Serpil Tekin

Tarih: 16.09.2024 22:50

ÖZEL EĞİTİMDE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığının müfredatında yer alan Özel Eğitim Merkezlerinde din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin ne kadar verimli olduğunu bana biri anlatsın. Milli Eğitim Bakanlığı bunun sonuçları hakkında bir araştırma yapmış mıdır acaba?
Özel eğitim alan OTİZMLİ bir evladımıza eğitmenlerin cami resmi göstererek nasıl bir din dersi vermeyi amaçladıklarını çok merak etmekteyim. 
Otizmli bir birey daha göz teması ve konuşmayı öğrenememiş olduğu halde resim ile din eğitimi vermek hangi ilim, bilim, tıp ve çağdaş eğitimiyle bağdaştıra biliriz. 
Otizm ülkemizde hızla artmaktadır. Rakamlar korkutucu boyutlara ulaşmıştır. 1985 yılında her iki bin beş yüz çocukta görülen otizm; 2014 yılında her doğumda 88 çocuktan birinde görülmeye başlamıştır. Günümüzde bu rakamlar daha da artmıştır. 
Türkiye de 300 binin üstünde otizm tanısı almış genç ve çocuk vardır. Bunlardan sadece 7 bini özel eğitime ulaşa bilmektedir. Bu kadar hızla artışın nedeni hiç araştırıldı mı?

Bir babanın otizmli evladını tarif etme şekli ‘’ Farklı dünyalarla bizim dünyamız arasında sıkışıp kalmalarına neden olan bir durum’’ 
Özel Eğitim Merkezlerin de din dersi olmazsa olmaz. Resimle de olsa biz konuşmadan tuvalet eğitiminden önce camiyi öğretelim. 
Türkiye de çocuklarımızı sapıklara kurban edelim sorun değil ama otizmli evladımız resimle de olsa camiyi öğrensin. Kızlarımız kaldıkları yurtlarda canlı canlı yansın ama biz otizmli evladımıza resimle camiyi öğretelim. İki yaşında Sıla bebek korkunç bir şekil de yaşamını yitirsin ama biz otizmli bir çocuğumuza resimle camiyi öğretelim. Narin, Sıla, boncuk gözlü Leyla ve daha niceleri…….
Yeter artık hepimizin ŞİRAZESİ Mİ KAYDI?
Şirazesi kaymak: Dengesini yitirmek, kontrolünü kaybetmek, fiziksen ve psikolojik olarak tutarsız olmak. Türk dil kurumunda ki açılımı yani anlamı. 
İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN
Serpil TEKİN


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —