Bugün, 17 Eylül 2024 Salı

KORİDOR  VE  İRAN
              Kafkaslar, tarih boyunca bir geçit olmasıyla önemini koruyan bir bölgemizdir. İran’ın bitmeyen Türk korkusu, üzeri küllense de geçmeyen ,zaman zaman depreşen, kronik bir halde devam ediyor. Yunan ve Ermeni ikilisine  birde İran’ı ulamak gerek.
              Ruslar Türkiye olmadan hiçbir şey  yapamayacaklarını anlamış gibiler. Sıcak denizlere inmek istiyorlarsa Türkiye ile stratejik müttefik olmak zorundalar. Türklerle iyi komşuluk ilişkileri geliştirmek durumundalar. Putin Rusya’sı Türklerin önemini yeniden keşfetmişe benziyor.
              İran Rusların yaklaşımıyla çıldırmış durumda. Meşhur Fars soğuk kanlılığını yitirmişe benziyorlar. Olmayacak işlere bulaşıyorlar. Ölçüsüz davrananın burnu pislikten kurtulmaz. Türkiye  İranlı generalleri mi öldürdü-Türkiye İran’da misafir  olan Haniyye’yi mi öldürdü-Türkiye İran’da yüzlerce kişinin öldüğü mezarlık saldırısını mı düzenledi, Türkiye İran’ın nükleer tesislerine mi saldırdı.
              Türkiye’ye olan Fars düşmanlığı ,enine boyuna araştırılıp kamu oyuyla paylaşılmalıdır. Olası ise ;tedavi yöntemlerine başvurulmalıdır. İran’ın Türkiye için cürmü nedir ki!  Fransız dürtmesi ile Yunan ve Ermeni ikilisine gönüllü eklemlenmesi, Türkiye’yi durduracağını hayal etmesi, nedensiz değil.
              Türkiye’nin ,Türk dünyası ile kara yolu bağlantısı kurmak istemesi İranlıların  bitmeyen korkularının artmasına ,çıldırmalarına neden oluyor. Ne halt ederseniz edin! Türkiye’yi hedeflerinden döndürmeye gücünüz yemez! Yetmeyecektir de!
              Türkiye’de Azeri camileri namıyla tanınan yerlerde üstlenmiş kıçı kırık ajanlarınıza bel bağladıysanız vay sizlerin haline! Bir gece hepsini toplamak işten bile değil. Türklerin istediği Zenzegur koridoru mutlaka açılacak ve onu diğerleri takip edecektir.
              İran boynuz umarken ; kuyruğundan kulağından ayrılacağa benzer!(elindekilerden de ayrılacağa benziyor! Türklerle şaka yapılamayacağını size tarih öğretemediyse yakında öğrenirsiniz. Aynı şekilde Avrupalılar ve Amerikalılar da yeni hamlelerinin sonunda öğrenecekler.
              Ruslar şimdilik ,Zenzegur koridorunu desteklemeye başladırlar! Ardı geleceğe benzer. Kafkaslardaki Türk toprakları bir gün asıl sahiplerine dönecektir. Türkiye doğuya be batıya etki alanını genişletecek ve kuzey güney aksındaki etkinliğini artırmaya devam edecektir. Şimdilerde durmanın sırası değil.
              Temennim, Devletimin karar vericileri, İran’ın düşmanca tavırlarına son verecek önlemleri almalılar.(aldıklarına inanıyorum) Haçlı seferleri esnasında olduğu gibi Fars-Haç ittifakına zemin oluşturacak her türden ortam imha edilse yeridir.
              Yakın bir gelecekte Zenzegur koridorunun açıldığını görmek dileğimi yineliyorum. Yaklaşan İran tehdidini devletimin bertaraf edecek güçte olduğundan hiç kimse şüphe duymamalıdır. Gücü hissedince dün karşımızda olanlar bugün etrafımızda toplanıyorlar. Türkiye ile dost olanlar asla kaybetmezler
              Yüce Çalap’ımız Türklerin-Türkiye’nin dostlarını artırsın! Düşmanlarına haddini bildirmek için uğraş verenlere güç kuvvet versin, Görkemli selamları, ulusumun çıkarları için gecesini gündüzüne katanları üzerine olsun vesselam.
                                                                                                                                            LÜTFULLAH KALELİ


KORİDOR VE İRAN

İran Rusların yaklaşımıyla çıldırmış durumda. Meşhur Fars soğuk kanlılığını yitirmişe benziyorlar.

Lütfullah Kaleli

9.09.2024 21:50:00

Erzurum Ecdadına Yürüyor…

Her şeyden önce Yakutiye...

TORTUM SPOR BÖLGESEL AMATÖR LİGE HAZIR

ERZURUM B. B. U-18 YAŞ GRUBU MÜSABAKALARI 3 TEMMUZ STADYUMUNDA BAŞLADI

Başlıksız ve yorumsuz bir haber, yani yorum yok!

NARVAS ile şehrimizin sokakları daha güvenli

ERZURUM B.B. U-14 YAŞ GRUBU 7' İNCİ HAFTA MÜSABAKALARI BİRİ DIŞINDA TAMAMLANDI…

Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Karakoca’nın Mevlit Kandili Mesajı

Sayın Bakanım! Bu saçmalığın sorumlusunu bulamıyor musunuz?

Bu güzide zamanı fırsata çevirmek lazım…

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR