı. Yapıcıoğlu, partisinin Meclis’e sunduğu soykırımcı çifte vatandaşların yargılanmasına ilişkin kanun teklifini hatırlatarak "Fiilî adımlar atılması için daha ne olmasını bekliyoruz?" dedi.

"Sivil insanların uluslararası sularda alıkonulması tüm insanlığa karşı işlenen bir suçtur"

İşgalci israilin Sumud Filosuna saldırısını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Aralarında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu yüzlerce aktivistin siyonist terör rejimi tarafından zorla alıkonulması insanlık vicdanına vurulmuş bir darbedir. Hukuksuz ablukayı kırmak ve iktidarları harekete geçirmek için yola çıkan sivil insanların uluslararası sularda alıkonulması tüm insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Uluslararası sularda hukuka ve uluslararası bütün teamüllere meydan okuyarak açıkça işlenen bu suça rağmen uluslararası sistemin sessizliği, küresel sistemin Gazze halkını korumakta olduğu gibi vicdan sahibi insanlara sahip çıkmakta da tam anlamıyla aciz kaldığını göstermiştir." ifadelerini kullandı.

"Filoda bulunan bütün insanları yürekten selamlıyorum"

Konuşmasının devamında Sumud Filosuna yönelik saldırının yankıları sürerken işgal rejiminin Özgürlük Filosuna yönelik yeni bir saldırı gerçekleştirdiği belirten Yapıcıoğlu, "Gazze'ye yardım ulaştırmak isteyen bu sivil inisiyatifin önü yine uluslararası sularda kesilmiş, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu aktivistler tecrit edilmiş, alıkonulmuş ve gemileri gasp edilmiştir. Buradan başta milletvekili arkadaşlarımız Sema Silkin Ün Hanımefendi, Necmettin Çalışkan ve Mehmet Atmaca Beyefendiler olmak üzere her iki filoda bulunan bütün insanları yürekten selamlıyorum."

"Filolar Gazze'deki ablukanın çöküşe başladığını ilan etmiştir"

"Bu saldırı yalnızca aktivistlere değil tüm insanlığa, vicdana ve dayanışmaya yöneltilmiş bir tehdittir." diyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Sumud ve Özgürlük filoları Gazze'deki ablukanın sadece fiziki değil, psikolojik olarak da çatırdadığını, çöküşe başladığını ilan etmiştir. Bu filolarda yer alan cesur insanların duruşu tüm dünyaya adaletin, vicdanın ve insanlığın henüz ölmediğini göstermektedir. Bu çabanın daha olumlu sonuçlar vermesi için uluslararası kamuoyu, terör rejiminin hukuk tanımaz saldırganlığına karşı daha net bir tutum almalı, kaçırılan tüm aktivistler derhâl serbest bırakılmalı, Türkiye de dâhil, bütün ülkeler alıkonulan vatandaşlarını koruma kararlılığını güçlü bir şekilde göstermelidir."

"Umarım, soykırıma iştirak eden çifte vatandaşların yargılanmasına ilişkin kanun teklifimiz son olaylarla biraz daha iyi anlaşılmıştır"

Yapıcıoğlu konuşmasının devamında, "Partimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu Türkiye vatandaşı olup da soykırıma iştirak eden çifte vatandaşların yargılanması ve cezalandırılmasına ilişkin kanun teklifimizin bir an önce yasalaşması gerektiği, umarım bu son olaylarla biraz daha iyi anlaşılmış olsun. Söz konusu teklifin yasalaşması milletimizin vicdanının ve mazlum halklarla dayanışma karlılığının en açık ifadesi olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Ateşin bize dokunmasını mı bekleyeceğiz?"

Fiilî adım çağrısında bulunan Yapıcıoğlu, "Evet, zalimler korkar ama kınanmaktan, lanetlenmekten değil, mazlumların kıyama kalkmasından, zulmün hesabını sormak için harekete geçilmesinden korkar. Fiilî adımlar atılması için daha ne olmasını bekliyoruz? Unutulmamalıdır ki siyonist terör rejimi, bölge barışı önündeki en büyük engel ve dünya barışına yönelmiş en büyük tehdittir. Bu tehdit gittikçe büyüyor ve yaklaşıyor. Bunun farkına varmak için ateşin bize dokunmasını mı bekleyeceğiz? Güney Afrika Cumhuriyeti yetkilileri Uluslararası Adalet Divanına dava açmanın bir bedeli olduğunu bildiklerini ve bunu göze aldıklarını söylediler. Bir an önce fiilî adımlar atılmalı ve bedeli neyse o bedel göze alınmalıdır. Eninde sonunda zalimlerin kaybettiğini hep birlikte göreceğiz, o kayıpta payı olanlardan olmak dileğiyle.” dedi. (İLKHA)

Yorum Ekle

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Ankara Valisi Şahin, ANFİDAP üyelerini kabul etti

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

"Yağmur oluşturma" teknolojisi Hindistan'da başarıyla test edildi

Manisa’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Beyaz Saray: Trump, 30 Ekim'de Şi Cinping ile görüşecek

Prof. Dr. Cem Çetin, MAKÜ Tıp Fakültesi kurucu dekanı oldu

İstanbul Valiliği’nden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Kırıkkale Belediyesi’nden emeklilere pazar desteği

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

MHP Adana Heyeti Ankara’da Bakanlarla görüştü

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı! Foça'da bir kişi kayıp!

Bulgaristan’dan Bilecik’e gönül köprüsü

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Antalya'da 102 sanatçıdan 102 eserlik sergi

Ertuğrul Gazi Konal ülkemize yakışır projeler üreteceğiz

PTT, 185 yaşında

Denizli’de ücretsiz veteriner danışmanlık hizmeti yaygınlaşıyor

Kocaeli’de tarımın geleceği için dev adım

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Foça’da yağış rekoru kırıldı! Ekipler seferber!

Bozbey: Üreten Bursa, daha güçlü bir Bursa demektir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Kocaeli’de UçakPark, Bilim Tutkunlarının Yeni Rotası

Ordu’da Genç Çiftçilere Seracılık Eğitimi

Ordu’nun genç çiftçileri seralarda eğitim aldı

Kocaeli'de UçakPark bilimin yeni rotası oldu

Artvin Valisi Ergün lise öğrencileriyle bir araya geldi

ÖSYM: YKS tercihleriyle ilgili iddialar gerçeği yansıtmıyor

Sakarya temel ilk yardım eğitimleriyle bilinçlendiriyor

TİMBİR Akademi'den Ücretsiz Yapay Zekâ İçerik Üretim Eğitimi

Sakarya Geyve Belediyesi'nde EKAP eğitimi

Öğretmenler 'Maarif Kongresi'ne hazırlanıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3

YAZARLAR