-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% 0,13
-
EURO
50,55% -0,69
-
GRAM ALTIN
7167,03% -0,53
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Yeni ses sistemi cezaları esnafı zorluyor
Trafikte yüksek sesle müzik dinlenmesine yönelik artırılan cezalar, araç ses sistemi sektöründe faaliyet gösteren esnafı da etkiledi. Esnaf, yapılan düzenlemelerin işlerini ciddi şekilde düşürdüğünü belirterek yetkililerden düzenleme talep etti.
Trafikte yüksek sesle müzik dinlenmesine yönelik artırılan cezalar ve yaptırımlar, araç ses sistemi sektöründe faaliyet gösteren esnafı da etkilemiş durumda. Sektörde çalışan bazı esnaflar, yeni düzenlemelerin işlerini ciddi şekilde azalttığını ifade etti.
İzmir'de ses sistemi sektöründe esnaflık yapan Hasan Gökçe, yeni trafik cezalarının özellikle yaptırımlarının ağır olmasının sektörü olumsuz etkilediğini belirtti.
Gökçe, toplumun huzurunu bozan davranışlara karşı cezaların uygulanabileceğini ancak birkaç kişinin yaptığı yanlış nedeniyle tüm sektörün olumsuz etkilenmemesi gerektiğini ifade etti.

Yaptırımların fazla olmasının sürücüleri caydırdığını ifade eden Gökçe, "Bu tabii ki bizim iş yükümüzü etkiliyor. Ses sistemi ve görüntü sistemlerinde aşırıya kaçan bazı kişi ve kişiler var. 'Kurunun yanında yaşı yakma' olayına döndü bu yaptırım ve cezalar. Birkaç kendini bilmez yüzünden bütün sektörü kötülemeye döndü bu iş. Önceden dükkanımızda her gün 5-10 adet araçta ses sistemi montajı yapılırken şu an yani günde bir tane montaj gelse şükrediyoruz." dedi.
"Geçim sıkıntısına düşmeye başladık"
Gökçe, "Biz bu işten çok şikayetçi olmaya başladık ve sessizliğimizi nereye kadar koruyacağız bunu da bilmiyoruz. Devletimizden talebimiz belli; halkı rahatsız eden ve toplumun huzurunu bozan, kamu alanında sıkıntı yaratan tipleri bulduğu zaman acımasın. Ama herkesi aynı derecede yargılamasın. Şu an geçim sıkıntısına düşmeye başladık. Düzenimiz bozuktu son aylarda, bu cezalardan sonra artık iyice bitmeye başladı bizim işimiz.” ifadelerini kullandı.
Sosyal medyada ve bazı platformlarda ses sistemi montajı esnafının "uyuşturucu taciri" olarak gösterilmesine tepki gösteren Gökçe, "Bizim camiamızı kötüleyip ve bizim yaptığımız işlerle alakalı yorumlar yapıp ekmeğimizle oynamayın. Bu tamamen bu camiaya saygısızlıktır." diye ekledi.

Serdar Açar isimli esnaf da yeni düzenlemelerin sektörü ciddi şekilde etkilediğini ifade ederek şunları söyledi:
“Şu an siftah bile yapamıyoruz; piyasayı çok etkiledi. Sadece bu hoparlör grubu, bas grubunu etkilemiyor bu. Firmaları da çok etkiledi, malzeme üreten insanları da çok etkiledi. Herkes bu işten para kazanıyor, bir şekilde nasibini, çoluğuna çocuğuna ekmek götürüyor. Buna bir düzenleme yapmaları lazım. Yüksek ses açanlara kesinlikle ceza yapsınlar, hiç affetmesinler ama arabada bulundurmayı cezalandırmasınlar. Derhal düzenleme yapılması lazım." (İLKHA)
Araçta Sonradan Takılan Ekran ve Ses Sistemine Ceza Uyarısı
Kaymakamlara Alkol Denetimi Yetkisi Geliyor: Reklam ve Sponsorluklara Yeni Yasak
Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı
BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi
İran Büyükelçisi: “Türkiye’ye Füze Atılması Bizim İçin de Soru İşareti”
İran Dışişleri Bakanı Erakçi’den Türk Halkına Türkçe Mesaj: “Dualarınız Güç Veriyor”
Tekne orucu tutan minikler aileleri için güllaç hazırladı
Erdoğan’dan İBB’ye Cerrahpaşa Tepkisi: “2019’dan Sonra Durdu”
“Arıkan’dan Emekli İkramiyesine Sert Tepki: ‘Bu İkramiye Değil, Harçlık!’”
Erdoğan’dan Kritik Açıklama: “Türkiye’yi Savaşın İçine Çekmek İsteyen Tuzaklara Karşı Dikkatliyiz”
Zonguldak'ta işçi taşıyan midibüsle otomobil çarpıştı: 13 yaralı
İran’dan Türkiye’ye Yönelen Füzeler İçin “Üçüncü Taraf” İddiası
Emeklilerden Bayram İkramiyesi Tepkisi: “Sandıkta Kapılarımızı Kapatacağız!”
CHP’li Bülbül’den Ömer Günel Operasyonuna Sert Tepki: “Hesap Sorulacak”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan bölgedeki gerilime ilişkin diplomasi çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Sisi görüştü
Trump’a Epstein Adası Göndermesi: Laricani’den Pentagon’a Sert Yanıt
Özgür Özel’den Erken Seçim Açıklaması: “2027 Sonbaharında Seçim Planlanıyor”
İBB Duruşmasında Selam Krizi! Avukattan Yargıya Kritik Uyarı
Tayvan açıklarında 5,7 büyüklüğünde deprem
Trump’tan İran Savaşı İçin Yeni Zaman Sinyali: “Ne Zaman Biteceğini Hissederim”
Lübnan'a yönelik siyonistlerin saldırılarında 773 şehit, 1993 yaralı
ABD, Irak'ta düşen uçaktaki 6 askerinin öldüğünü doğruladı
Almanya'dan ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
Yeni ses sistemi cezaları esnafı zorluyor
Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor
HSK kararıyla Yargıtay için 8 yeni üye seçimi yapıldı
Malatya'da traktör devrildi: 2 yaralı
Dünya Kudüs Günü'nde Bitlis'ten çağrı: Mesele sadece Filistin değil, ümmetin varlık mücadelesidir
Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu!
Yükleniyor











