Bugün, 3 Ekim 2024 Perşembe

Geometride ,içi boş daire anlamındadır. Konumuzla ilgisi, her hangi bir şeyi kuşatma etrafında boşluk bırakmadan sarıp sarmalama, çıkış yollarını kapama manasınadır.
              Benim yıllardan beri söyleyip yaza geldiğim kuşatma tamamlanmak üzere. İş bahane bulup saldırmaya kadar yaklaştı. Orta doğudaki yaşananlara bakınca; demokrasi- insan hakları-yaşama hakkı- çocuk hakları- insancıllık(hümanizm) –ahlakın her türlüsünün kullanımdan kalktığını görüyoruz.
              İsrail’den veya Siyonizm’den bahsetmiyorum. Onların inancında , kendilerinden başka insan yok! Kendilerinin dışındakiler insansı hayvanlardır. Onlara hayvan hakları bile fazladır. Anlayışı hala yaşamaktadır..
              Bazı salakların veya yabancılaşmışların sandığı gibi, sözde çeşitli hakların savunuculuğunu yapan demokrasinin beşiği İsevi dünyadan bahsediyorum.
              Adamlar doğru söylüyor, Filistin ve Lübnan’da yaşananlar daha başlangıç. Vahşette idman yapıyorlar. Finali ,Türkiye ile bitirmenin sevdasındalar. Yunanistan’daki-adalardaki yığınak kesmedi, Kıbrıs adasına da, askeri yığınak yapmaya ,asker çıkarmaya başladılar.
              Türkiye’yi savaşa, belki de  Kıbrıs üzerinden sokmaya çalışacaklar. Şimdiden Kıbrıs’taki Rumlara görevlerini tebliğ etmiş olmalılar. Ermenistan’ı şartlandırmaya- cesaretlendirmeye devam ediyorlar.
              İran ise! İçindeki paralel yapıyı temizlemek zorunda –İran devletinin kılcal damarlarına kadar sızan İranlı Yahudileri etkisiz kılmak zorunluluğu var. Aksi halde Türk ve Türkiye düşmanlığına devam edecekler. Buda İran’ın intiharı manasınadır.
              İran son gelişmelerle birlikte kendisine güvenenleri umutsuzluğa sevk etmeyi sürdürecektir. Yalnızlığa mahkum olacaktır. Bizler şimdilik İran’ın İntihara sürüklenmesine razı değiliz. İran bu konuda engin deneyime sahip Türk devletinden yardım almalıdır. Değilse kaçınılmaz son bellidir.
              İsevi dünyanın-Siyonist alemin birer hesabı var ise! Türk devletinin de birer hesabı var! Devletimin tüm bu gelişmeleri çok öncesinden izlediğinden, yerine ve zamanına göre gerekli önlemleri aldığından hiç şüphem yok.
              Diğer bir deyişle gelecekleri varsa görecekleri de var! Yunanlılar bu kafayla giderlerse ; çok iyi yüzme öğrenmeliler. Bu sefer İzmir’in karşı yakalarından adalardan denize dökülecekler benden demesi.
              Arap kardeşlerimize gelince! Birinci dünya savaşı öncesi ve sırasında  İngilizlerin sırtlarına vurdukları yüklerden kurtulmalı ve aralarında birliği sağlamalıdırlar. Buda benim Arap elitlere tavsiyemdir. Osmanlıdan ayrıldıkları, İngilizlerin kucağına oturdukları günü kutlamaktan Türklere kuru kafalı demekten-inat demekten de derhal vazgeçmelidirler.
              Arap kardeşlerimiz ! İngiliz kafasından kurtulamadıkları sürece; Tüm Arap yarımadası ve diğer yerler Gazze’ye Lübnan’a dönecektir. Irak ve Suriye ön alıştırmaydı.
              İsrail’in durdurulmasına gelince, Tüm uluslar arası örgütler ,İsrail’in emrindedir. İsevi dünya İsrail’in sarsılmaz suç ortaklarıdır. Çare ;varsa Tüm Müslümanların Türkiye cumhuriyeti etrafında birleşmeleridir.
              Küffar ancak güçten kuvvetten anlar. Onun için HZ. Muhammed “kuvvet hazırlayın”, Kur’an “Sakın ayrılığa düşmeyin.” buyurmuşlardır. Türk devleti tüm gücüyle hazırlıklarını sürdürmektedir. Devletin başı ve diğer görevliler, gerekli açıklamaları yapmaktadır. Bilinenden çekinilmez!
              Yalnız Türk halkı daha çok aydınlatılmalı. Hatta Araplar da aydınlatma eylemlerinin içinde değerlendirildiğini ,düşünüyorum.
              Haydi hayırlısı; Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları yüce Türk ulusunun hizmetinde olanların üzerine olsun vesselam.
                                                                                                                                            LÜTFULLAH KALELİ


ÇEMBER

Türkiye’yi savaşa, belki de Kıbrıs üzerinden sokmaya çalışacaklar. Şimdiden Kıbrıs’taki Rumlara görevlerini tebliğ etmiş olmalılar. Ermenistan’ı şartlandırmaya- cesaretlendirmeye devam ediyorlar.

Lütfullah Kaleli

2.10.2024 23:35:00

Durak işgallerine çareyi kim bulacak?

Hiç olmazsa bir defa atalarımızın lafını dinleyelim olmaz mı?

Dekan Taşçıoğlu: İletişimde aksamaya fırsat vermeyeceğiz

TÜRK DEVLETLERİ FUTBOL TURNUVASINA MİLLİLERİMİZ GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

Palandöken’de mevsimin ilk karı

Yüreği acılı bir anne ve babanın acı feryadı

Şahap Paşa Tabyası temizlendi

Polisten vatandaşa kadına şiddet bilgilendirmesi

Servis aracının altında kalan Emre Ankara’ya gönderildi

Başkan Çelebi, Oltu’da 200 kişilik erkek yurdunu hizmete aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
3.Beşiktaş 6 5 0 1 10 16
4.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Eyüpspor 7 3 1 3 4 12
7.Göztepe 6 2 1 3 4 9
8.Bodrum FK 7 3 4 0 -2 9
9.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
10.Trabzonspor 6 1 0 5 1 8
11.Konyaspor 7 2 3 2 -2 8
12.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
13.Antalyaspor 7 2 3 2 -5 8
14.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
15.Gazişehir Gaziantep 6 1 4 1 -4 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 6 0 3 3 -7 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 7 0 6 1 -11 1

YAZARLAR