Bugün, 15 Aralık 2025 Pazartesi

Ey Türk milleti!

Dede Korkut’un sözleri, yüzyılların ötesinden bizlere bir vasiyettir. O’nun diliyle konuşmak, O’nun öğütlerini anlamak ve yaşamak bizlerin boynunun borcudur. Çünkü bu sözler, sadece bir nasihat değil, bir milletin var olma, ayakta kalma ve ebediyete yürüme manifestosudur!

Bugün insan çoktur, lakin “adam” azdır. Yiğit olmak, er olmak herkesin harcı değildir. Yiğit, arkasından vuran değil, mertçe yüzüne söyleyendir. Yiğit, dostunun gözünün içine bakıp doğruyu haykırandır. Yalanla gelen, yılan gibidir; sakın ona güvenme! Yalana alışan, güvenilir olmaktan çıkar. O yüzden dilini yalana alıştırma ki, sözlerin karşılık bulsun.

Ey milletim! Eğer hedefe varmak istiyorsan, ok gibi ol! Hep ileri git, doğru git, dosdoğru git! Sakın yay olma; zira yay ne kadar gerilirse gerilsin yerinde kalır. Oku hedefe ulaştıran yaydır, ama menzile varan hep oktur! Yay’ı geren sen ol, ama ok gibi hedefe varan da sen ol! Çünkü sapmış ok, sahibini vurur. Yolunu şaşıran millet de felakete sürüklenir!

Dünya döner ey milletim! Döner ve herkesi bir gün kendi yazgısıyla yüzleştirir. Kimse sahip olduklarıyla övünmesin, darlığa da düşmesin. Bugün var olan yarın yok olur, bugün görmediğini yarın görürsün. Dünya döndükçe hesaplar da döner. Esintiyle başlar büyük tufanlar, esintiyle biter. Ama ne olursa olsun, doğruluktan ayrılma!

Unutma ki han ile hamamla tamam olsaydı dünya, bugün sana yer kalmazdı. Nice beyler, nice hakanlar, nice sultanlar geldi geçti… Hepsi bir gün toprak oldu. Bugün de senin önüne ölüm gelir, bu dünyada ben dönmüyorum diyemezsin! Herkes dönüyor, ama kimi bataklıkta, kimi çalı çırpı arasında, kimi deryada, kimi de gül bahçesinde dönüyor!

O yüzden ey Türk milleti! Döneceksen deryada köpük ol, gül bahçesinde koku ol! Sakın toza toprağa bürünme, çamura batağa sürünme! Onurunla yaşa, haysiyetinle hareket et!

Diline dikkat et! Çünkü söz, milletin kaderini çizer. Yalan konuşma, iftira atma, gıybet etme! Eline dikkat et! Hakkı olmayanı alma, kimseye zulmetme! Beline dikkat et! Neslini koru, şerefinle yaşa!

Zalimi sevme! Zalime meydan verme! Mazlumun yanında ol! Dostunu bil, düşmanını tanı! Ama sakın nefsinle karar verme! Çünkü nefsiyle hareket eden, er olmaz!

Ey Türk milleti! Doğru ol! Eğil ama sürünme! Alçakgönüllü ol ama asla alçalma!

Yer de, gök de, insanoğlu da, Yüce Tanrı da şahittir ki:

Sen er oldukça, yiğit oldukça, adam oldukça,
Ve senden olanlar, senin yanındakiler böyle oldukça;
Türk milletinin sırtı yere gelmez!


DEDE KORKUT’UN MANİFESTOSU: TÜRK MİLLETİ’NE ÖĞÜT!

Kadir Uğur Yılmaz

7.05.2025 15:47:00

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR