-
BIST 100
16236,83%-0,10
-
DOLAR
44,21% 0,07
-
EURO
51,10% 0,14
-
GRAM ALTIN
6934,03% -2,51
-
Ç. ALTIN
11467,55% -1,01
Yeni bir patriot sistemi daha Adana'da konuşlandırılıyor
Yeni bir patriot sistemi daha Adana'da konuşlandırılıyor
Millî Savunma Bakanlığı, hava sahasının ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla milli düzeyde alınan tedbirlerin yanı sıra Adana’da konuşlu mevcut İspanya Patriot sistemine ilave olarak Ramstein/Almanya’daki Müttefik Hava Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir Patriot sisteminin daha Adana’da konuşlandırıldığını açıkladı.
ADANA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısı, Adana İncirlik 10. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Ankara ve Adana’dan katılan basın mensuplarına bakanlığın güncel faaliyetlerini aktardı.
Toplantıda, 13 Mart’ta İran’dan ateşlenen bir balistik mühimmatın hava sahamıza girdiği ve Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hâle getirildiği açıklandı. Tuğamiral Aktürk, olayın tüm yönlerinin aydınlatılması için ilgili ülke ile temasların sürdüğünü ve millî güvenliğe yönelik tedbirlerin kararlılıkla alındığını belirtti.
ADANA'YA İSPANYA PATRİOTU'NA İLAVE ALMANYA TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLEN İKİNCİ PATRİOT GELİYOR
Bakanlık, hava sahasının ve vatandaşların güvenliği için Adana’da konuşlu mevcut İspanya PATRIOT sistemine ek olarak, Ramstein/Almanya’daki Müttefik Hava Komutanlığı tarafından görevlendirilen ikinci bir PATRIOT sisteminin de Adana’ya konuşlandırıldığını bildirdi.
Hava sahamızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla millî düzeyde alınan tedbirlerin yanı sıra Adana’da konuşlu mevcut İspanya Patriot sistemine ilave olarak Ramstein/Almanya’daki Müttefik Hava Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir Patriot sistemi daha Adana’da… pic.twitter.com/FmO8NuK0ti
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) March 18, 2026
Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin açıklamada ise İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları ve Gazze ile Batı Şeria’daki baskıları da eleştiren Sözcü Tuğamiral Aktürk, “Lübnan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğimizi yineliyoruz. Masum sivillerin zarar gördüğü çatışmaların sona ermesini ve Hürmüz Boğazı’nın güvenli şekilde işlev kazanmasını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, uluslararası toplumun İsrail’in Filistin halkına uyguladığı baskıları sona erdirmesi gerektiği vurgulanırken, bölgesel istikrarın korunması için diplomatik ve güvenlik önlemlerinin takip edildiği bildirildi.
Ordu Bayrama Hazır: Şehir Genelinde Temizlik Seferberliği
Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli
73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı
Adıyaman’da hayırsever Mehmet Ulum’dan 300 aileye destek
Başkan Gönder’den 18 Mart mesajı: ‘Çanakkale geçilmez’
Bursa'da 'Anzakların Gözünden Çanakkale' konseri
UEDAŞ bayramda kesintisiz enerji için sahada
Trabzon’da Çanakkale kahramanları anıldı
Bayram öncesi otogarda beklenen yoğunluk oluşmadı
Başkan Abdulkadir Kurt’tan Ramazan Bayramı mesajı
Bursa’da anlamlı dayanışma örneği
Konya’da tramvay hattı için bir adım daha
Artvin'de 18 Mart programı
Dış ticarette ihracat birim değeri artarken miktar azaldı
Çanakkale ruhunu İzmit'te yankılandı
Uzmandan tavsiyeler: Bayramda sağlığınızı riske atmayın!
Orta Doğu'da Savaşın 19. Günü
Mardin'de tatlı bayram telaşı esnafın yüzünü güldürüyor
İçişleri Bakanlığından bayram öncesi trafik uyarısı
Pastanelerde gece gündüz bayram yoğunluğu mesaisi
Malatya'da spor salonunda çıkan yangın paniğe neden oldu
Ordu’da bayram öncesi temizlik seferberliği
İstanbul Maltepe Belediyesi’nden sağlıklı yaş alma semineri
Bursa’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı anıldı
Konya'da Karatay Belediyesi’nden Viyana’da mesnevi sergi
Ankara İtfaiyesi’nden bayram öncesi uyarı
KudoKudo’dan küresel marka hamlesi: Yeni marka 'KUKiDU'
Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü Diyarbakır'da kutlandı
MSB: Uluslararası toplumun sorumluluğunu yerine getirmesi çağrımızı yineliyoruz
Bursa Nilüfer’de ara tatilde “Çocuklar Depoda”
Yükleniyor











