Bugün, 23 Haziran 2024 Pazar

   PARELEL ABD ile PARELEL RUSYA ARASINDA
                                                                 BİRRRR!!!!!!!!!!! FETULLAH GÜLEN TERÖR ÖRGÜTÜ
    1870 yıllarında Osmanlının devlet erkanı içerisinde,Avrupa ile hareket etmek(İngiliz ve Abd merkezli)  isteyenler,Rus Carlıgı ile hareket etmek isteyenler,Eski usul Osmanlı iadresinde bazı refomıst yasalarla yönetilmeye  devam edelim diyenler,birde ayrılıkcı etnik taraftarlarının oluşumlarının yerleştiği günler olarak bu surecte,1920 gelinmelerle, Osmanlı Devletinin kalacak bır parca vatan topragı varsa oda bu gunkü misaki millli sınırların elde nasıl kalabilirliği noktasında yeni devlet anlayısında izlenecek yok harıtasında,yoldaki entrikalar bu gunleri bizlere yaşatmaktalar,ve yaşıyoruzda,böyle gidersede cok yaşarız ya demek istemiyorum cünkü  bu vatanın has evladları Allaha verdıkleri sözde sadıktırlar. Bu devlet,Türk Devletidir,Tebası Müslümandır,İçimizdeki dıger din mensublarının inanc özgurlugu Allahın Temınatı altındadır.Bayragı şehidimin kan rengı Hilalim İslam,Yıldızım Zaferdir benim.
Bunu başta İsrail,Abd,İngiliz devletleri iyi bilsinki Türk Esir Olmaz,Türk Vatansız olmaz,bu olmazlarımıza olur dıyenlerin
BAŞI GÖVDESİNE,agır gelmiş demektir.

BİR TUTTURMUŞ GİDİYORUZ,FETÖ DİYE.PARELEL FETO MU?PARELEL ABD Mİ?
  FETÖ'nün tarihçesi - 15 Temmuz Darbe Girişimi Raporu
   Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ne zaman kuruldu? Kuruluşundan bu yana Türkiye'de ve dünyada adım adım nasıl örgütlendi?
15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, 15 Temmuz Darbe Girişimi Raporu'nu açıklamıştı. Raporda FETÖ'nün 1970'lerdeki kuruluş yıllarına kadar gidilip, kuruluş aşaması, Türkiye'de ve dünyada örgütlenmeye başlaması ve yıllar ile dönemler itibariyle nasıl devlet içerisinde yapılandığı tüm detaylarıyla yer aldı.


   Fetullah Gülen liderliğindeki yapılanma, 2013 yılı sonlarına kadar başta “Cemaat” ve “Gülen Cemaati” olmak üzere, 
“Fethullah Gülen Cemaati”, “Fethullahçı Yapılanma”, “Fethullah Gülen Örgütü”, “Camia”, “Hizmet Hareketi”, “Gönüllüler Hareketi” vb. ifadelerle anılmıştır. 2013 yılında hükümete karşı tertip edilen 17-25 Aralık yargısal darbe girişiminin ardından ise yapılanmanın özüne, maksadına, karakteristiğine ve eylemlerine daha uygun analitik ve teknik tanım ve ifadeler kullanıma sokulmuş ve “Paralel Devlet Yapılanması (PDY)” ve “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” olarak anılmaya başlanmıştır.

   Örgütün kuruluşundan itibaren, örgüt mensupları bu yapılanma hakkında her mecrada, her fırsatta ve ısrarla 
“Camia”, “Hizmet Hareketi”, “Gönüllüler Hareketi” vb. ifadeler kullanmayı tercih etmiş ve içinde “örgüt” ya da “yapılanma” gibi kelimelerin yer aldığı ifadeleri kullanmadıkları gibi bu tür kullanım ve söylemleri sürekli eleştirerek reddetmişlerdir.
   Bu, örgütün takiye stratejisi ve karakterini ele veren sayısız işaretten biridir. Zira “cemaat” kelimesi anlam ve kullanım açısından geleneksel bir dinî algı yaratmaktadır. Başından beri “radikal” görünmekten ve hatta klasik bir dinî hareket olarak algılanmaktan kaçınarak “farklı, zararsız ve ılımlı” bir görüntü sergilemek isteyen örgüt için “cemaat” gibi kelimeler bile “tedbiren sakıncalı” muamelesi görmüştür. Örgüt hiçbir zaman tamamen dinî bir hareket olarak algılanmak istememiş ve bu uğurda, cemaat kelimesinin bile kullanımından - tavandan tabana kadar - özenle ve ısrarla kaçınmıştır. Son tahlilde, örgütün kendini isimlendirme tercihlerindeki bu bilinçli ve kolektif tutum dahi bu yapılanmanın sosyolojik süreçlerin doğal akışıyla ortaya çıkan ve gelişen bir sivil toplum hareketi değil, başından beri gizli hedefler için organize ve devamında ise terörize olan bir örgüt olduğunu göstermektedir.
   Örgütün kurucusu ve lideri olan Fetullah Gülen 27 Nisan 1941 tarihinde Erzurum’un Pasinler ilçesinin Korucuk köyünde doğmuştur. Gülen'in babası Ramiz Gülen cami imamı, annesi Refia Gülen ev hanımıdır. 
Fetullah Gülen, altısı erkek, ikisi kız, sekiz kardeşin ikincisidir.
  Örgüt hakkında dikkat çeken hususlar en başta, Gülen’in isminden başlamaktadır:
Gülen’in nüfus kayıtlarındaki ismi “Fethullah” değil “Fetullah” olarak geçmektedir. 
İki kelime arasındaki “h” farkı, ince ve önemli bir nüans oluşturmaktadır: “Fethullah” tercihi sayesinde Gülen, 
her mecrada ismi “Feth” yani “Fetih” içeren bir dini lider olarak anılmakta ve telaffuz edilmektedir; 
“Fethullah”, “Allah’ın fethi” demektir. 
Bu kullanımla daha en başından, örgüt liderinin isminden başlayarak, daha sonra büyüyecek ve önce Türkiye’ye ardından da tüm dünyaya yayılacak bir “Fetih” hareketi için bu isim üzerinden bir manevi ve kutsal işaret, sırlı bir keramet ve kudsiyet algısı yaratılarak “dinî fenomen” hâline gelmenin hedeflendiği anlaşılmaktadır.
  Fetö TERÖR örgutunün ,babası olan, ABD 7O   YILLARIN TÜRKİYESİNDE SİYASİ KONJEKTÖRÜNÜN CHP'inin 1961 senesinde Merhum Başbakanımız Demokrası Şehidimiz olan Cennet Mekan Adnan MENDERES Beyin idamı ile CHP nin o yıllarda ortaya koydugu, siyası yapı nasıl olurda,
Türk İstibaratının hem Osmanlıdan sure gelen BİLGİ DAGARCIGINDA nasıl olurda bu kavganın  içinde PARALEL ABD yapılanması ile PARELEL RUS yapılanmasının bu iki ülke arasındaki hakimiyet kavgasının Türkiye üzerinde oynanan bu oyunun,oynanırlırlıgı bildiği halde,Devletin gücünün bunlarla baş edilemeyecegını savunanların,fakat bu kavgada Ülke olarak fazla zayıat vermeden ABD ye yanaşalım diyenlerin, ABD ile böyle bir yol harıtasında ilerleme kat edelim diyenlerin karsısındada,bunu RUSYA ile beraber yapalım diyenlerin kavgası bu ülkeyi 1970 yıllar hazırladılar,ülke oyle bir hal aldıkı, kadar ülkeyi öyle bir hale getirildiki,halk bu savaşın içine cekilmeye başlamış halk sokaklarda,yukardakılerin alt takımının bır bırını yemesinden başka ne idi,Yiyin birbirinizi der misali ve bunun yaşanırlıgının başladı yıllar olan 1970 lerde  bizlere 1980 darbesine götürdü, getirdi,her darbe,ABD nın işine yaradı,cunkü Türk Devletinin içinde bir PARELEL ABD vargını inkar düşünülemz bile,,
    Bu PARELEL ABD cok partıli döneme geçilen yıllarda,önceki yapı olan PARELEL ABD ve PARELEL RUSYA yapısı,sokaga baş vurmuş,
halkın dahilinde oynanmış,durdurmak istediklerinde bir bevı barış anlaşması kurulumuş misali DARBELER olurken son 50 yılın yakın siyası tarihine bakıpta günümüz meselelelerine bu şekilde bakmıyoruz.
   Hepimizce malumdurku FETO PARELEL YAPININ,ÜLKEMİZDE ASIL VAR OLAN PARELEL ABD OLDUGUNU GÖRMÜYOR,DİLE GETİRMİYORUZ,Ne Parelel feto yapılanması bu kardeşim resmen PARELEL ABD YAPILANMASININ İKTİDARI ELE GECİRME TEŞEBBÜSÜDÜR,Bu yakın tarıh Feto Darbesi harekatı.
 Osmanlı son zamanlarında yerleşmiş olan   PARELEL ABD de,PARELEL RUSYA ile olan savaşında,sokaklara inmiş halk harekeatına dönüşmüş terör örgutleri vasıtası ile verilen iktidar savasının PARELEL ABD nın bu milleti daha fazla tanımasından olsa gerek PARELEL RUSYA ile olan mücadelesinde kendine, PARELEL RUSYA YA KARSI HALK HAREKATINDAN DESTEK SAGLAYACAK gurupları tanzım ve dızayn etme harekatında,bulunmuş stk vasıtası ile deslenmiş, din ve milleyetcılık duygularını öne cıkaran bir dinsel cemaat, oluşturulmuş,bunu büyük ölcüde taban harekatından yukarıya yetişmiş kadrolar ile  PARELEL ABD ye destek amaclı egitim sistemi ile potansıyel kadrolar ile pher şeyi tekelleştirmek sureti ile finas saglanmış bu FETO YAPISI aslında ülkemizde PARELEL ABD varlıgının tam göstergesi olsa gerek.
   FETO PARELEL yapının ilk tohumları,Adnan Menderes iktidarı sonrası,1964 ler üzerinden 1968 ler üzerinden 1970 lerde ismi agır agır ortaya cıkan FETHULLAH HOCA akımı,gün geldi,FETO DARBESİ olarak karsımıza cıktı.
Tabirde hata olmaz ise bu gayri mesru cocuk (feto) Türk Siyasi hareketi içinde,Koministler din düşmanıdır,İslamı yok etmeye calışmakta,Türkiyeyi solcular hakim olursa bu millet,diger Türk Cumhurıyetlerini gasp eden Rusya nın elinde Türklükleri,müslümanlıkları ellerinden nasıl sibiryalarda sürgün cezaları ile sürüm sürüm süründüklerininde ülkede yapılan siyası propagandalarla millet,Parelel Rusyanın,kuklalarına karşı Türk İslam anlayısı içerisinde tepki göstermek süreti ile bilmeden bu topraklarda PARELEL ABD ile PARELEL RUSYA arasındaki savaşta halk yagmurdan kacarken doluya tutulldu misali,kurtulduk derken,hem dunyamızı hemde ahıretimizi bu sefer kaybetme ile karsı karsıyız, 
           Dikkatınızı bır şey sunmak isterim hiç düşündük mü acaba? bu ülkede kac senede bır darbe olmuştur.?
İlk hükümet Ankara hükümeti yıl 1920,Atatürkün ölümü 1938 yapar bu surede 18 yıl,Ataturkün ölümü bir kırılmadır,adı konmamış dogal görünümlü darbe diye bakılmalıdır.Bu mana ile 18 yıl sonra İnonü dönemi,başlamış 1960 kadar ilk 20 yıl,sonraki dönem 2 ci 20 yıl kısaca,1920 den 1960 kadar süre kırk yıllık ilk 20 yıl Ataturk,diger 20 yılı  İnönü dönemi olarak gecer. 
1960 dan sonra cok partılı dönem başladı,Niçin biliyormusunuz,bir butun ikiye ayrılmışdı,şimdi her yarım kendi içinde bölünecekti,
PARELEL ABD de (sagcı)PARELEL RUSYA (solcu)olmuştu,Sıra sagda bölünme başladı,Demirkırat ile Demirel,Milli Nizam adıyla Dindar Kesimi Nihal Atsız İle Ülkücü Turancı yapılar olarak üçe ayrıldılar,
   1920 deki ankara hükümetinin kurdugu devlette devlet 40 yılda Atatürk ve İnönu bir manada bu gunun siyasetının kurucu sahipleri hukmunde gibiler.
Cünkü Herkes Atatürkcüydü(!)ya Atatürkün CHP si,İnonunün CHP si anlaysı ile 1980 getirdiler, CHP yi 1920 göre kurulmuş olmasına ragmen,neden bölünme oldu.
  Bu ikiye bölünmüşlük 1950 lerde Demokrat Partıyi cıkarmış,bu partıde kendisini cıkaranlarla ters düşmesi sonucu İdam ile durdudurulmuş ama, Adnan Menderesin Siyasi hayatı 1960 sonra cok partılı dönem dıyerek bazı partıler üzerinden yaşatmaya calışılmış ama bu calışmaların PARELEL ABD ile yapıldıgının kanaatleri Feto Darbesi işigında görülmekte,MIZRAK CUVALA SIGMIYOR artık.
   Feto yapılanması ilk siyasi arenaya cıkışı Yine CHP nin eliyle Kasım Gülek tarafından lanse edilmiş olması PARELEL ABD nin CHP içinde yürücıktı dugu,Sol görüş üzere siyasi harekette görünürken PARELEL ABD de ne arıyordu CHP de Kasım GÜLEK eliyle (13 Kasım GÜLEK Aralık 1905, Adana - 19 Ocak 1996, Washington, DC), Türk ekonomist, siyasetçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri (1950-59).
   KASIM GÜLEK 15 Mart 1967 tarihinde dönemin Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası'na kabul edilen paralel örgüt lideri Fethullah Gülen'in ABD ile sır bağlantılarını sağlayan dostlarından CHP'li Kasım Gülek'e ilişkin ilginç bilgiler ortaya çıkıyor. Gülen grubuna yakın isimlerden gazeteci Halit Esendir'in kaleme aldığı “Kendi Anlatımlarıyla Babıali'nin Meşhurları” kitabındaki bilgilere göre, paralel yapının eğitim kurumlarından Fatih Üniversitesi'nin İstanbul Beylikdüzü'ndeki arazisini Kasım Gülek'in eşi Nilüfer Gülek bağışladı. Gülek'in, Gülen okulu için bağışladığı arazinin 70 dönüm olduğu belirtiliyor. Kitapta, Zaman Gazetesi imtiyaz sahibi Alaattin Kaya'nın, Kasım Gülek'le bu konuya ilişkin bir anısına da yer veriliyor:
  “ABD büyükelçisi rapor yazacağı sırada Kasım Bey'e: 'Hocaefendi hizmetlerinde para işini nasıl yürütüyor?' diye sormuş. Kasım Gülek cevaben: 'Hayrette kalacaksınız, benim hanım bile bu hizmetlere para veriyor. Türkiye'deki hamiyetperver insanlarla yürütüyor' demiş. Gerçekten eşi Nilüfer Hanım, Fatih Üniversitesi'ne 70 dönüm arazisini bile bağışladı.”
Kasım Gülek Öyle sıradan bırı degil,bilakıs Derındende Derın dersek abartmış olmayız.Günün CHP sinde ve hala devam eden bir akım olarak CHP NİN ta orta göbeyine yerleşmiş bir CHP üst yapısıdır.
Kasım Gülenin Baldızı 
Halit Esendir'in kaleme aldığı kitapta, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Zaman Gazetesi'nin eski İmtiyaz Sahibi Alaattin Kaya, Zaman'a alternatif iki gazete hazırladıklarını dile getiriyor. Kaya, “Kasım Gülek'le birlikte Ankara'da 'Belde' ve 'Olay' gazetelerini hazırladık. O gazeteleri, Zaman'ın başına bir şey gelse, hemen devreye sokacaktık” diyor. Gülen grubunun Kasım Gülek sevdası 1996 yılında Aksiyon dergisindeki röportaja da yansıyor. “Halk Partisi'nin değil halkın adamıydı” başlıklı röportajda, Gülen ile müşterek tanıdıkları aracılığıyla iyi bir dostluğu olduğunu belirten Gülek, “Tabii o da bizi duymuş. Bir defa burada (İstanbul) bir konferans vardı; İslam hususunda. Orada bir konuşma yaptım. Kur'an'daki ayetle beraber İslam'ın nasıl bir dünyam olduğunu anlattım. Hocaefendi dinlemiş, çok beğenmiş” diyor. Gülen'i 'fevkalede bir insan' olarak tanımlayan Kemal Gülek'e, Nilüfer Gülek de      “Müthiş bir insan” diyerek destek veriyor.Niye Vermesinlerki,Kasım Gülek eşi Nulifer Hanımın kız kardeşi 
ABD'de uzun yıllar Albay olarak  döneminde   ABD de etkin bır subay  olan Aylin DEVRİMEL hanimdı.
     Gülen okuluna dev arazi bağışlayan Nilüfer Gülek'in, ABD ordusunda albay rütbesiyle görev yapmış Aylin Devrimel'in kız kardeşi olması dikkat çekiyor. Fırtınalı hayat hikayesiyle Ayşe Kulin'in çok satan romanı 'Adı Aylin'e de konu olan Devrimel, kızkardeşi Gülek'in Zaman Gazetesi'nden Mustafa Ünal'a 1997 yılında verdiği bilgiye göre, ölümünün hemen öncesinde Gülen grubuyla gönül bağı kurmuş. Gülek bunu şöyle anlatıyor: “Aylin, ölümünden bir hafta önce Fethullah Hoca ile gönül bağı olan Türk öğrencilerle karşılaşmış ve sohbetlerinden çok etkilenmişti. Bana, 'Bu çocuklar bende yeni ufuklar açtı. Müthiş etkilendim. Onlara her türlü yardımı yapacağım' demişti.”Ömürlerini İslama Düşmanlıkla gecirenlerin,İslam Cemaatı gibi içimizdeki bubi tuzagı olan FETOYA
karsı ne kadar alakadarlar,Allah Allah, hep bu ömürlerini İslam Düşmanlıgı ile gecırenler,ne hikmetse,hep Foto ile son zamanlarında denk gelmelerbirbirlerine atıftelerle kamuoyunda yüceltme,destekleri ile Fetönün büyütülmesi PARELEL ABD nın CHP içinde varlıgının göstergesi olamaz mı? 
   Kasım Gülek,Atatürk sonrası İnonü Döneminin CHP si içinde PARELEL ABD nin temsilcisi olmuştur.Bu sebeble günün CHP sinin
bir PARELEL ABD de yapılanmasının SİYASI ana unsuru olarak görmekte,Eger CHP nin kurucusu olarak Ataturkun ismi gecmeseydi,
şimdiye kadar CHP coktan RP partısı gibi kapatma şamaroglanına dönerdi.Geliş gidiş şamaroglana dönmesıne az kaldı,
sag olsun (!) Özgur Özel,CHP Özgür Özel ile yeniden dızayn edildi,Resetlendi,yeni yol harıtasına uygun olarak şöför degişti,
  CHP taraftarı olan Halkımız hala bunu anlamadılar,anlamakta istemediler,ister anlar ister anlamaz misali ,kervan yürüyor CHP acısından sıkıntı yok,yola gelmiş gibigörünsede bu CHP'nin ne zaman ne yapacagı belli olmaz,Atatürk  üzerinden Ataturkcülük ile aldatmayı nasıl olsa iyi beceriyorlar.TEK SERMAYELERİ nasıl olsa.
PARELEL ABD nin Eyaletlere bölünmüş bir devlet haline,bizleri getiriyor oldugu aşikardır kamuoyuncada,siyasi söylemler noktasında 
kulaklarımızla duymaktayız.Bu Parelel Abd yapılanmasında,MHP nin ortaya koydugu duruş,engel olarak görülmekte,bu engeli ortadan kaldırmanın tek yolu,SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİ KİM TASARLADI ise bu sucu MHPnin kendisi olmasa bile catısı altnda olan yapılar ile MHP duruşuna bir celme atmak misali CHP eliyle oynayarak,sahnelerde tv kemaraları,İnternet ve sosyal medya üzerinden
pirim peşindeler. SİNAN ATEŞ cinayeti bir cinayettir tabiki hiç şüphesiz aydınlatılmalıdır ama bu cinayet üzerinden siyasi prım peşinde koşuyor olanların ne derece basıretsız bır siyasi faliyetlerininde bır göstergesidir.
  CHP yeni yol haritasında BAZI TALEPLERİNE KARSILIK YENİ ROL üzerinden Sinan ATEŞ cinayetine gösterdıgı duyarlılıgın altında,
MHP ye ayar cekmeye calışanların,adınamı,yoksa gercek adalet arayısına ışık tutmak olup olmadıgını Yeni Anayasa Degişikliği
sırasında görecek olmamız kacınılmaz gibi,darbe anayasalarına karsı anayasa hazırlamakla meşgulıyet bizleri nerdeyse 1921 anayasasınında darbe anayasası dıyerek burdada yeni anayasası yapalım dediğimizde yeni anayasa EŞBAŞKANLIK İÇİN ELVERİŞLİ SİYASİ YASALLAŞMALARININ HAZIRLIGI nıteliğinde  cıkacaktır Buda Eyaletlere bölünmüş,Eşbaşkanlık adıyla yeni 
Türkiye Cumhurıyeti kurulmuş olacaktır ki,böyle bir duruma ülkemiz adına gelmek,İngiliz İşkal Kuvvetlerinin yapmak istediklerinin 100 yıl sonra yasal olarak gercekleşmesi demektir. Cumhur İttifakında,ayrılıkcı pkk,pyd,vs. lerin olması bu birlikteliyin asıl gayesinin yasal zemınlerinin oluşması için yapılmış ittifak oldugunu anlamayanlar(!) bence vatan hainidirler.
Bunun böyle olması için şu an CHP nin yenianayasa oylamasında mevcut iktidara testek verecektir.
Bu hareket kacınılmaz,netıcede bu ülkede,FETO PARELEL YAPISI VAR DİYENLERİN PARELEL ABD VAR DİYEMEYİŞİNİN FATURASI OLARAK karsımıza cıkmaması düşünülemez. 
1921 anayasasıda darbe yasası haline geldimi,sırada eyaletlere bölünmüş TÜRKİYE CIKACAKTIR.
Orta dogu eş başkanlık  kavramı içinde asıl bu siyasi harita ve siyası yapıdan bahsedildiğini,bunun Türkiye eliyle olacagı,Türkiyenınde vatandaşı olan Kurt Halkına bırde Eşbaşkanlık adıyla,siyasi Partılerin bu ülkede varlıgı,ülkemizin dogusunda ırak,iran,suriyede olan 30 yıllık olayları ve o ülkelerinde içinde bulundugu siyasi atmasferin eşbaşkanlık adları ile var oldugunun gercegi ışıgında eşbaşkanlar yarın bir refarandumlarla yeni oluşumların gebelik döneminde, siyasi yapılarla bu gebelik desteklenmekte,bu desteklenmeleri göremiyormuyuz hala,sogan papetes üzerinden mi siyaset yapmaktayız, bukadar mı ucuz bir MİLLETİN,BİR DEVLETİN YARINLARI.
Kardeşiniz Adnan Albayrak Şimşek
 

 

 

 

 

 

 


PARELEL ABD ile PARELEL RUSYA ARASINDA

Adnan Şimşek

30.05.2024 08:04:00

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. lerinin vefatının yıldönümünü saygıyla anıyoruz…

21 HAZİRAN ANTRENÖRLER GÜNÜ KUTLU OLSUN...

Palandöken’de “Cumhur İttifakı” esintisi

Yeter artık bu soyguna bir son verin!

BİZİM ÇOCUKLAR 3 GOL VE 3 PUANLA BAŞLADI...

Yakutiye bunu hep yapıyor

Yürüyemeyen merdivenler

Vali Çiftçi’den Şehit Ailesine ziyaret

Erzurum Valisi Çiftçi, Yol Uygulamasında bayramlaşma yaptı

YAKUTİYE’DE BAYRAM TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR