Bugün, 27 Eylül 2024 Cuma

İFTİRA
              Siyasal İslamcı yazar “Araştırıp öğrenmek lazım” başlıklı yazısında CHP anlayışını kötüleyeyim anlayışı ile  araştırıp öğrenmeden yüce Türk ulusuna ve tarihine iftira atmaktan çekinmemiştir. Ezanın Türkçe okutulmasına karşı mücadele veren rahmetli babamdan dinlediklerim ile Bekir Hazar’ın dedikleri uyuşmuyor. Bekir beyin dedikleri abartılı.
              Rahmetli babam verdiği mücadele nedeniyle önce Malatya-Akçakale’ye sürgün edilmişti. İstifaya hazırlandığını öğrendiklerinde bu sefer Urla müftülüğüne atanmıştı. Babamın itiraz gerekçesi Ezanın evrensel olması ve dünya Müslümanlarının birliğine zarar vermesiydi.
              Eğer CHP zihniyetini kötüleyeceksen! Satılan camilerden- dümdüz edilen atalarımızın mezarlarından –üzerlerine okul hükümet binaları yapılmasından veya park bahçe yapılmasından bahsedeceksin. Yakılan veya Bulgaristan’a üç kuruşa satılan devlet arşivlerinden söz edeceksin!
              Bir de Türk tarihinin tamamını iyi araştırıp öğreneceksin! Öylesine çalakalem iftira atmayacaksın! Neymiş” Tanrı kelimesi Şaman kültüründen geliyordu”  Önce Şaman kültürünü iyi öğren! Kamların görevlerini anla sonra yaz!
              “Türkler İslam öncesi ,Aya’da-Güneş ’ede ,büyük  gördükleri her şeye Tanrı diyorlardı.” Arkadaş sen ya Türkleri tanımıyorsun! Yada konunun cahilisin veya Türklere düşmansın.! Kalbini yarmadım bilmiyorum. Bir açıklarsan memnun olacağım.
              Türkler ile Arapları birbirine karıştırma! Türkler , var oldukları günden buyana  semavi tek Tanrıya inanmışlardır. Araplar gibi putlara tapmamışlar; kutsal mekanları(Kabeyi) putlarla doldurmamışlardır.
              Şu unutulmamalıdır ki; “her canlı veya cansız lisanı hal ile Allah’ı zikreder.(anar)Allah kelimesi Arapça değil Elam dilindendir. Onlar Ay’a taptıkları için Ellah diyorlardı.
              Türk ulusunu incitmeye hakkın yok! Türkler ve İslamiyet ; bir atın iki kulağı örneği dimdik ve yan yanadır. Birini kesersen çirkin işlerle oyalanmış olursun!(abesle iştigal)Ben bir  Müslümanın çirkinleşmesine razı değilim.
              Mehmet Akif ne diyor! ”Cahilin sofusu ,şeytanın maskarası” Sanırım konuyla ilgili bilgi eksikliği var! Düzeltmeniz temennimdir.
              Ben bir ilahiyatçı olarak size eksik bilgileriniz için yardımcı olmaya çalıştım. Biraz dinler tarihi-biraz mezhepler tarihi- biraz teo politik ve benzeri konularda araştırma yapmalısınız. ”ve teavenü,alel birri vettekve” ayetinin gereği size yardımcı olmaya çalışıyorum.
              İslam dünyası param parça! Türklerin himmetine çabasına muhtaç! Önce İslam aleminde birlik için çalışmalı, içinde yaşadığınız Türk ulusunun güçlenmesine ,hak ettiği saygıyı görmesine çaba harcamalısınız.
              Sizler gibi düşünenler stratejik-  taktik hatalar yapıyorsunuz. Mutlak ümmetçilik tek başına yaşayamaz ve küffara yem olur. Benden demesi. Bugün orta doğuda yaşananlar ve küffarın tutumu sözlerimin-önerilerimin ispatıdır.
              Ağlaşıp sızlanmak direnci kırar! Havanda su dövmek  düşmana yeni fırsatlar sunar! Psikolojik savaşta yenilgi nedenidir.
              Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları; HZ. Muhammed’in tavsiyesi gereği kuvvetin her türlüsünü hazırlayan- önlemin her türüne baş vuran- Yüce Türk ulusunun mutluluğu için çalışan-Düşmanın hilelerine kanmayanların üzerine olsun vesselam.
Not: Bekir Hazar 18/9/2024.Takvim com.tr                                                     
                                                                                                                               LÜTFULLAH KALELİ


İFTİRA

Türkler ile Arapları birbirine karıştırma! Türkler , var oldukları günden buyana semavi tek Tanrıya inanmışlardır. Araplar gibi putlara tapmamışlar; kutsal mekanları(Kabeyi) putlarla doldurmamışlardır.

Lütfullah Kaleli

24.09.2024 16:48:00

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Erzurum’da

Yeşil yolculukta tarımsal eğitim ve inovasyon projesinin sunumu yapıldı

Vali Çiftçi gaziye akülü sandalye hediye etti

Erzurum’da 41 bin 382 kiracı var

Curling Antrenör Eğitim ve Gelişim Semineri Erzurum’da yapıldı

ERZURUM B.B. U-14 YAŞ GRUBUNDA SONA YAKLAŞTIKÇA HEYECAN ARTMAYA BAŞLADI

Kiremitlik Tabyalarında “Hareketli” bir gün…

Kent Konseyi’nden bedelli askerlik eğitim merkezi çağrısı

Vali Çiftçi’den Merkez Bankası’na ziyaret

Erzurum’da “Gönüllük masalı” projesi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 6 6 0 0 15 18
2.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
3.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
4.Samsunspor 6 4 2 0 4 12
5.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
6.Göztepe 5 2 0 3 5 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
9.Sivasspor 6 2 2 2 -1 8
10.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
11.Kasımpaşa 6 1 2 3 -2 6
12.Alanyaspor 6 1 2 3 -3 6
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 6 1 4 1 -11 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1

YAZARLAR