Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

20 Ekim 2023 Tarihi'nde yayınlanan yazımı; benzer güncel gelişmelere bilimsel bir açıklama getirmesi; “devletin narsisti olur mu?” sorusuna cevap olması açısından tekrar yayınlama gereği duyuyorum

 

İSRAİL'İN DEVLET NARSİZMİ!!

Birbiriyle yakın ilişkili iki bilime ayrıca bir ilgim vardır.
NLP ve Psikoloji
Iki aydır da Narsisizm kişilik bozukluğu hastalığına taktım ve birçok yazı okuyup video seyrederek yoğun bir bilgiye sahip oldum.
Bu araştırma sürecinde narsizm hastalığının sadece insanlara has bir hastalık olduğunu düşünüyordum, ta ki Hamas-İsrail Savaşı'na kadar.
Yazımın bundan sonrasına;
Narsizm hastalığına sahip olan kişi ile bu hastalığa sahip olan sözde devlet olan İsrail Devleti ile benzerliklerini harmanlayarak devam edeyim:

1- Narsist kişinin, empati yeteneği yoktur.

İsrail ise;
İnsan katliamı yapar; yapılacak olanı bırakın tarihte yapılmış; kendisine önceden yapılmış olduğu gibi geçmişte bana yapılmış diye düşünüyor mu?

Ama muazzam ajitasyon yapar; bir çuval dolusu çuvaldızı sana batırırken acı duyar mı diye düşünmez ama kendisine iğnenin ucunu batırınca kıçına taş yemiş köpek gibi havlamasıyla koca sokağı ayağa kaldırır.

İsrail; binlerce kişi öldürüyor ama elindeki basın gücünün yönettiği algıyla kendinden ölen bir kaç kişiyi on binlerce defa sunarak beynimizde algı oluşturmuyor mu?

1- Geçmişte yaşadıklarının travmalarını içinde saklar, korkak acizdir, dışarıya belli etmez; bu travmalar, acizliği ortaya çıkar korkusuyla, en ufak eleştiriyi, bomba; gizlemeye çalıştığı korkularına, aşağılık duygusuna saldırı, eleştireni de düşman olarak algılar.

İsrail'in Yahudi Katliamlarından dolayı travmaları yok mu?
İsrail, hangi eleştiriyi olgunca kabullenip saldırı, eleştiriyi bomba, eleştireni düşman olarak kabul etmiyor?

2- Masa, Kasa ilişkisi:
Gücü eline geçirinceye kadar melek gibi görünür; gücü yani makamı ve parayı eline geçirince geçmişteki tramvalarının intikam ateşiyle güç bana geçti der, şeytanlaşır.

Yüz sene önceki, Osmanlı toplumunda kardeşçe yaşayan Yahudi toplumu ile şimdiki devlet olmuş Yahudi topluluğunu karşılaştırmanızı öneririm.

zayıf gördüğüne mecburen saygı duyar onu kullanır.

Filistin'e yerleşip toprak satın alırken kim İsrail'in böyle olacağını, Dünya'ya bela olacağını bilebilirdi. Dünya'nın değişik yerlerdeki makamları ve ekonomik, siyasi gücü ele geçirince cellat olmadılar mı?
Sadece, Araplar, Filistin demiyorum;
Dünya savaşının ortamını hazırlıyor, Dünya'ya bela diyorum, çünkü oluşabilecek bölgesel savaşta veya Dünya Savaşı'nda her ülkeden insan ölecek, Dünya'nın her tarafından anaların ağzından kendi dillerinde ağıtlar yükselecek.

edecektir.

5- Yazdığım gibi dışarıya görüntü ile içindeki görüntü farklı olduĝundan; çok cesaretli görünse de çok korkaktır.

Yazmıştım, tekrar yazıyorum, bugünle savaşın on ikinci günü, küçücük Gazze'ye hala kara harekatı yapabildi mi?
Hizbullah'ta Lübnan ve Suriye'den saldırır diye ödü patlıyor.
Güçlü ama dayak yemekten korkup abilerini çağıran mahallenin sahte kabadayısının abisini çağırdığı gibi, ABD ve Ingiltere'yi çağırıyor, onların arkasındayız deyip sırtını sıvazlamasını dört gözle bekliyor.

Allah tarafından Peygamber Efendimize, İnsanların en hayırlısı denmesine, insanların en hatasızı denmemesine, hatasından kaynaklı uyarıcı mesajlar gelmesine; diğer Peygamberlerde bile hata olmasına, kutsal kitaplarda Peygamberlerin yaptıkları hatalardan bahsedilmesine rağmen; narsit kişi kesinlikle hatasızdır. 

O hata yapmışsa karşıdaki ona hata yaptığında karşılık vermek zorunda kaldığından hata yapmıştır. Dolayısıyla esas hata karşıdadır ve sadece karşı tarafın hatası tartışılmalıdır.

Onlara hatasını söylemenizle, size saldırsın diye onun eline kılıç vermeniz aynı şeydir.
Kılıcı alır, zırhını giyer, kalkanını diğer eline alır saldırıya geçer!

Peki, size soruyorum;
İsrail'in şimdiye kadar hangi hatasını kabul ettiğini gördünüz mü?

İsrail ve Yahudilere göre;
Değiştirdikler Tevrat'ta Yahudiler çoban diğer insanlar koyundur. (Açın okuyun)
Çoban, aynı zamanda diğer insanların sahibi de olduğundan gütmeye, dövmeye, kesip kan akıtmaya sorgusuzca hakkı vardır.

9- Mükemmel manipülasyon yapar.
Ne belge, ne kanıt getirirseniz getirin kabul etmeyi bırakın görmek için bakmaz bile!

İsrail için karşılaştırarak ileri boyutta örnek vereyim:
İşkenceyle, bombalanarak parça parça edilerek ölen; kadın, yaşlı, çocukları Şehitleri önüne getirip konuşturma şansınız olsa kesinlikle halüsinasyon der; Belirli bir süre sonra, kendinizi,
İsrail'le onun yaptığı hayvana bile yakışmayan davranışları değil; gözünün kabağına getirdiğiniz Şehitlerin konuştuklarının halüsinasyon olmadığının ispatını tartışır bulursunuz.

10-Gaslighting (Aşağılama, baskılama yapar, hakaret eder.)

Yahudilere göre, Yahudiler çoban biz ise koyunuz. Bu din kisvesinde bir aşağılama.
Fiili aşaĝılamalarla ilgili beni bırakın siz bile o kadar çok örnek verirsiniz ki, bunları buraya yazsam köşe yazısı değil ansiklopedi olur.
Ama, belki sizlerin unuttuğu benim unutamadığîn bir olayı sizlere hatırlatmak isterim:
Kendisine otuz dokuz füze atan Saddam Hüseyin'i, "sizin en dellinizi, en mübarek gününüzde astırırım, aklınıza neler yapmam siz düşünün, kurban bayramınız mı alın size kurbanlık" der gibi kurban bayramının birinci günü idam ettirip; bizi aşağılamak, baskılamak amaçlı idam görüntülerini medyaya servis etmedi mi?

Sizin seviyenize yükselemeyeceğini bildiğinden kendi seviyesine çeker, sizi hata yapmaya zorlar.

Akıllı insanlar tarafından, hastalık derecesine kullanılmaya hazır, övüldüğü dış görünüşü okşandığı için aptal kişiliktir.

Anadolu'da bir söz vardır; "Bir aferin uğruna bir dam eşeği öptü" denir.
Aferin diyecek kişi seyreder; o,eşekleri öper; aferin diyen başı sıkışınca "o yaptı" der aferin diyene birşey olmaz; öpen salağın başı damdaki eşeklerin sahibi ile başı belaya girer, hikaye eşeklerin sahibin de onu öpmesiyle sonlanır.

Ne zaman olur bilmem de gün gelecek; Israil'in güç eline geçince o muhteşem görünen varlığını muhtac olduğu uzatmalı sevgilisi ABD'yi de tanımayacak.

11-Amacına ulaşmak için gücü kullanır
Mükemmel manipüle eder!

Bir şiir de mısra vardır:
"Karanlığa ejderha olsan kar etmez"
Karanlıktır, sen konuşurken o konuşacağını düşünür. Sağlıklı bir insanla soru cevap metoduyla, çözüm odaklı konuşursun ama bu narsistle mümkün değildir.

Çözüm belli; yıllardır katliam yaptığı, topraklarını işgal ettiği Filistin'in devlet olması, hadi buyrun tartışabilirsiniz tartışın İsrail'le!

En ünlü narsist, melek olarak yaratıldıktan sonra, yaratılmış olduğuna bakmadan, yaratıcına başkaldıran Şeytan'dır.
Bazı bilim insanları narsistin şeytanlaşmış hali derler.
Şeytanın, Dünya'daki temsilcilerinden biri ise; gaz odalarını, kampları bir kenara bırakın bir insanın kolu kesildiğinde ne kadar yaşar diye deneyler yapacak kadar şeytanlaşan;
Kendi hayal aleminde yaşadığından Rusya yenilgisi gerçeğini kabul etmeyip yüz binlerce askerinin ölümüne sebep olan, Berlin işgal edinceye kadar da agır yenilgi gerçeği kabul etmeyip gormek istemese de duvara çarpma gerçeği olan Rus askerlerinin saklandığı sığınağa yaklaşınca, sevgilisi Eva Anna Paula Braun ile birlikte intihar eden Adolf Hitler'dir.

Başkaları da mı var? Doğrudur!

Gizlisi de vardır açığı da vardır. En tehlikelisi ise dışarıya, güçlüye melek gözüken, en yakınına şeytan olan gizli olandır.

İsrail'in siz komşu olmadığı veya güçlü bir devletle savaştığını hiç gördünüz mü?
Elli sene önceki Arap-İsrail Savaşı aklınıza gelmesin. Elli sene öncesinde değiliz, son yirmi yılı kastediyorum.

İsrail kendinden olana açık, kendinden olmayana ise basın yoluyla manipülasyon algı yöntemleriyle istediği algıyı oluşturmaya çalıştığından gizli narsisttir.
Yani, Psikoloji bilgine aykırı olarak hem gibi hem açık narsisttir.

İster gizli olun ister açık, en büyük zararı en yakınındakilere verir.
İsrail ise zararı, hem en yakınındaki millete hem de onlara İsrail'e  karşılık vermesi sonucunda da,  kendi milletine veriyor.

Peki, narsizmin tedavisi var mı?
Narsistliği kabul etmez, doktoru anlarsa kaçar o ortamda bulunmaz.

Doktor, başkasına yardım için çağrıldığı ikna eder kandırır, kenardan, çaktırmadan, tedavi etmeye çalışırsa ancak tedaviye devam eder. Kendisi için orada bulunduğunu oyuna geldiğini anlarsa sakladığı gerçek yanını ortaya çıkma ihtimalinin içgüdüsüyle kaçar.


Eğer kendisi narsist olduğuna farkına varırsa ki; bu da ancak duvara çarptığında, bunun gerçekleşme oranı yüzde biridir.

Kendini saklamadan anlatır yardım ederse uzunca bir tedavi sonrasi sağlığına kavuşması kesin değildir sadece yüzde elli!

Akrebi bilirsiniz, benim o, ben de onun zehrinin tadına baktığımdan bilirim; mükemmel bir zehiri vardır.

Akrebin bulunduğu yerin etrafına ateş yakın kurtulamayacağını anlayınca kendini zehirleyip öldürür.

Akrep hikayesinden farklı olarak;
İster insan olsun ister İsrail gibi Devletleri çevresini sarıp sonradan kendilerini yakan ateşin kıvılcımını başkaları değil kendileri oluşturur.

Bir de bunların çok sıkıştığı zaman, olanları unutturmak için ses çıkarmamak, kaybolmak, kendilerini unutturmak gibi huyları vardır.
Bu yönlerine de edebiyat kokan,gayet bilimsel bir açıklamam olacak:
Ateşin bol olduğu cehennemin dibine kadar yolunuz var!

Sadece, Türkiye dostlarına sevgi saygı huzur dileğiyle yazıma son veriyorum.
Görüşmek dileğiyle!

 

 

 

 


İSRAİL'İN DEVLET NARSİZMİ!!

O hata yapmışsa karşıdaki ona hata yaptığında karşılık vermek zorunda kaldığından hata yapmıştır. Dolayısıyla esas hata karşıdadır ve sadece karşı tarafın hatası tartışılmalıdır.

Hasan Barın

10.08.2024 21:58:00

Başlıksız ve yorumsuz bir haber, yani yorum yok!

NARVAS ile şehrimizin sokakları daha güvenli

ERZURUM B.B. U-14 YAŞ GRUBU 7' İNCİ HAFTA MÜSABAKALARI BİRİ DIŞINDA TAMAMLANDI…

Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Karakoca’nın Mevlit Kandili Mesajı

Sayın Bakanım! Bu saçmalığın sorumlusunu bulamıyor musunuz?

Bu güzide zamanı fırsata çevirmek lazım…

Spor Bilimleri Fakültesinde yapılacak çok şey var…

Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır…

ASH İl Müdürlüğü denetimlerini yoğunlaştırdı

Vali Çiftçi ve Başkan Sekmen, şampiyonları kabul etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR