Tarih: 28.06.2024 09:09

Yeni Bir Seçil Erzan Vakası: Denizbank'ta Bir Şube Müdürünün Daha Fon Kurarak Milyonlarca Lira Topladığı Ortaya Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir'de Denizbank şube müdürü olarak görev yapan Hatice Ö., Borsa İstanbul’un ünlü oyuncuları arasında yer alan C.O. ismini kullanarak bir fon kurduğu iddia edildi. Hatice Ö., iki iş insanı ile Karşıyaka Spor Kulübünün üç yöneticisini fona dahil etti. Yapılan tespite göre, Hatice Ö.'nün beş kişiyi Karşıyaka'daki bir döviz bürosu sahibi S.Ç. ile birlikte yaklaşık 200 milyon lira dolandırdı.

Hatice Ö. ve S.Ç. için "nitelikli dolandırıcılık" ve "zimmet" iddiasıyla gözaltı kararı verildi.

Bir Kişi Gözaltına Alındı

Karşıyaka Spor Kulübünde basketbol altyapı başkanı da olduğu öğrenilen Hatice Ö.'nün çok sayıda ilacı yutarak intihara teşebbüs etti. Hatice Ö.'nün hastanede kontrol altına alındığı öğrenildi. Hatice Ö.'nün tedavisinin ardından gözaltına alınacağı, S.Ç.'nin de iş yerinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüpheli ifadesi alınmak üzere Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Kur Korumalı Mevduat Detayı

Hatice Ö.'nün mağdurlardan bazılarına "kur korumalı mevduat ile altın hesabında değerlendireceğini", bazılarına ise "fiziki altın alacağını" söyleyerek topladığı parayı döviz bürosuna aktardığı iddia edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, banka şubesinde incelemede bulundu. Soruşturmaya Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da dahil oldu.

Kim Bu Gizemli Borsacı

Odatv'nin edindiği bilgiye göre adına fon kurulan Yozgatlı C.O., "borsanın gizemli adamı" olarak biliniyor. Gıda sektöründe faaliyet gösteren mağdur C.O.'nun başında olduğu gıda şirketinin tarihi 1930'lara gidiyor. Kardeşi C.O ile zeytin sektöründe önemli kazançlar elde eden C.O., Türkiye'nin ünlü bir salça markasını satın alarak gıda sektöründe söz sahibi oldu.

Seçil Erzan Olayı

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan, ünlü teknik direktör Fatih Terim adına hayali fon kurarak, yüksek getiri vaadiyle futbolcu ve iş insanlarını dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Davada kamuoyunun yakından tanıdığı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Semih Kaya gibi isimler yer aldı. Seçil Erzan açılan davada tutuklu olarak yargılanıyor.

Rahşan Eylem Bulut Olayı

Geçtiğimiz nisan ayında, Antalya Manavgat'ta şube müdürü olarak çalışan Rahşan Eylem Bulut, yardımcısı Utku Erdem, iki banka çalışanı ve dört kişi, müşterilerin hesaplarından yaklaşık 205 milyon lira çalınmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —