Haberi Sesli Oku

İnsan Hakları İzleme Örgütü: israil Gazze’de savaş suçu işliyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü: israil Gazze’de savaş suçu işliyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), siyonist rejimin Gazze’deki hastanelere yönelik saldırılarında işlediği savaş suçlarının, önlenebilir ölümler ve hastaların acı çekmesine neden olduğunu bildirdi.

Örgütün yayımladığı raporda, siyonist rejimin hastalara elektrik, su, yiyecek ve ilaç sağlamayı reddettiği, sivillere ateş açtığı, sağlık çalışanlarını kötü muameleye maruz bıraktığı, tıbbi tesisleri ve ekipmanları kasıtlı olarak tahrip ettiği belirtildi. Ayrıca, yasa dışı zorla tahliyelerin hastaları ciddi tehlikelere maruz bıraktığı ve kritik öneme sahip hastanelerin faaliyetlerinin durmasına yol açtığı ifade edildi.

Human Rights Watch Çocuk Hakları Bölümü Eş Direktörü Bill Van Esveld, "israil, Gazze’de kontrol altına aldığı hastanelerde defalarca ölümcül vahşet sergiledi. Ordunun su ve elektriği kesmesi, hastaların ve yaralıların ölümüne yol açtı. Askerler, hastaları ve sağlık çalışanlarını kötü muameleye maruz bıraktı, zorla tahliye etti ve hastanelere zarar verdi." dedi.

Siyonist rejimin hastaneleri işgali

Human Rights Watch, siyonist rejimin Gazze’deki hastaneleri işgal ederken uluslararası insancıl hukuku ciddi şekilde ihlal ettiğini ve bu durumun insanlığa karşı suç teşkil ettiğini belirtti. Özellikle Şifa Tıp Merkezi (Kasım 2023, Mart 2024), Beyt Lahya’daki Kemal Adwan Hastanesi (Ocak 2024) ve Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne (Şubat 2024) yönelik saldırılar detaylandırıldı.

Rapor, hastanelerin işgal edilmesi sırasında yaralıların tedavisine ciddi müdahalelerde bulunulduğunu, ilaç ve tıbbi malzeme taleplerinin reddedildiğini, ambulansların hastanelere erişiminin engellendiğini ve bu durumun kronik hastalıklara sahip hastalar ile diyaliz tedavisi gören çocukların ölümüne yol açtığını belgeledi.

Uluslararası hukuka aykırılıklar

Örgüt, siyonist rejim askerlerinin hastaneleri zorla tahliye ettiğini, hastaları ve sağlık personelini büyük bir tehlikeye maruz bıraktığını belirtti. Hastalar, tekerlekli sandalyede olanlar ve sedyede bulunanlar dahil, hiçbir yardım sağlanmadan hastanelerden çıkarılmaya zorlandı. Bazı hastanelerin boşaltıldıktan sonra yakıldığı veya yasa dışı şekilde yıkıldığı tespit edildi.

Ayrıca, askerlerin sivillere ve sağlık çalışanlarına ateş açarak, tutsak aldığı kişilere kötü muamelede bulunduğu ifade edildi. İnsan Hakları İzleme Örgütü, bu saldırıların Gazze’de yaşayan Filistinlilerin sağlığını kısa ve uzun vadede ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çekti.

Abluka ve yardım engelleri

Raporda, siyonist rejimin 2 Mart 2025’ten bu yana Gazze’ye tüm yardımların girişini, özellikle yakıt sevkiyatlarını engellediği belirtildi. Ayrıca, 18 Mart’ta başlatılan yeni hava saldırıları ve topçu bombardımanlarının Gazze’nin birçok noktasında büyük yıkımlara ve 400’den fazla kişinin ölümüne neden olduğu kaydedildi.

Örgüt, bu saldırıların, kasıtlı olarak yiyecek, su ve ilaç gibi hayatta kalmak için gerekli unsurlardan Filistinlilerin mahrum edilmesi nedeniyle insanlığa karşı işlenen soykırım suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Human Rights Watch, bu ihlallerden sorumlu olan tüm yetkililerin yargılanmasını talep etti. (İLKHA)



Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Karakoca: Bayram günleri müstesna günlerdir…

Üst: Anadolu insanımızın ve İslamiyetin gerçek, samimi kardeşliğinin bir an önce tecelli etmesini arzumuzdur…

Huzurun ve kalitenin diğer adı: Atatürk Üniversitesi

Dadaş 1 attı pir attı…

Dadaşın formasıyla daha nice 100 lere inşallah

Erzurum B.B. U-16 yaş grubu Şampiyonu Yakutiye Spor oldu

Anahtar Parti Erzurum Kurucu İl Başkanı Mensur Durmuş Sağlık Nedeniyle İstifa Etti

Hayal kırıklığımı dersiniz yoksa yıkılan hayaller mi?

Bursa'da Osmangazili miniklere 'sıfır atık' eğitimi

Katılım Emeklilik DigiZoo TEGV’li çocukları ağırladı

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

EBA Öğrenci Asistanı geliyor

İstanbul Bakırköylü gençler ücretsiz kurslarla geleceğe hazırlanıyor

Bursa'da Yıldırımlı okullar PİSA 2025’e hazır

Minikler sıfır atığı eğlenerek öğrendiler

YÖK tarafından hayata geçilen Bilim İletişim Ofisi AİÇÜ’de kuruldu

Ara tatilde mesleki eğitim ücretleri ödenecek mi?

Eğitimde ikinci ara tatil başladı

Nijerya'da kaçak ham petrol rafinerilerine operasyon

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı: 118 ölü

Aydın'da trafik kazası: 4 yaralı

Malatya’da uyuşturucudan 1 tutuklama

Litvanya'da kaybolan ABD askerleri ölü bulundu

Mali'de askeri birliğe saldırı: 30 asker öldü

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı: 7 ile sarı kodlu uyarı

Polonya ile ABD arasında 2 milyar dolarlık Patriot anlaşması

Gazze'de 1513 sağlık personeli ve yardım çalışanını katledildi

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

ERMENİSTAN'daki METSAMOR NÜKLEER SANTRALI KAPATILSIN!

Nazım Eynallı: 31 Mart insanlık adına işlenen en korkunç katliamdır

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Belçika'da işçiler greve gitti

Ata Terzibaşı

Mehmet Selim Kiraz

31 Mart günü Azerbaycanlıların Soykırımı Günü

İzmir Bornova'nın zemin çalışmaları tamamlanıyor

Genetik Acılarla Yüzyıllara Yürüyen Toplum: Iraklı Türkmenler

31 MART AZƏRBAYCAN SOYKIRIM GÜNÜ...

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

Bakan Yerlikaya'nın bayram telsiz mesajı

İnternet alışverişlerinde yeni dönem

Suriye Türkmenleri Neden Yok Sayılıyor?

ABD Neden Hep Kaybediyor?

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yükleniyor