
Birlik Derneği zor durumda bulunan Afgan kardeşlerimize yardım elini uzatarak,Kardeşlerimizi ihtiyaçlarını gidermeye, onların sesi olmaya devam ediyorlar.
Dernekten yapılan açıklamaya göre
Bölgedeki arkadaşlarla irtibata geçtik, Türkmen şura bölge şubesiyle görüştük.
İnfak çalışmamızı titizlikle organize edeceklerinin sözünü verdiler. Ekipler gidip yakından inceleme yaptılar ve en büyük ihtiyaçları çadır olduğunu tespit etmişler. 1000 ‘ e yakın aile Türkmen ve Özbek kökenli Mezarı Şerife yakın bi yerde kendi imkanlarıyla oluşturduğu adına çadır bile diyemeyeceğimiz çuvallardan dikilmiş bez parçalarının altında yaşamaktalar. Bölge karasal iklim ve soğuk bir bölge çoğunlukla Türklerin yaşadığı bölgelerde savaş devam ettiği için kampta yaşayanlar kışı evlerinden uzakta geçireceklerini söylemişler.
Videoya Gitmek İçin Buraya Tıklayın
Yine Afganistan’da 2.infak bölgemiz ise Faryb ili Merkezi maymana civarında merkeze gelen savaş mağdurları.
Mülteciler genelde; kaysar, Almar, tagap, hocasabzpuş ilçeleri ve hiştpul, sarhavuz, katakale bölgelerinden. Burada da 1000 civarı aile var. Bu bölgede kışlık kıyafet ve gıda desteği acil ihtiyaç durumunda. İlk bölgedeki acil ihtiyaç ise çadır.
Bu 2 bölge gibi en az 50 kamp daha var arkadaşlar. Biz üzerimize düşeni yapıp yetebildiğimiz kadarına tebessüm olmaya çalışıp infak edeceğiz.
İnfakta Birlik Derneği