Tarih: 23.05.2024 19:11

Zelenskiy, Ukrayna’nın Rusya topraklarında Batı silahlarını kullanmak isteme sebebini açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı, NATO ülkelerinin Ukrayna’nın enerji altyapı tesislerine yönelik Rus füzelerini vurabileceğini söyledi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, The New York Times’a verdiği röportajda Başkan Biden’e ve yalnızca ona değil, birçok ülkenin liderlerine de her zaman söylediğimiz şey, koruma olarak Batı silahlarını kullanmak istiyoruz” dedi.

Rus ordusunun Ukrayna şehirlerini sınıra en yakın köylerdeki mevzilerden bombaladığını, çünkü Ukrayna’nın özellikle Batılı ortakların kendilerine sağladıkları silahları kullanma izni olmaması nedeniyle karşılık olarak RF topraklarındaki askeri yerlere saldıramadıklarını bildiklerini açıklayarak “Kendimizi nasıl koruyabiliriz? Ya Ukrayna topraklarına doğru giden bir füzeyi vurabiliriz, ya da bir uçağı füzeyi fırlatmadan önce vurabiliriz. Füzeyi vurmak hava savunmasına sahip olmak demektir. Bir uçağı vurmak için uygun silahlara, roketlere ve izne sahip olmak gerekir” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ayrıca NATO ülkelerinin Ukrayna hava sahasına geçmeden Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef alan Rus füzelerini vurabileceklerini de söyledi. Ona göre bu tür taktikler savunma amaçlı olacak ve NATO üyesi ülkeleri Rusya ile savaşa çekme riski taşımayacaktır.

Zelenskiy “Yani sorum şu: Sorun ne? Neden onu vuramıyorsun? Bu koruma mı? Evet. Bu Rusya’ya bir saldırı mı? HAYIR. Rus uçaklarını düşürdünüz ve orada Rus pilotlar mı öldü? HAYIR. Peki NATO ülkelerini savaşa sürüklemek meselesi nedir? Böyle bir soru yok. Ukrayna üzerinde gökyüzünde ne varsa vurun. Bize sınırlardaki Rus birliklerine karşı kullanabileceğimiz silahlar verin.” dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —