Bugün, 12 Eylül 2024 Perşembe

Bir sokak röportajında Instagram yasağını eleştirdi diyerek insanlar tutuklanıyorsa bunun sonu Güney Kore demektir! Bağımsız olması gereken Hakimler bağımsız değilse vicdanlar çürümüşse ve bir siyasi parti elamanı konumuna getirirmişse bu ülke nasıl hukuk ve adalet normalleşecek.?

Bu cumhuriyette tam bağımsız adalet ve hukuk üstünlüğü ne zaman tesis edilecek.?

Yüz yıllık T.C. Devletin de son 20 yıllık AKP iktidarlarıyla başta insan hak ve özgürlük olmak üzere tüm değerlerimiz yok edilirken gün geçtikçe daha da fazla daraltılıyor olması iyiye işaret değildir bunun sonu Güney Kore demektir ülkemizde ortak değerler bilinçli olarak isteyerek çürütülüyor çürümüş değerlerle normalleşme beklene bilir mi?

Ülke olarak gün geçtikçe hukuktan, özgürlüklerden, eşitlikten, adaletten adım adım uzaklaşarak adeta kasa sürükleniyoruz böylesi bir ülke yönetimiyle bir Türk milleti olarak nasıl bir normalleşmeyle aydınlık yârenlere çıkacağız.?

Peki, âmâm bağımsız olması gereken yargıçlar sistemi AKP'nin çürümüş çağdışı zihniyeti elinde nasıl bir hastalığa tutuldu da bu hasatlık her gecen gün yargı sistemini ve adaleti tüketiyor vicdanları tamamen çürütüyor ve yargı sistemi adeta bir siyasi partinin suç makinasına dönüşmüş olarak bağımsız olması gereken yargı mensupları ülkeyi kaosa sürüklüyor anayasa kararları kesin kararlar olmasına rağmen kararlara uyulmuyor.?

20 yıldır tüm işleyen düzeni alt üst edenler ve bir kara bulut gibi tüm kurumlara çökmüş çürümüş zihniyete sahip sözde ülkeyi yönetenler anayasa kararlarına uymazken sade yurttaşlara dayatılan çağdışı kurdukları düzene nasıl uymamız beklerler?

İzmir’de bir sokak röportajında düşüncelerini açıklayan yurttaşımız neden düşüncesini açıkladı diye tutuklanıyor “ oysa hakaret ettiği iddiasıyla yapılan bu tutuklamanın cezayı karşılığı tutuklanacak kadar ceza içermiyor bu kimlere gözdağı konuşan yurttaşa su gözdağımı…

Bu ülkenin kurucusu eşsiz Atatürk’e ve #cumhuriyete mevcut Anayasal düzene karşı çıkanlar şeriat isteyen güruh sürüleri ülkemizi istila etmişlerken Türk bayrağını ayaklar altına alırken Türk milletine hakaret ederken halkı kin ve nefrete sürükleyen bu çağdışı zihniyet elinin kolunu sallayarak dolaşırken bunlar halkı kin ve nefretle ayrıştırıyorlar " bir gece ansızın kararlar alınarak Türk milleti karanlığa sürüklenirken bu durumu eleştirenler mi kin ve nefrete sürüklüyor Türk milletini".?

Sayenizde son 20 yılda neyi belli olmayan tüm kurumlara ve hazineye çökmüş olan yüzlerce Tarikat cemaat bu ülkede her gün laikliğe karşı cumhuriyet devrimlerine karşı anayasal suç işlerken onlar halkı ayrıştırmıyor anlamsız kararları eleştirenler mi suç işliyor.?

Öyle ki yönettiğinizi iddia ettiğiniz bu cumhuriyette cumhuriyeti oluşturan Türk milletinin gözü önünde, pek çok ağır suçu işleyenlerin, “ siz dâhil bazı AKP’lilerin ve cemaat tarikatların koruması altında olan bu suç makinasına dönmüş çakalların sokaklarda dolaştığı bir ülkede bunlar dahi cezasız kalırken ve birde ödüllendirilirken, Dilruba’nın veya başka bir yurttaşın sırf sizi eleştirdi diyerek tutuklanmış olması Atatürk’ün kurduğu bu #cumhuriyette ve hukuk ülkesinde kabul edilebilir durum değildir.

Bu yanlıştan biran önce dönülmeli, Dilruba olmak üzere şiddete karışmamış sadece fikrini açıkladı diyerek suç işledi diyerek tutuklanmış tüm yurttaşlarımız serbest bırakılmalıdır. 

Ali Berham ŞAHBUDAK…


HAKSIZ VE HUKUKSUZ TUTUKLAMALAR NE ZAMAN BİTECEK.?

Ali Berham Şahbudak

15.08.2024 10:35:00

ISCDFAMS-2024, Atatürk Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi

ETÜ’nün düşük maliyetli implant üretimi projesi TÜBİTAK’tan destek aldı

Kiremitlik Tabya’da mıntıka temizliği

Atatürk Üniversitesi İletişimde rota belli…

Vali Çiftçi “Türkiye Teknoloji Takımı”yla Palandöken’de

Erzurum amatör futboluna gelecek için bir yıldız daha

ESKİ’de yeni hizmet binasında sona doğru

Rektör Hacımüftüoğlu: “İş birliği ve ortak çalışma kültürü önemli”

Çakmur: “Sporda uzmanlığımızı göstereceğiz”

T3 Vakfı eğitmenleri Palandöken’de buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR