Haberi Sesli Oku

Columbia protestocusu, sınır dışı etme girişimi nedeniyle Trump yönetimine dava açtı

Columbia protestocusu, sınır dışı etme girişimi nedeniyle Trump yönetimine dava açtı

Üniversitedeki Filistin yanlısı protesto gösterilerine katılan Yunseo Chung, hükümetin eylemlerini "şok edici bir aşırılık" olarak kınadı.

Filistin yanlısı protesto gösterilerine katılan Columbia Üniversitesi öğrencisi, kendisini sınır dışı etmeye çalışan ABD Başkanı Donald Trump yönetimine dava açtı.

Çocukluğundan beri ABD'de yasal olarak yaşayan 21 yaşındaki Yunseo Chung'un avukatları, hükümetin eylemlerini "şok edici bir aşırılık" ve haklarına yönelik "eşi benzeri görülmemiş ve haksız bir saldırı" olarak nitelendirerek pazartesi günü dava açtı.

New York Times'ın ilk kez duyurduğu davaya göre Chung, 2023'ten beri kampüste Filistin yanlısı gösterilere katılıyor ve bu ayın başlarında üniversitenin öğrenci aktivistlerine uyguladığı "aşırı cezaları" protesto ederken tutuklanmıştı .

Davada, tutuklanmasından günler sonra göçmenlik görevlilerinin Chung'u gözaltına almaya ve ülkeden çıkarmaya çalıştığı belirtiliyor. Avukatına, daimi ikamet statüsünün "iptal edildiği" bildirilmişti.

Dava, Trump yönetiminin Filistin yanlısı protesto gösterilerine katılan göçmenlerin yasal statülerini iptal ederek ve sınır dışı etme yoluna giderek daha geniş kapsamlı baskılar uygulama çabalarının bir parçası olarak ortaya çıktı.

 

Bu ayın başlarında, göçmenlik yetkilileri Columbia protestolarının liderlerinden Filistinli aktivist Mahmud Halil'i tutukladı ve Dışişleri Bakanlığı'nın yeşil kartını iptal etme emri doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti. Halil, Louisiana'da gözaltında tutulmaya devam ediyor. Tutuklanması, vizelerinin de iptal edilebileceğinden endişe eden Columbia'daki uluslararası öğrenciler arasında korkuya yol açtı.

Chung'un davasında Trump, şikayete göre Chung'un yasal statüsünün iptalini emreden Senatör Marco Rubio, Güney Dakota Valisi Kristi Noem ve diğer yetkililer yer alıyor. Hem Trump hem de Rubio, Filistin yanlısı gösterilere katılan uluslararası öğrencilerin vizelerinin iptal edilmesini açıkça desteklediler . Rubio, Khalil ile ilgili bir basın toplantısında hükümetin bu tür protestolara katılan yeşil kart sahiplerini "kovacağını" belirtti.

Bu arada, Avrupa'daki bazı ABD elçilikleri potansiyel ziyaretçilere uyarılarda bulundu. Estonya'daki ABD Elçiliği şunları yayınladı:

"Amerika Birleşik Devletleri'ne girmek için başvuruda bulunduğunuzda ve vize aldığınızda, bir misafirsiniz. Şimdi, eğer bu ülkede Hamas'ı desteklemek, terör örgütlerini desteklemek, vandallığa katılmak, kampüste isyan ve ayaklanma eylemlerine katılmak için bulunuyorsanız, bunu bilseydik sizi asla içeri almazdık. Bize yalan söylediniz. Siz dışarıdasınız."

Ancak Trump yönetimi uzun süredir ABD'de ikamet edenleri de hedef alıyor. Columbia'da üçüncü sınıf öğrencisi olan Chung, ailesi göç ettiğinden beri yedi yaşından beri ABD'de yaşıyor. Şikayete göre 2021'de daimi ikamet sahibi oldu.

New York polisi Chung'u bir protestoda tutukladıktan sadece üç gün sonra, bir Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) görevlisi onun için idari bir tutuklama emri imzaladı, dava iddia ediyor. Ertesi gün, ICE ajanlarının Chung'u aramak için ailesinin evine gittiği ve günler sonra Chung'un yurdu da dahil olmak üzere iki Columbia mülkünde arama emirleri çıkardıkları bildirildi.

Chung'un açtığı davada Trump yönetiminin "anayasal olarak korunan protesto faaliyetlerine ve diğer konuşma biçimlerine yönelik daha geniş bir ABD hükümeti baskı girişimi" içinde olduğu iddia ediliyor ve yetkililerin "Bayan Chung gibi vatandaş olmayan kişileri protesto gösterilerine katıldıkları için cezalandırmaya ve misilleme yapmaya" çalıştığı öne sürülüyor.

Davada, "Bayan Chung, hükümetin, Filistinlilerin hakları için protesto düzenleyen kişilere karşı göçmenlik uygulamalarını hedef alarak, bu kişilerin korunan temel siyasi söylemleri nedeniyle onları hedef alma örüntüsüne ve uygulamasına itiraz ediyor" denildi.



Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com

Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Karakoca: Bayram günleri müstesna günlerdir…

Üst: Anadolu insanımızın ve İslamiyetin gerçek, samimi kardeşliğinin bir an önce tecelli etmesini arzumuzdur…

Huzurun ve kalitenin diğer adı: Atatürk Üniversitesi

Dadaş 1 attı pir attı…

Dadaşın formasıyla daha nice 100 lere inşallah

Erzurum B.B. U-16 yaş grubu Şampiyonu Yakutiye Spor oldu

Anahtar Parti Erzurum Kurucu İl Başkanı Mensur Durmuş Sağlık Nedeniyle İstifa Etti

Hayal kırıklığımı dersiniz yoksa yıkılan hayaller mi?

Bursa'da Osmangazili miniklere 'sıfır atık' eğitimi

Katılım Emeklilik DigiZoo TEGV’li çocukları ağırladı

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

EBA Öğrenci Asistanı geliyor

İstanbul Bakırköylü gençler ücretsiz kurslarla geleceğe hazırlanıyor

Bursa'da Yıldırımlı okullar PİSA 2025’e hazır

Minikler sıfır atığı eğlenerek öğrendiler

YÖK tarafından hayata geçilen Bilim İletişim Ofisi AİÇÜ’de kuruldu

Ara tatilde mesleki eğitim ücretleri ödenecek mi?

Eğitimde ikinci ara tatil başladı

Nijerya'da kaçak ham petrol rafinerilerine operasyon

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı: 118 ölü

Aydın'da trafik kazası: 4 yaralı

Malatya’da uyuşturucudan 1 tutuklama

Litvanya'da kaybolan ABD askerleri ölü bulundu

Mali'de askeri birliğe saldırı: 30 asker öldü

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı: 7 ile sarı kodlu uyarı

Polonya ile ABD arasında 2 milyar dolarlık Patriot anlaşması

Gazze'de 1513 sağlık personeli ve yardım çalışanını katledildi

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

ERMENİSTAN'daki METSAMOR NÜKLEER SANTRALI KAPATILSIN!

Nazım Eynallı: 31 Mart insanlık adına işlenen en korkunç katliamdır

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Belçika'da işçiler greve gitti

Ata Terzibaşı

Mehmet Selim Kiraz

31 Mart günü Azerbaycanlıların Soykırımı Günü

İzmir Bornova'nın zemin çalışmaları tamamlanıyor

Genetik Acılarla Yüzyıllara Yürüyen Toplum: Iraklı Türkmenler

31 MART AZƏRBAYCAN SOYKIRIM GÜNÜ...

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

Bakan Yerlikaya'nın bayram telsiz mesajı

İnternet alışverişlerinde yeni dönem

Suriye Türkmenleri Neden Yok Sayılıyor?

ABD Neden Hep Kaybediyor?

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yükleniyor