Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

CHP' de olaylı kurultayda sonra. Özgür Özel ile hareket ederek eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu kez Özgür Özel'e karşı hamle yapmaya çalıştığı konuşuluyor.

 

Özgür Özel'in mi oyunu Ekrem İmamoğlu’nun oyunu tutacak noktasında 
her iki oyuncunun oynadığı kirli oyunda 
CHP'ye ve CHP'li seçmene ciddi darbedir kazanan kuşkusuz ki saray iktidarı ve Erdoğan’ın ekibidir.?

Kimi CHP yoneticilerine göre Özgür Özelin normalleşme kapsamında attığı adımlardan rahatsız olan ve bu kapsamda "düşmanımın düşmanı dostumdur" oyununa soyunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu ile temasa geçerek hem "hançerci" imajında kurtulmayı hem de Özgür Özel'i devirmeyi planladığı iddia ediliyor.

Peki Kemal Kılıçdaroğlu bu meseleye nasıl yaklaşacak kendisine yakın isimler ne söylüyor? İşte CHP'deki son kaosa ilişkin detaylar...

30 yıldır CHP" de kirli siyaset yapan sözde CHP'de siyasi oyunların ardı arkası kesilmiyor. Son olaylı kurultayın aktörlerinden olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yeni bir krizin fitili ateşleniyor.

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14-28 Mayıs'taki seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan'a kaybetmesinin ardından "değişim" diyerek Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha sonra Özgür Özel'e destek vererek Kılıçdaroğlu'nu 13 yıl oturduğu koltuktan etti.

Kuşkusuz ki CHP'de değişim olmalıdır ancak bu değişim sadecee Genel Başkanla sınırlı olmamalidir CHP de değişim % 80'in üzerinde tüm yonetimde olmalıdır 7-6-5-4-3-2- Dönem üst üste milletvekili belediye başkanı il başkanı ilce baskani il genel meclisi üyeleri dahi değişime tabi olmali yeni bir CHP yeni orgut genç dinamik örgüt yapısıyla CHP yapinanmali ki emanet CHP yi ve cumhuriyeti sorunsuz ileriye tasiya bilsin.

 

4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen olaylı kurultayda "Sırtımdan hançerlendim" diyen Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra ofisler tutarak siyasi çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE EKREM İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL'İN NORMALLEŞME ADIMLARINDAN RAHATSIZ!

Tekrar Genel Başkanlık için çalışmalar yürüttüğü bilinen Kemal Kılıçdaroğlu ile 2028 planı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, normalleşme adımları atan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den rahatsız olduğu kulislerde konuşulmaya başlandı.

CHP'de"DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR" OYUNU DEVAM EDİYOR.?

CHP'DE yıllar içinde siyasi idolojisini kaybetmesinin ardından Atatürk’ün ilkelerini dende uzaklaştı cumhuriyeti degerlerinden de koptu.?

Bu kapsamda "Düşmanımın düşmanı dostumdur" oyunu kurmayı planlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu kez CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e karşı bir hamle yapmaya çalıştığı iddia ediliyor.

İddialara göre, İmamoğlu eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile temasa geçip Özgür Özel'i devirmeyi planlıyor.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu meseleye nasıl yaklaşacağı ise büyük merak konusu. Daha önce "Sırtımdan bıçaklandım" diyerek İmamoğlu'nu işaret eden Kılıçdaroğlu'na yakın isimler Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu'nun teklifine sıcak bakmayacağını böyle bir şeyin kendisini bitireceğini belirtiyor.

Bazı isimler ise Kılıçdaroğlu'nu İmamoğlu ile yemek yemeye zorluyor.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR: KILIÇDAROĞLU BU YEMEĞİ YİYECEK Mİ?

Peki kim bu isimler, Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun yemeğini yiyecek mi? CHP'de neler oluyor?

Meseleye buna ilişkin bir yazı kaleme alan ve Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklarla konuşan Sabah Yazarı Mahmut Övür çarpıcı bilgiler verdi.

Bu yazıyı da alintilayarak siz dost ve takipcilerimizle paylaşma geri hası  oldu işte "Övür'ün konuya  dair o yazusi:

"Yaz sıcağında turizm ve turizmle ilişkili sektörler ne kadar canlanırsa diğer sektörler de bir o kadar "tatil" havasına girer. O havaya girenlerin başında da siyaset gelir. Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, küresel ve bölgesel risklerin artması ve küresel toplantıların yoğunlaşması nedeniyle sürekli hareket halindeler ama iç siyasetin temposu bir hayli düşük.

Meclis çalışmalara ara vermiş, siyasi partiler de ilişkileri en alt seviyeye çekmiş durumda.

Partilerin il merkezlerinde muhatap bulmak bile zor. Ama buna rağmen siyaset kulisleri yine hareketli ve tatil falan dinlemiyor.

Bazen ortada gerçek bir gündem yoksa bile suni gündemler ortaya atılır ya da tarafların konuşulmaktan rahatsız olmayacağı ama birilerinin de geleceğe dair "pozisyon" hesabı yaptığı kulisler medyaya sızdırılır ve bu da siyasi haber sıkıntısı çeken televizyonlarda bile tartışma konusu yapılır.

Son günlerde CHP'de başlatılan, "Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir araya gelecek" söylentileri tam da buna benziyor.

 

 Ali Berham ŞAHBUDAK


CHP'de "Düşmanımın Düşmanı Dostumdur" oyunu! Devammı Ediyor?

Kemal Kılıçdaroğlu yine oyunların adı değiştirilerek CHP'de siyasi oyunların ardı arkası kesilmiyor.

Ali Berham Şahbudak

30.07.2024 14:11:00

Başlıksız ve yorumsuz bir haber, yani yorum yok!

NARVAS ile şehrimizin sokakları daha güvenli

ERZURUM B.B. U-14 YAŞ GRUBU 7' İNCİ HAFTA MÜSABAKALARI BİRİ DIŞINDA TAMAMLANDI…

Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Karakoca’nın Mevlit Kandili Mesajı

Sayın Bakanım! Bu saçmalığın sorumlusunu bulamıyor musunuz?

Bu güzide zamanı fırsata çevirmek lazım…

Spor Bilimleri Fakültesinde yapılacak çok şey var…

Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır…

ASH İl Müdürlüğü denetimlerini yoğunlaştırdı

Vali Çiftçi ve Başkan Sekmen, şampiyonları kabul etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR