Bugün, 1 Ekim 2024 Salı

İsrail devleti, lideri Binyamin Netanyahu durmuyor ve yıkımı ve dehşeti Güney Lübnan'a kadar genişletiyor. Dünyanın büyük liderlerinin Birleşmiş Milletler Asamblesi'ne gittiği bu günlerde, onların sözlerini dinledik ve Genel Sekreter António Guterres'in bu kadar dehşetin, bu kadar yıkımın sona ermesi gerektiğini söylerkenki sertliğine dikkat çektik. , bu kadar çok ölüme ve barışa ulaşılması gerekiyor.

Mevcut İsrail hükümetinin liderleri tarafından duyulmayan Savunma Bakanı, Gazze üzerindeki hakimiyeti unutmadan işgale karadan devam etmeleri gerektiğini açıkladı. ABD başkanının barıştan bahsettiğini ama İsrail'e silah satışını hemen durdurmadığını gördük. Avrupa Komisyonu temsilcilerinin öfkesini görüyoruz ve İsrail'e uygulanan ekonomik ambargoyu görmüyoruz. Filistin halkından sanki erkek, kadın, çocuk tüm üyeleri teröristmiş gibi bahseden insanlardan dağınık sözler duyuyoruz.

Uluslararası toplum bu halka yönelik soykırım girişimini durdurmalı ve bölgede iki demokratik devletin bir arada yaşamasını teşvik etmelidir. Sivil toplum gösterileri, Gazze'de bu kadar katliamın, bu kadar yıkımın, bu kadar çocuk ve sivil nüfusun ölümünün durdurulması için sokaklara çıkan ve yüksek sesle bağıran Avrupalı, Amerikalı, Afrikalı ve Asyalı halkların dayanışmasını göstermekten geri durmuyor. Batı Şeria

Çatışmanın son yıllarda bu kadar cezalandırılan, haksız yere katledilen Lübnan halkına ulaşmasına izin veremeyiz. Avrupalı ​​liderlerden, kendilerini İsrail'in "dostu" olarak adlandıran ve saldırganlığın sona ermesini önerecek kadar cesur olmayan devletlerden, barışı savunma konusunda daha fazla kararlılık talep etmeliyiz. Unutmayalım ki, bu günlerde patronları Netanyahu'nun daha önce birçok sabıkası bulunan yolsuzluk suçundan kürsüye çıkması gerektiği açıklandı.

Burada, diğer ülkelere demokrasi "modeli" olmak isteyen Batı dünyasında yaşadığımız dehşetleri unutmayalım. Saldırganlara karşı durdukları için hayatlarını kaybeden kadınların cinayetlerinin, kadın cinayetlerinin dehşeti. Tam burada, bize çok yakın ve devletleri sömürge imparatorlukları olan ve eski sömürge olan ülkelerin hammaddelerini emmeye devam eden bu Avrupa'nın birçok ülkesinde.

Fransa'nın küçük bir kasabası olan Mazan'da eşi tarafından 151 erkek tarafından tecavüze uğrayan ve kocası tarafından uyuşturulan Na Gisèle Pelicot'nun sözlerini aklımızda tutalım. Utanç taraf değiştirmeli! Cesur kadının, gerçeklerin ve cinsel tacizci ile suç ortaklarının yüzlerinin bilinmesi için duruşmanın açık olmasını istediğini açıkladı.

Yıllar önceki o çığlığı geri alalım . Bizi kızdırın! Cinsiyetçi şiddet mağdurlarının önlenmesi, tespit edilmesi ve bakımı için güçlü önlemler talep ederek sokaklara çıkmaya devam ediyoruz. Her alanda önlem amaçlı kamu kaynaklarının kesilmesi yönündeki siyasi eylemler karşısında sessiz kalmıyoruz; saldıran, küçümseyen, aşağılayan ataerkilliğin sonuçlarını yakından yaşayan insanlara daha fazla eğitim verilmesi için tüm kurumların daha fazla katılımını talep etmeye devam ediyoruz. cinayetler bile, kadınlar öyle olduğu için.

Unutmayalım ki, ten rengi ne olursa olsun, doğduğumuz veya yaşamayı seçtiğimiz yer ne olursa olsun, tüm insanların, en iyi koşullarda, huzur içinde, onurlu bir yaşama hakkı vardır. Bunu aklımızda tutalım, çünkü ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlük çok yakınımızdadır ve buna demokratik kararlılık ve inançla karşılık vermeliyiz.


SAVAŞ KORKU VE DRAM

İsrail devleti, lideri Binyamin Netanyahu durmuyor ve yıkımı ve dehşeti Güney Lübnan'a kadar genişletti..

Aşkın URHAN

1.10.2024 12:00:00

Erzurum Valisi Çiftçi “Kan bağışlamak suretiyle sağlığımızın, sıhhatimizin de şükrünü eda edebiliriz”

Erzurum Valiliği TS-EN-ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi sahibi oldu

Kampüse Hoş Geldin…

İşte bu çok güzel oldu…

TÜRK DEVLETLERİ U-16 YAŞ GRUBU MİLLÎ TAKIM MÜSABAKALARI START ALIYOR

ERZURUM B.B. U-18 YAŞ GRUBU 3' ÜNCÜ HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

Erzurum, Türkiye’nin coğrafi işaretli Ürünler konusundaki örnek şehri olmaya devam ediyor…

TÜRKİYE-ÖZBEKİSTAN EĞİTİM FORUMU İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ

Erzurum’da off-roadçular "Yaza veda, kışa merhaba" dedi

ESOB Başkanı Fırat, "Kalkınma yatırımdan ve imalattan başlar"

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
3.Beşiktaş 6 5 0 1 10 16
4.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Eyüpspor 7 3 1 3 4 12
7.Göztepe 6 2 1 3 4 9
8.Bodrum FK 7 3 4 0 -2 9
9.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
10.Trabzonspor 6 1 0 5 1 8
11.Konyaspor 7 2 3 2 -2 8
12.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
13.Antalyaspor 7 2 3 2 -5 8
14.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
15.Gazişehir Gaziantep 6 1 4 1 -4 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 6 0 3 3 -7 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 7 0 6 1 -11 1

YAZARLAR