Tarih: 28.06.2024 08:02

Yüksel: "Daha Fazla Vatandaşlık ve Katılımdan Herkes Yararlanacak"

Facebook Twitter Linked-in

Modernize Edilmiş Vatandaşlık Kanunu Yürürlüğe Girdi.Yüksel: "Daha Fazla Vatandaşlık ve Katılımdan Herkes Yararlanacak"

27 Haziran'dan itibaren modernize edilmiş vatandaşlık kanunu yürürlükte. "Vatandaşlık kriterleri elbette ki varlığını sürdürecek, ancak reformla daha fazla katılım, birlik ve adalet sağlıyoruz. Çünkü nihayet çifte vatandaşlığı herkes için mümkün kılıyoruz. Bugün bu zaten bir norm haline gelmiş durumda, ancak tüm köken ülkeleri için aynı şekilde kabul edilmiyordu. Bu eşitsizliğe son veriyoruz," diyor SPD Bundestag milletvekili Gülistan Yüksel, Berlin'de uzman politikacı olarak yasayı müzakere eden.

Çifte vatandaşlığın genel olarak kabul edilmesiyle, sözde opsiyon zorunluluğu ortadan kalkıyor ve insanlar vatandaşlığa geçerken mevcut vatandaşlıklarından vazgeçmek zorunda kalmıyorlar. "SPD'de birçok kişi bunun için uzun süredir mücadele etti. Geçmiş yıllarda buna ulaşmak için çalışan herkese minnettarım. Şimdi, bu kazanımı korumak gerekiyor. CDU'nun reformumuzu geri almayı vaat etmesi, birlikteliği zayıflatır ve çeşitlilik ve açıklığa bağımlı olan ekonomik konumumuza zarar verir. Buna izin vermemeliyiz," diye ekliyor Yüksel.

Yeni vatandaşlık kanunu, eski misafir işçiler için özel kolaylıklar öngörüyor. "Refahımıza büyük katkı sağladılar. Reformumuzla onların yaşam başarısını tanıyoruz. Vatandaşlık için, örneğin, sadece sözlü dil bilgisi beyan etmeleri yeterli olacak," diyor Yüksel.

"Vatandaşlık kanununun gerekliliğini aşan bu reformla, Almanya'da uzun süredir yaşayan ve toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan insanları unutmadığımızı gösteriyoruz. Kendi deneyimlerimden biliyorum ki, aidiyet duygusunu güçlendirmek için insanlara eşit yükümlülükler, ama aynı zamanda eşit haklar da sağlamalıyız. Modern bir vatandaşlık kanunu buna dahildir. Bu, Almanya'da katılımı ve toplumsal birlikteliği güçlendirir," diye bitiriyor Yüksel. Vatandaşlık kriterleri hakkında daha fazla bilgiye www.einbürgerung.de adresinden ulaşabilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —