Bugün, 7 Temmuz 2024 Pazar

Abi öncelikle manşetimize konu olan habere yönelik ilgi ve alakan için teşekkür ederken mesajını gördüğümde bana seçimler sonrası bizi unutan, hatta Gölelilere sahip çıkmıyor tam tersi 'Koltuğu olmadığı söylenen danışmanlığını oturmak ve tek adam olmak için Gölelileri o göndertiyor' diye eleştirilen başka Engin isimli hemşerimi hatırlattığını da belirtmek isterim.
Neyse 'şimdilik' o Engin dursun yeri geldiğinde oda elbet 'bu köşeme, haberlerime hata manşetlerime konuk olur..' diyerek güzel, uyarıcı ama beni anlamayan, belki de benim O, 'İstanbul'da Göleli Göleliyi yenerken, Ardahan'da Göleli Ardahanlılara yenildi' şeklindeki manşetle ne anlatmak istediğimi anlatamadığımı düşündüğüm eleştirine bahse konu olan haberin aşağıda ki metnine bakarsan bir gazeteci olarak attığım bu dikkat çekici manşeti hak ettiğini sanırım sende anlarsın..
Çünkü iki Ardahan merkezli oda başkanın Göleli olan oda başkanına etmediklerini bırakmayıp, sonunda düşürdüler.. Ki bugün ki manşetimde Göleli başkanı ele bele edip, indiren Ardahanlı başkana aynen şöyle.. ŞİKÂYET EDİP, DAVA ETTİĞİ ODANIN BAŞKANI OLDU!.. 
Yani içeriğini okumadan bu eleştiriyi yaptığını düşündüğüm ekteki haberi ve bu konuyla ilgili önce yazdığımız onca haberi okursan bu haberi ve yaşananların bu manşeti hakkettiğini sende kabul eder ve benim bu manşetle bir mesaj vermeye çalıştığımı anlarsın diye düşünüyorum.
Ve senin bu eleştirenin de manşetimizin dikkat çekmek istediğini yani manşetimizi doğruladığı gibi beklenen tepkiyi aldığını düşündüğümü ama o tepkinin benden çok kendi özel çıkarları için yani en son hepimizin sevindiği ama milyonların sevincini kursağında bırakan bir hareketle olayı siyasallaştıran futbolcunun yaptığını anlatmak için olduğunu bilmeni isterim.
Yani eleştirine konu olan o haberimiz ve manşetimiz eski başkanları Ankara'nın ortasında neden öldürüldüğü hala anlaşılmayan ülkücülere yaranmak adına olduğunu düşündüğüm o hareketi yapan o futbolcunun yaptığını Amed sporlu bir futbolcu, hem de bulunduğu ligden amatöre düşen yapsa sence ne olur?!.
Yani  birilerinin sonradan 'dostum' dediği Sisi'nin öldürttüğü söylenen Rabialara için kaldırdıkları el işareti misali O futbolcu gibi bu toplum da, ülkede 'O GÖELİDİR, O KÜRTTÜR, O TÜRKTÜR , O ALEVİDİR, O ARDAHANLIDIR, O VANLİDIR' deyip, aslı dertleri olan makamı mevkii almaya çalışanların yaptığı çıkar ilişkili perde arkasında oynana oyunları karınca karannca manşetlerimle haberlerimle, yorumlarıma bir gazeteci olarak kamuoyuna vermek istediğimi, anlatma çabamdır.
Eğer, ararsan ve haberimizde anlatmak istediğim gibi iki Ardahanlı hatta 'Biz Hoçvalıyız, Göleliyi gönderilim' diyenlerin Göleli ESOBB eski Başkanı Yılmaz Kaya'ya sorarsan bahse konu olan iki Ardahan Oda başkanın kendisine bu manşettin anlatmak istediğini yani zülüm ettiklerini oda sana anlatır diye düşünüyorum.
Kısacası 'Göle Ardahanlı olmuyor yani kendi başına bir memleket demek mi istiyorsunuz ayıp böyle ayrıştırma yapmak size de yakışmamış' eleştirini kabul etmediğimi belirtirken bu eleştirini bana değil, başta Göle stk'larının yanı sıra sizin gibi siyasilerinde ilgilenmesi gereken O süreçte bu ikilinin yani 'Biz Ardahanlıyız, Hoçvanlıyız, merkezdeyiz ne işi var O Gölelinin' diyenlerin baskısından bunalan Başkanın yaşadıklarına sesiz kalan Göle Esnaf Odasına üye olan Göleli iş insanlarını, Göle stk'ları olmak üzere mevki makam için insanları, toplumları kamplara bölenleri eleştirmek gerekir diyen 'İstanbul'da Göleli Göleliyi yenerken, Ardahan'da Göleli Ardahanlılara yenildi' manşetimizde onu anlatmaya çalışmıştır.
Ha bu arada geçen bir düğüne katıldım.. Sizin gibi düğün salonu sahibi olan ama katılımın çok olacağı düşüncesiyle kendi düğünlerini İBB'nn Avcılarda ki devasa salona sahip tesislerinde yapan Hamaklı hemşerimiz, Mali Müşavir Togay Çoban'ın oğlunu düğünüydü.. 
Ve orada her seçim döneminde ortaya çıkıp 'Ben daha iyi Göleliyim' deyip siyaset alanına giren bizlerin de 'Hemşerimiz Prof. Dr. Metin Toprak'ta aday, aday' diye sadece adını duyduğumuz ama o düğünde tesadüfen ilk kez karşılaşıp, bizzat gördüğüm Göleli Prof. Metin Toprak'ı bana tanıştıran Ardahan Hoçvanlı KASİAD Başkanı Orhan Gökçe'nin yanında, masasında sessizce, sükûtça oturan şahsı bana gösteriyordu.
Ve bana dönerek 'Tanıyor musun, bu Metin bey.. Metin Toprak' diye tanıştırdığın da bende kendisine elimi uzatmadan, 'Ooo.. Metin bey bu mu, her seçimde ortaya çıkıp, sonrada yeniden kayıp olan Metin Toprak bu mu?' dediğimde de aşağı da anlatacaklarımı yukarıda anlattıklarıma bağlayarak, benim burada acaba bir ayrışım yapıp, yapmadığım da diye düşünmeni ve bu konuya bakışının cevabınıda almak isterim.
Çünkü senin bana yönelik eleştirisel mesajın ardından yukarıda anlattığım iki Ardahanlı, Hoçvanlı oda başkanın makam, mevki için yaptıklarının kamuoyunca anlaşılması için attığımız O manşet gibi seçimden seçime ortaya çıkıp, önce milletvekili aday aday olan sonra da 'Ben partide aday oldum' deyip ödül isteyen onlarcası, yüzlercesi hatta binlercesi gibi önce bir üniversitede rektör olan, son yerel seçimler de bu kez de senin de bulunduğun, siyaset yaptığın, isim adaşın Engin'in danışmanlık görevi üstlendiği İstanbul Esenyurt'ta belediye başkan aday aday olup, milletvekilliği gibi aday edilmeyince bu kez yine ödülünü isteyip, Merkez Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği aldığını biliyor musun bilmem ama o eleştirdiğin manşetimize konu olan haberin aşağıda ki içeriğini de yeniden okuman umuduyla saygılar..
Ha Esenyurt derken aklıma bir başka konu geldi. O da daha önceki seçimlerde olduğu gibi son yerel seçimde de aday olanların birinin kendi köylüsünün yeniden aday olmasına engel olduğu söylenen adaylık süreci sonrası başkanlığına aday olduğu belediyede danışmanlık makamını kaptığında hatırlatmak isterim. Yani Göleli, Ardahanlı demeden bir birimizi yemek için bu tür ayak oyunlarını anlatıyordu, o eleştirdiğin 'İstanbul'da Göleli Göleliyi yenerken, Ardahan'da Göleli Ardahanlılara yenildi' manşetimiz...
Bu arada gazetecilik güdüsüyle bir hayli uzayan cevabım için özür dilerken bu yazdıklarım ve anlatmak istediklerimi sana yönelik gibi olsa da 'kızım sana diyor, gelinim sen duy' misali bu cevabımı bugünkü eleştirine konu olan haberle birlikte köşe yazım olarakta yayınlayacağımda belirterek, yeniden teşekkür eder, saygılar sunarım.
Evet sayın Göleli hemşerim, dostum, segili iş insanı Engin Düz konu ve haber böyle..  İşte manşetimize konu olan haberin içeriği..

2 Ardahan Odası Göleli Oda’yı yıktı!..
Öte yandan uzun süredir tartışılan ve davalık olan Ardahan Esnaf ve Sanatkarla Birliği ESOBB’un Olağanüstü Genel Kuruluda Ardahan’da gerçekleştirildi.
Genel kurul sonunda, Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odasının desteğini alan Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Ardahan ESOBB’un başkanlığına seçildi.
Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği olağan üstü genel kurulu, Dursun Akçam Kültür Merkezinde yapıldı.  Seçimde 3 odanın yöneticilerinin oluşturduğu 29 delegeden 15 oy alarak yeni başkan seçilen İskender Alihanoğlu, rakibi  Göle Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı olan Yılmaz Kaya’yı 1 oy ile geride bıraktı. Kaya ise 14 oyda kaldı.


SAYIN ENGİN DÜZ MERHABA..

Fakir Yılmaz

4.07.2024 08:21:00

Haydi Erzurum milli coşkuya!

AK Parti Erzurum’da Doğu Anadolu Bölge Toplantısı yaptı

ERZURUMSPOR FK İÇ TRANSFERDE SEFA AKGÜN VE MUSTAFA AKBAŞLA YENİDEN ANLAŞMA SAĞLADI..

Bu tasarruf tedbiri mi şimdi?

Küçükoğlu; erken seçim konusu gündemimizde yok, görevimin başındayım…

Erzurum Valisi Çiftçi’nin Erzurum Spor sevgisi

Küllerden Doğmak; Bir Dadaş gibi…

Erzurum Valiliğinden duyurulur!

3 Temmuz Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum’a gelişinin 105. yıl dönümü

Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum’a gelişinin 105. yıl dönümü kutlu olsun

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR