Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

TETİK
              Tetik , her hangi bir şeyi  harekete geçiren mekanizma anlamına gelir. Türkiye’nin başına geçirilecek bela tamamlanmak üzere. İran kuşatması gibi görünen ABD askeri yığınağı, gerçekte Türkiye için.F22 ler Türkiye için hazır tutuluyor.              Tetik çekilmek üzere!
              Tıpkı 1.dünya savaşında olduğu gibi Türkiye’nin içinde olduğu pakt ,yenilmiş sayılacak. Muzaffer Türk ordusundan silahların teslimi istenecek. Duran kalkanın gevelediği halt budur ”sıra Türkiye’ye ve KKTC.ye de gelecek” basına yansıyan bu.
              PKKyı nasıl iştahlandırdıkları belli. Biraz para-biraz silah-birazda, bol palavra. Söyleyene değil de söyletene bakmak zorunlu. Vakit oldukça azaldı. Bazı savunma ürünlerinde seri üretime derhal geçilse iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle cephane üretimi ve diğerlerinin üretiminde ,beş altı kat artma olsa yeğ (iyi)olacak.
              Düşmandan acıma ,–insan hakları-demokrasi ve diğer hakları beklemek, ancak aptalların özelliğidir. Başımıza öyle belalar örülmek isteniyor ki! Filistin de ,vahşetle baş başa kalan balalara (bebeklere) özenir hale geleceğiz.
              Şimdilik kültürel yozlaşma , ülkem yararına olan işleri engelleme veya yavaşlatma çabası içindeler. Güzel insanımı fakirleştirme-aç bırakmak için üstün çaba gösteriyorlar. Birliğimizi bozmak için yeni icatlar peşinde koşuyorlar.
              Arap yöneticilerine bel bağlamak intihara eş değer  bir yaklaşımdır. Bize yakışan “tırnağın varsa başını kaşı- Bozkurt gibi kendi işini kendin gör “anlayışıdır. İslamiyet’i Türklerden öğrenen din kardeşlerimizden belki ufak tefek yararlar gelebilir.
              Bütün İsevi dünya ve Museviler ölümümüzü beklemekte; cesetlerimizin üzerinde mum yakmak üzere hazırlar. Ya yok edecekler yada Türk yurtlarına(orta Asya’ya )sürecekler. Kiliseler ve Havralar gittikçe sabırsızlanıyorlar.
              Türkiye çeşitli ittifaklar oluşturmalı ; müttefiklerine asla güvenip ardını boş koymamalı. Türk yurtlarıyla doğrudan bağlantı kurulabilecek kara- hava koridorlarını vakit yitirmeden tesis etmeli, bu koridorların güvenliğini sağlamalıdır.
              Askerlik süreleri uzatılmalı, eğitim çok daha yükseltilmelidir. Kadınlarımızı savaşa hazırlayacak özel birlikler tesis edilmeli. İç güvenlik önlemleri gözden geçirilmeli, sivil savunma yeniden kurulmalıdır.
              Düşman içeriden ve dışarıdan eş zamanlı  olarak saldırmayı düşünüyor. Mülteci sorunu –politikaları gözden geçirilmeli; olası göç dalgaları sınırlarımızın dışında durdurulup barınma iskan sınırlarımızın dışında sağlanmalıdır.
              Göç alabileceğimiz bölgelerden kaç kişiye hizmet verebileceğimiz şimdiden hesaplanmalıdır. Sanki yeni kavimler göçü olacakmış gibi her türden önlemler alınmalıdır. Gördüğüm kadarı ile marketler zincirleri aracılığı ile üretimi durdurma ,iç fiyat karmaşasını yükseltme –insanımızı mutsuz etme çabalarını çoğaltacaklardır.
              Bazı siyasi akımlara ve siyasetçilere , dikkat etmek ,-vakti geldiğinde susturmak gerek.(düşman ağzıyla konuşanlar ve iletişim kuranlar)Özellikle meclis üyelerine titizlenmeli. Geçmiş ,şimdi ve gelecekteki söylemler masaya yatırılsa iyi olacağa benzer.
              Görklü Çalap’ımızın ,görkemli selamları; devletimize bağlı(sadık) Ulusuma hizmet aşkıyla tutuşanların üzerlerine olsun vesselam.
                                                                                                                                           LÜTFULLAH KALELİ


TETİK

Tıpkı 1.dünya savaşında olduğu gibi Türkiye’nin içinde olduğu pakt ,yenilmiş sayılacak. Muzaffer Türk ordusundan silahların teslimi istenecek. Duran kalkanın gevelediği halt budur ”sıra Türkiye’ye ve KKTC.ye de gelecek” basına yansıyan bu.

Lütfullah Kaleli

9.08.2024 17:05:00

Başlıksız ve yorumsuz bir haber, yani yorum yok!

NARVAS ile şehrimizin sokakları daha güvenli

ERZURUM B.B. U-14 YAŞ GRUBU 7' İNCİ HAFTA MÜSABAKALARI BİRİ DIŞINDA TAMAMLANDI…

Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Karakoca’nın Mevlit Kandili Mesajı

Sayın Bakanım! Bu saçmalığın sorumlusunu bulamıyor musunuz?

Bu güzide zamanı fırsata çevirmek lazım…

Spor Bilimleri Fakültesinde yapılacak çok şey var…

Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır…

ASH İl Müdürlüğü denetimlerini yoğunlaştırdı

Vali Çiftçi ve Başkan Sekmen, şampiyonları kabul etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR