-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bilim İletişimi Ofislerinin, üniversitelerin üretmiş olduğu nitelikli bilgi, teknoloji, araştırma ürünleri ve diğer her türlü çıktının, toplumla buluşması noktasında faaliyet gösteren bir “arayüz” görevi gördüğünü ifade etti.
“Üniversitelerimiz artık sadece kampüs duvarları içerisinde değil kampüsün dışına çıkarak toplumla, şehirle, köyle, kasabayla buluşuyorlar. İşte ofisimiz böylesine bir buluşmaya öncülük ve rehberlik edecektir.” ifadelerini kullanan Özvar, Bilim İletişimi Ofislerinin, özellikle köylerde somut sorunları ve soruları toplayıp bunların çözümüyle ilgili cevapları yeniden vatandaşla, toplumla buluşturması gerektiğini ifade etti.
Yerel yöneticilerle iş birliğinin gerekliliğine işaret eden Özvar, “Muhtarlarımız, valilerimiz, emniyet müdürlerimiz ve mümkünse belediye başkanlarımızla temas halinde yürütülecek çalışmalar, üniversitelerin toplumla buluşmasını güçlendirecek ve yükseköğretim kurumlarının toplum nezdindeki itibarını artıracaktır.” dedi.
“Halkımıza doğrudan dokunmanız, onlarla temas etmeniz çok kıymetli”
Üniversitelerin tüm akademik ve mesleki kapasitesinin sahaya taşınması gerektiğini belirten Özvar, ziyaretlerde farklı disiplinlerden uzmanların yer almasının önemine değinerek şöyle dedi:
“Üniversitelerinizin bütün alanlardaki kapasitesini hizmete açmamız gerekiyor. Ziyaretlerimizde bir diş hekimimizin olması, psikiyatrımızın, uzman doktorumuzun, psikoloğun, veterinerin, ziraatçı hocamızın olması çok kıymetli. Onlarla beraber gidip orada çay içmek, onları dinlemek, sohbet etmek, o sorunları not etmek asıl önemli konulardan bir tanesi. Bu sorunların not edilmesi ve bir envanterinin çıkartılması üniversitelerimiz açısından gelecekte çok önemli bir araştırma konusu da olacaktır. Dolayısıyla yaptığımız bütün ziyaretlerin kayıt altına alınması en önemli başlıklar arasında yer almaktadır.”
Bilim iletişimi faaliyetlerinin üniversitelerin topluma açık ve erişilebilir olduğunu göstermesi açısından da önemli olduğunu belirten Özvar, bu anlamda da ofis çalışanlarına, öğrencilere ve akademisyenlere önemli görevler düştüğünü dile getirdi.Özvar, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinin rektörlerine bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek “Erzurum'daki halkımıza doğrudan dokunmanız, onlarla temas etmeniz çok kıymetli. Bunun devamını diliyorum.” diye konuştu. (İLKHA)
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Nevide Çiçek avukat oldu!
İstanbul’un Şarkıları AKM’de hayat buldu
Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimliğinden kamuoyuna duyurulur…
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Adıyaman’da akaryakıt fiyatlarına tepki: ‘İran’da savaş oluyor ama Türkiye’de daha pahalı’ - Videolu Haber
Uludağ’da kar voleybolu şöleni başladı
Manisa Gördes’te üreticinin yüzü güldü... Fideler bereketli toprakla buluşuyor
İzmitli miniklerden ulu çınarlara anlamlı ziyaret
Yükleniyor











