Bugün, 29 Eylül 2024 Pazar

Yılanlarla aynı yatağa girmekten vazgeçmeliyiz. Bizleri bekleyen görkemli geleceğe hazırlanmalıyız. Ağzına kılığına bakmadan bizi sokmaya kalkan Ukrayna ve suç ortaklarına hadleri tez vakitte bildirilmelidir.

Geçtiğimiz günlerde Avrupalılar, yine genlerine işleyeni yaptılar. Biz Ukrayna için birçok şey yapalım. Her türden yardımı yapalım. Ukrayna bize düşmanlık etsin. Şaşırdık mı? Hayır. Yılan örneği; umulmadık anda sokuverir. Ukrayna örneği basit bir örnek.

Ancak, biraz da kendimize bakmalıyız. Dışişleri istihbaratı uyuyor mu? Veya …….. Patrik Amerika kökenli olsa da bir Türk vatandaşı. Yasalar önünde herkes eşit. Yasaların dışına kimse çıkamaz. Patriğin konumu belli. Ortodoks azınlığın dini temsilcisi. Lozan’da durumu net olarak belirtilmiş.

Ancak Avrupalının huyu belli. Yine yapacağını yaptı. Tarihi huylarından vazgeçmediğini ispatladı. Zaten atalarımız diyeceğini demiş. “Can çıkmadan huy çıkmaz.” Diye. Atalarımız hep doğruyu demişler. Bize anlamak düşüyor.

 

Öteden beri benim anlayamadığım bir konu var! Sayın devletimin yetkilileri beni aydınlatırsa sevinirim. Yunanistan’a gösterilen anlayış, düşmanlıklarını, düşmanca davranışlarını sineye çekme gibi huylarımız var. Bunda da bayağı inatçıyız. Bize ait adaları işgal ediyorlar, aidiyeti belirlenmemiş adalara çöküyorlar. Gıkımız bile çıkmıyor.

Avrupalı Lozan antlaşmasını açıkça çiğniyor, yaptıklarımız, günü kurtarmaktan öteye geçemiyor. Ukrayna kılığına bakmadan ölüm döşeğinde bile bizi sokma cesaretini gösteriyor. Yahudi kökenli Zelenski İsrail ile paslaşıyor. Bizi arkadan vurmaya kalkıyor.

Devletimin bunu yanına koyacağını sanmıyorum. Dış politikada milli hedeflere doğru iyileşme olduğunu sanıyordum. Acaba yanılıyor muyum?

 

Herhangi bir Avrupa devletiyle selamlaşmak, karşılıklı el sallamak, en zehirli yılanla aynı yatağa girmeye benzer. Aniden sokuverir. Önlem almak gerek, önlem almayanlar enayiliklerine, hainliklerine doymasın!

Tüm Avrupa’nın ve ABD’nin vaz geçilemez hedefi bizi Anadolu’dan sürmek veya imha etmek. Karşı önlemleri almak; imanî, insanî, Türklük görevimizdir. Yurttaşlık gereğidir. Bizi bekleyen korkunç ve büyük savaşa hazırlıklarımız, hızlandırılarak devam ettirilmeli Yurttaşlarımız hazırlanmalıdır.

Aksi durumda Filistinliler kadar bile insan haklarından yararlanamayız. Ardımızdan ağlayanımız bile kalmaz. Ümmetçilik, ümmet kavramları ölü doğmuştur. Baksanıza Arap dindaşlarımız bizden boşan yeri doldurmak; İsrail ile ticaret yapmak için yarışıyorlar. Tıpkı Avrupalılar gibi Arap yöneticiler de bir türlü tarihi huylarından vazgeçemiyorlar.

Bu günkü Arap devletçiklerini kuranlar da Avrupalılar! Tıpkı Yunanistan’ı, Ermenistan’ı kurdukları gibi! Bugün Araplar, çok iyi İngilizce konuşuyor. Üzerinde düşünmeye değer. Arap dünyasında sokakları ele geçirmek- Türkçenin yaygınlaşmasını sağlamak durumundayız.

Arap dünyasında: Hanefiliği, Maturidi akaidini yaymalıyız. Avrupa’ya tekrar dedelerimizin görkemli yürüyüşü ile tekrar yürüyeceğimiz günleri iple çekmeli, Avrupa’ya Türk’ün görkemli yürüyüşünü hatırlatmalıyız.

Yılanlarla aynı yatağa girmekten vazgeçmeliyiz. Bizleri bekleyen görkemli geleceğe hazırlanmalıyız. Ağzına kılığına bakmadan bizi sokmaya kalkan Ukrayna ve suç ortaklarına hadleri tez vakitte bildirilmelidir.

Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları, Bizleri görkemli geleceğe hazırlayan, Aklın ve bilimin ışığında,  her türden önlemi almaya devam eden , Düşmanlarımızı çok iyi tanıyan cesur alp yüreklilerin üzerine olsun vesselam.


Yılanlarla Aynı Yatağa Girmek

Lütfullah Kaleli

26.06.2024 14:21:00

Bakan Tunç: Erzurum’a devamlı gelmemiz lazım…

DADAŞ MURADINA ERDİ…

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın…

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Erzurum’da

Yeşil yolculukta tarımsal eğitim ve inovasyon projesinin sunumu yapıldı

Vali Çiftçi gaziye akülü sandalye hediye etti

Erzurum’da 41 bin 382 kiracı var

Curling Antrenör Eğitim ve Gelişim Semineri Erzurum’da yapıldı

ERZURUM B.B. U-14 YAŞ GRUBUNDA SONA YAKLAŞTIKÇA HEYECAN ARTMAYA BAŞLADI

Kiremitlik Tabyalarında “Hareketli” bir gün…

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
3.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
4.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Göztepe 6 2 1 3 4 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
9.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
10.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
11.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
12.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1

YAZARLAR