Haberi Sesli Oku

Batman'da tüm başıboş köpekler toplandı: Hayvanlar korunaklı alanda rehabilite ediliyor

Batman

Batman Valisi Ekrem Canalp, şehirdeki tüm başıboş köpeklerin toplanarak 170 dönümlük bir alanda kurulan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildiğini açıkladı.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, şehirdeki başıboş köpeklerin toplanması sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, Türkiye'de sokak hayvanlarının tamamının korunaklı bir alanda toplanacağı ilk il olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Batmanlılara verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Büyük gurur duyuyoruz"

Hayvan bakım merkezinin hayvanların kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirileceği örnek bir tesis olduğunu belirten Canalp, "Türkiye'de sokak hayvanlarının korunaklı bir alanda tamamının toplanacağı ilk il Batman olacak demiştik. Şu anda Batmanlılara vermiş olduğumuz bu sözü yerine getirmekten büyük bir memnuniyet ve gurur duyuyoruz. Biz bütün sokak hayvanlarımızın tamamını etrafı 170 dönümlük alan olan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde topladık." dedi.

"Bu merkez Türkiye'de örnek teşkil edecek bir donanımda"

"Şu anda Batman'ımızın şehir merkezinde, ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinde tamamında olmak üzere bütün sokak hayvanlarımız buraya toplanmış vaziyettedir" diyen Canalp, "Bu merkez Türkiye'de örnek teşkil edecek bir donanımdadır. Hayvanların her türlü konfor ihtiyacını karşılamaya yetecek bir tesistir burası. Her türlü bakım ve tedaviyle ilgili, her ihtiyacı karşılayacak bir merkezi inşa etmiş durumdayız. Bunun içerisinde büyük ırakların, küçük ırkların birbirlerinden ayrıldığı, erkeklerin ve dişilerin birbirlerinden ayrıldığı ve yavrulu hayvanların ayrıldığı; ameliyathanelerin, yoğun bakım ünitelerinin ayrıldığı, dışardan içeriye girişlerin de engellendiği dört dörtlük bir merkez halinde faaliyete geçmiş durumdadır." ifadelerini kullandı.

"4 ekibimiz hazırda beklemektedir"

Buraya topladıkları bütün hayvanların tamamının kısırlaştırma işlemlerini yaptıklarını belirten Canalp, "Aynı zamanda hayvanlarımıza çipleri de takılmış durumdadır ve bu hayvanlarımızdan da tedavi ihtiyacı olan hayvanlarımıza da gerekli tedavi hizmetleri bu merkezde verilmiştir. Aşılama faaliyetleri sonrasında da bu hayvanlarımız şu anda topluca bu merkezde bulunmaktadırlar. Bundan sonraki zaman içerisinde belki haftada bir iki tane ihbarlar üzerine yakalayamadığımız eğer hayvanlar varsa, 4 ekibimiz hazırda beklemektedir, bu ekiplerimiz ihbar olursa hayvanları alıp burada gerekli işlemleri yapıp onları koruma altına almaya çalışacağız. Bu çalışmamıza devam edeceğiz." diye konuştu.

"Şehirlerimizi sahipsiz hayvanlardan steril hale getirmek zorundayız"

Canalp, açıklamasının devamında başıboş köpeklerin şehir yaşamını olumsuz etkilemesini engellemek için hayata geçirilen projeyi vurgulayarak şunları söyledi:

"Özellikle çocuklarımızın, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın şehirlerdeki hayat konforunu sağlayabilmek için de şehirlerimizi sahipsiz hayvanlardan da steril hale getirmek zorundayız. İnsanlar,  sokak hayvanları söz konusu olduğu zaman akşam ve sabahın erken saatlerinde özellikle de çocuklarını sokağa çıkarmada tereddüt yaşıyorlar." (İLKHA)



ERZURUM AĞIRBAKIM VE  ÜLKEMİZDEKİ ASKERİ FABRİKALAR...

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ PROF.DR. YUSUF TEKİN YALNIZ DEĞİLDİR

Erzurum'da bir polis mesai arkadaşını kazara yaraladı

YAKUTİYE SPOR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İÇİN YOLA ÇIKTI..

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok…

SAVUNMA SANAYİ VE ERZURUM AĞIRBAKIM...

Sağ olanlara sahip çıkmak aklımızın ucundan dahi geçmez değil mi?

ERZURUM B.B. U-17 YAŞ GRUBUNDA 2' İNCİ HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI...

ŞAMPİYON DADAŞ

SERKANDAŞ SİGORTA BÜYÜKLER AMATÖR KÜME PLAY-OFF MÜSABAKALARI NEFES KESMEYE DEVAM EDİYOR

Okullar sağlık merkezine dönüşüyor! Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek bilinci artıracak

Prof. Dr. Dağ: Yapay zekânın öğrenciler tarafından doğru kullanılması için öğretmenler rehberlik yapmalı

Malatya Valisi Yavuz: Eğitime yaklaşık 8,5 milyar TL yatırım yapıyoruz

Van'da okur-yazar buluşması

Sakarya SGM’de işaret dili eğitimleri başladı

ÖSYM hafta sonu 4 sınav yapacak

Mardin'de hafızlık öğrencilerine burs desteği

Sakarya'dan sıfır atık bilinci ödüllendiriyor

TP Fatıma Zehra Kız AİHL'den anlamlı ziyaret

Sakarya’da mesleki eğitimde iş birliği

Malatya'da ikamete yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 gözaltı

Malatya'da uyuşturucudan 8 gözaltı

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Bilecik'te trafik kazası: 2 yaralı

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

DMM'den TOKİ ile ilgili iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz

Antalya Kumluca’da otomobille motosiklet çarpıştı

Prof. Dr. Mehmet Akalın'a uluslararası görev

Edirne Süloğlu Belediyesi'nden okullara destek sürüyor

Tiyatronun coşkusu Bursa'yı sardı

İpekyolu Kariyer Fuarı'nda Battalgazi Belediyesi standına yoğun ilgi

Mardin’de lise öğrencilerinden Filistin yararına kermes

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Diyarbakır'da ele geçirilen 21 ton uyuşturucu imha edildi

Keşan'dan Çanakkale'ye şehitlere saygı için pedallıyorlar

Kurtulmuş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

İzmir'de Başkan Tugay’dan gençlere destek

Hyundai çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürdü

İtalya’da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Sinemada bugün: 6 yeni film vizyonda!

Nuri İyem'in portreleri Mardin'de Anadolu'yu anlattı

Çapı bir santimetreden daha küçük robot icat edildi

Batman Valiliği’nden hava sıcaklığı uyarısı

10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı

Bursa'da çocuklar hayallerindeki Bursa'yı konuştu

Denizli Büyükşehir üreticileri yalnız bırakmıyor

ABD'nin Yemen'e yönelik saldırısında şehit sivil sayısı 74'e yükseldi

Yükleniyor