Serpil Tekin

Tarih: 06.10.2024 14:43

KRAL ÇIPLAK

Facebook Twitter Linked-in

İsrail ve İran karşılıklı havanda su dövüyor. İran İsrail’in saldırması için yol açıyor böylelikle de topraklarını genişletmek isteyen İsrail gereğini yapıyor. Ne güzel bir düzen kurdular.
Hamas: İran- Amerika- İngiltere ortak yapımıydı. Yeteri kadar kullanıldı ve çok güvendiği İran tarafından işbirlikçilerine satıldı Aynı şey Hizbullah için de geçerli.  Önce yeteri kadar mülteci gönderilen Lübnan, yönetim boşluğu ve ekonomik çöküş başta İran olmak üzere işbirlikçilerinin ağzının suyunu akıtmıştı. Ortam tam istedikleri kıvama gelmişti. 
Başta Filistin halkı olmak üzere İsrail den nefret eden her yöne çevrilecek çok büyük bir kitle oluşmuştu. Bu kitleyi de din ve mezhep adına en iyi yönetecek ülke de İran’dı. Tıpkı Hamas da olduğu gibi yıllarca bu kitlelere büyük miktarlarda maddi yardım yapan İran görevini hakkıyla yapmıştır. İşin acı yanı bir gece ansızın Hamasın İsrail’e saldırmasıyla başlayan Filistin halkının ölüme terk edilmesiydi. Beş yaşında çocuk bile bunun hiçbir mantıklı tarafını bulamazken dünyaya yutturulmaya çalışıldı. İçimizde yutanlarda çoğunluktaydı. 
Her olayda olduğu gibi hepimizin ilk sorması gereken  şey bu kimin işine yaradı. Filistin hariç hem İsrail’in hem de İran’ın işine yaradı. Her zaman olduğu gibi İran esti gürledi sıfıra sıfır elde var sıfır olarak Filistin halkına geri döndü. Ardından kendi evinde misafir olarak bulunan Hamas Lideri vuruldu. İran yine intikam çığlıkları attı. İçi boş birkaç füze attı. Dostlar iş başında görsün. Sonuç olarak İsrail’e sınırlarını genişletmesi için yol açılmış oldu. Bu oyunu hakkıyla oynadı ve kazanan İsrail oldu.
Sıra elinin altında bulunan Hizbullah’a geldi. Yıllardır besleyip bu günlere hazırladığı Hizbullah Liderine gelmişti. Tam da vaktiydi. Nasrullah’ı bir kalemde sildi. Artık İsrail haklı savunma pozisyonuna hazırdı. Ülkesinin güvenliği için Lübnan topraklarına girme hakkını kullanacaktı. İran çok öfkelendi 192 içi boş füzeyi İsrail topraklarına gönderdi. Yoğun bombardımanda sadece tek bir kişi öldü o da yolda yürürken boş füzenin bir parçasıyla hayatını kaybeden yine bir Filistinliydi.
Siz hiç gördünüz mü İsrail ve İran ağız dalaşından öteye gittiklerini; göremezsiniz çünkü ikisi de aynı ata onuyorlar. İran 35 milyonu aşan  Azerbaycan Türk’ünün korkusundan bu oyunu gizli oynuyor. Sağ gösterip sol vuruyor. Yoksa o da biliyor ki bu oyunun içinde olmazsa ülkesi üçe bölünecek. Birazda zoraki Arap dünyasını İsrail’e satmak kendi bekası için gereklilik. Şimdi merakla 7 ekim’i bekliyoruz. İsrail nasıl karşılık verecek diye.
Sayın yetkilimiz de yeni anlamış İsrail’in yayılma politikasında Türkiye’nin de olduğunu. Sanki sınır mayınların neden söküldüğünü, Suriye savaşının neden çıktığını, o kadar sığınmacının neden ülkemize kabul edildiğini bilmiyor. Bir gerçek var ki hepimizin yüreğini ağzımıza getiriyor. Lübnan’ın ibretlik hikayesi ve gözümüzün önünde gerçekleşen vahşet: Filistin ve Lübnan halkının nasıl kurban edildiğini izliyoruz.
Filler tepişir papatyalar ezilir. 
Serpil TEKİN


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —