Son on beş yıldır AKP ve AKP'yi oluşturan çürümüş çağdışı zihniyet yönetiminde
Türk milleti olarak nereye sürükleniyoruz, neler kaybediyoruz, bize düşen görev ve sorumluluklarımızi Atatürkçü Kemalist yurtsever devrimciler olarak bize emanet cumhuriyet için ne kadar mucadele ediyorum.?
Dünyada siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda yaşanan hızlı değişimlere karşı kendi kimlik ve kültürünü koruyamayan toplumlarda değişim ve dönüşüm hızlı oluyor.
Bugün çevremizi kuşatmış kirli projelerle; insanlık dışı sapkınlıklar, yerlerde sürünen ahlaki değerler, insan vicdanına sığmayan olaylarla sarsılıyoruz.
Fert ve yöneticiler olarak neler yapabileceğimizi düşünmeyecek, sorumluluk taşımayacak, gerekli çalışma yapmayacak mıyız!…
Ülkemizde yillardir yaşanan siyasi problemlerin çözümünde ülkemizin ve Türk milletinin istikrar ve huzura ulaşması icin ellerini uzatmayanlar, sadece konuşarak dillerini uzatıyorlarsa kaybetmiş ve ziyana uğramışlardır.
İnsani erdemlerin yitirilmesi, hassasiyetlerin sekteye uğratılması, umut kıvılcımlarının tüketilmesi, vicdan tellerinin kırılması, bu ülkenin geleceğine dair endişeler taşıyan herkesi yürekten yaralıyor ve kahrediyor.
İnsanlık hasletlerinden nasipsiz, ülkenin nerelere sürüklenmekte olduğunu göremeyecek kadar kör ve sağır vicdanlar artık uyanmalıdır!
Davası olanın derdi de çok olurmuş. Davası olmayanı kim ne yapsın ki.
Din, devlet, vatan, millet, bayrak diye bir derdi olmayana kim niye düşman olsun ki…Bu ülkede birilerinin umurunda olmasa da bu değerleri dert edinenler var… Bu toprakların hem üstünde hem de altında davası, ülkesi, milleti, için dertlenenler bugün kaç kişi.
" Tek vücut, tek yumruk olarak bu ülkenin derdiyle dertlenme onurlu yurttaş göre bilincinde olmalıyız".
Ülkesi ve milleti olarak yaşadığı çağdışı uygulamalar karşısında dava sahibi onurlu insanlar okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, kendi toplumuna düşman olan yonetimileti çok iyi tanımalıdır.
Dostun gayreti, inancının emrinde mücadele edip haine, zalime dur demek, mazluma umut vermek olmalıdır.
Bir dava adamının derdı; Türk milleti olmalıdır , vatanin butunlugu devletin tam bağımsızlığı için kendinin nerede olduğunu ve ne yapmak gerektiğini bilmek, uyanmak, uyarmak, kendine gelmektir.
Ali Berham ŞAHBUDAK .