Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

 

Uzun süre şu an ormanları kesilen Ardahan ormanlarına müdürlüğü süreci sonrasında da iki dönem Ardahan Belediye Başkanlığı yapan Faruk Köksoy'un 'Göç artık Güç oldu' tezinin ne kadar yerinde bir söz olduğunu defalarca yazıp, dile getirmiş ve bunu anlaması gerekenlerin başında gelen Ardahanlıların büyük bir bölümünün İstanbul'da ve şu an ormanları yanan İzmir başta olmak üzere batı kentlerinde olduğuna sık sık dikkat çekmiştim..


Ama o güce yani öz güvene sahip olduklarını bir türlü anlamayan Ardahanlıların darmadağınıklıkları o bahsi geçen gücü bir türlü enerjiye çevirip, başta dünya metropolü İstanbul'da olmak üzere tüm yurt genelinde gerek ticari gerekse siyasi yada sosyal bir atılıma geçirilemediğini üzülerek görmeye devam ediyoruz..


Ve bu yönde atılan adımlara da yine bu gücün farkına varılmayanlarca engel konulduğu, gücü fark edenin şevkini kıran çıkışlar yapıldığını da şu bir kaç yıldır uzun süreler kaldığım İstanbul'da ve hiç ayrılmadığım Ardahan'ı yazarken çok iyi gözlemledim ve de gördüm..


Çünkü benim 6 buçuk yıl başında bulunduğu Ardahan Dernekler Federasyonu yönetimi dahil gerek bu federasyona üye dernekler gerekse bu federasyona inat kuruldukları gibi kalan derme, çatma federasyonlar, dernekler, konfederasyon ve sözde bölge gazeteleri benim başında bulunduğu süre içine ortaya koyduğu performansıyla İstanbul'un olduğu gibi ülkenin gündeminde düşmeyen ve 6 buçuk yıl için de ortaya koyduğu çalışmalarıyla önemli bir çıkış yakalayan ve bugünlerde bir hayli unutulan hatta sanki yokmuş gibi sanılan ARDA/FED'in o anlatmaya çalıştığı gücü desteklemektense, dağıtıp, param parça etmek için başka bir işe yaramadıklarını gözlemleyip, gördüm..


İşinsanı geçinip, İstanbul ve diğer kentlerde kendi çabaları ile ayakta durmaya çalışan ama bakkaldan, bilemediniz kendi etrafında dönen küçük bir şirketten öteye geçemeyen, siyasetçi geçinip, birilerine kuyruk olmaktan zevk alan, kurduğu çanta, tabela ve facebook dernekle sivil toplum önderi olduğunu öne sürüp, elin oğlu başta olmak üzere ona buna hizmet etmekten, kışın kaz gecesi yazın sazlı şenlik ve kendileri gibi iç boş festivallerde cırtık atmaktan başka iş yapmayan dernek başkanları ve de yöneticileri ne oldu size?
Kaç yıldır, kaç aydır niye sustunuz?


Yoksa yorup, bıktırmaya çalıştığınız ARDA/FED'in ve ona benzer bir kuruluşun sizlere yeniden çuvaldızı batırmasını bekliyorsunuz da, 'bizde ARDA/FED'e ve Fakir Yılmaz'a iğne batıralım' diye mi bekliyorsunuz?..


Hani neredesiniz?


Fakir Yılmaz 'çalışınca kendisine yontuyor' deyip, ARDA/FED'in kirasını mı ödediniz, aidatlarımı yolladınız yoksa İşadamları, Gençlik, Kadın Konseyleri kurup, bir iki yerimi ziyaret ettiniz de haberci olarak haber alamadık?..


'Yok, canım, ARDA/FED olmazsa da biz varız' deyip, sözde yönetimlerinizle birlikte 10 kişilik bir kahvaltı, yemekli toplantı yapıp, beyin fırtınasına mı yakalanıp, uçtunuz?
Evet, 'Ne oldu size Ardahanlılar, Neredesiniz?'


İstanbul ve diğer kentlerde ki gücün farkına varamayan, bunu anlatan ve 'Gelin el ele verin' diyen birini mi bekliyor sunuz? Yoksa birilerinin ortaya koyduğu samimi çabaya ihanet etmenin utancıyla hatanızı kabul edip, 'gel ya özür' deyip, bu kez 'Vallahi' diyerek destek vermek için kara karamı düşünüyorsunuz?


Belki de 'Canım adam ARDA/FED'in başına geldikten sonra da bir şeyler yapmak istedi de biz anlamak istemedik, kıskandık, engellemek için bin bir kulp takıp, yüzüne gülüp, arkasından 'Yok yok iyidir de ağ keşke Kürt olmasaydı, Gazeteci olmasaydı, adam olmasaydı mı?' diyorsunuz..


Gerçekten seviniyor musunuz, yoksa üzülüyor musunuz?
Bilemiyorum ama benim bildiğim tek şey biz Ardahanlıları bir araya getirip, İstanbul başta olmak üzere Bursa, İzmir ve Ankara'da siyasi, ekonomik ve sosyal olarak bir büyük güç haline çevirmek için çabalayanları engellemek için bin bir oyun oynadınız..
Siz evet, şu an bu yazıyı yutkunarak okuyanlar size diyorum..
Ama yine de başarılı olmayacaksınız?


Çünkü benim dönemimde ki ARDA/FED ve bu yönde iyi niyetli kurum, kuruluş, kişiler sizler yenilmeyecek ve o çok istenen, 'Güçlü Ardahan Lobisi için şahsım, Ardahan Gazeteciler Cemiyeti, Ardahan Sanayici ve İş İnsanları gibileri kaldığı yerden yoluna devam ediyor.


Ve 'Biz Ardahanlılar Buradayız' diyenlerle birlikte sizi de kendisine katarak güçlü bir lobi olmaya devam edecek..
Çünkü sizin yaptığınızın aslında Ardahan ve Ardahanlılara ve de  kendinize yaptığınız en büyük ihaneti olduğunu şimdi daha iyi anladığınızı biliyor, izliyor, görüyor, takip ediyor, duyuyorum..


Yine de diyorum ki; Hatanızı anlayıp, gerçek anlamda utanıp, günah çıkarmak istiyorsanız haydi o zaman, eteklerinizde ki taşı dökün de sizde 'Biz de buradayız' diyerek o gücün oluşumuna hele bir el atın..


Çünkü biz o gücü oluşturmaya yani sizin Lobiye diye anladığınız Lobi için çok ama çok kararlıyız ve siz olmasanız da hâlâ o çok istenen ama birilerinin küçük çıkarları için safça, salakça engellemeye çalıştığı, 'Güçlü Ardahan Lobisi' diyerek buradayız..


Ne oldu Lobiyecilerin Lobisine?

Fakir Yılmaz

18.08.2024 16:00:00

Başlıksız ve yorumsuz bir haber, yani yorum yok!

NARVAS ile şehrimizin sokakları daha güvenli

ERZURUM B.B. U-14 YAŞ GRUBU 7' İNCİ HAFTA MÜSABAKALARI BİRİ DIŞINDA TAMAMLANDI…

Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Karakoca’nın Mevlit Kandili Mesajı

Sayın Bakanım! Bu saçmalığın sorumlusunu bulamıyor musunuz?

Bu güzide zamanı fırsata çevirmek lazım…

Spor Bilimleri Fakültesinde yapılacak çok şey var…

Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır…

ASH İl Müdürlüğü denetimlerini yoğunlaştırdı

Vali Çiftçi ve Başkan Sekmen, şampiyonları kabul etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR