Ali Berham Şahbudak

Tarih: 19.05.2024 11:31

19 #MAYIS 1919

Facebook Twitter Linked-in

Dünyada eşi benzeri olmayan büyük #Atatürk; tüm yetersizliklerimize, ve  hatalarımıza , zaafiyetlerimize rağmen, #emperyalist işgalinden sonra bugun 105 yıldır #bayrağımız özgürce dalgalanıyor ve onurlu bir Cumhuriyette Türk milleti olarak gururla bu cennete vatanda yaşıyorsak bunu eşsiz önderimiz Mustafa Kemal #Atatürke borçluyuz.

Her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan,
#Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, #Atatürk’ün kurduğu #TC Devleti olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk #Cumhuriyeti'nin de de resmî bayram olarak kutlanir.

19 Mayıs 1919'da eşsiz onderimiz Mustafa Kemal #Atatürk Bandırma Vapuru ile #Samsun'a çıkmış ve bu gün, #İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş #Savaşı'nın başladığı gündür 19 Mayıs 1919 tarihi. ..

#Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bu bayram, #Atatürk yılı olark ilan edilen 1981'de 12 Eylül askeri darbe sonrası #Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından yapılan bir değişiklikle 19 Mayıs #Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olark kutlanmaktadir.

#Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği bu #Bayrami daha iyi anlayabilmek için #Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleştirdiği #İstanbul-Samsun yolculuğuna bir kez daha bakarak #Millî mücadele ruhunu iyi anlamamıza bağlıdır...

#Atatürk’ün Samsun’a ilk ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda #Atatürk’ün başlattığı bu Milli Mücadelesi #Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş ve çürümüş fikirlere karşı yeni bir çağ baslatarak genç fikirlerin olduğunu görmüştü.

Bu nedenle de  #Atatürk için tam bağımsız olark kurtulduk bu devletin muasır medeniyet seviyesine taşıyacak #Türk gençliğinde gördüğü için bu bayramı Türk Gençliğine armağan etmiştir.

#Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır:“ Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”

Bu cennet vatanda ezan bugün beş vakit okunabiliyorsa, bu #Atatürk ve silah arkadaşlarının #ülkemizi işgal eden #emperyalist vatan toprağından atmak için "gece gündüz demeden o cepheden o cepeye koşarak" ya isdiklal ya ölüm diyerek bin bir mücadele sonrasında kurduklari #Cumhuriyetin temellerinin sağlam atıldığı içindir...

Öyleyse sorunlar #geçicidir, kişiler cikarlari peşinde kosanlar ölümlüdür, ilelebet payidar kalacak olan ise eşsiz önderimiz Mustafa Kemal #Atatürk’ün kurduğu #Türkiye Cumhuriyeti Devletidir...

Yasadigin kısa #ömründe onurunla 
yaşadığın bu cennet vatanı kanlarıyla senin yaşaman için vatan olarak bırakan başta baş komutanimiz Gazi Mustafa Kemal #Atatürk olmak üzere vatan toprağına şehit düşmüş tüm sehitlerimizi #yüreğinde hissederek milli bayramlarda değil yılın 365 gün #Atatürk'ü unutmadan
#MustafaKemalOlmak.!

Ne Mutlu #Türk'üm Diyene...
Orjinal Köşe Yazısına Git

— KÖŞE YAZISI SONU —