Haberi Sesli Oku

Ünlü yazar, Kocaeli’de konuk olduğu söyleşide gençlere seslendi!

Ünlü yazar, Kocaeli’de konuk olduğu söyleşide gençlere seslendi!

Ünlü yazar, Kocaeli’de konuk olduğu söyleşide gençlere seslendi!

Kocaeli Büyükşehir’in “Çay-Sohbet-Muhabbet” söyleşilerine konuk olan yazar Nurullah Genç, kendisini okurlarıyla buluşturduğu için Büyükşehir’e teşekkür etti.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında vatandaşları sevdikleri yazar ve şairlerle buluşturmaya devam ediyor. “Çay-Sohbet-Muhabbet” adı altında düzenlenen söyleşide gençlere seslenen ünlü yazar ve şair Prof. Dr. Nurullah Genç, “Büyük düşünün ve cesur adımlar atın” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Milli İrade Meydanı’nda düzenlediği Ramazan etkinlikleri devam ediyor. “Çay-Sohbet-Muhabbet” adı altında düzenlenen söyleşilerin konuğu ünlü yazar ve şair Prof. Dr. Nurullah Genç oldu. Kocaeli’ni yakından tanıyan ve her zaman kente olan sevgisini dile getiren yazar, Ramazan ayında kendisini okurlarıyla buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Milli İrade Meydanı Sanat Kafe’de Nur Haktan moderatörülüğündeki söyleşiye Kocaelililer yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide ağırlıklı olarak kelimenin gücünün yanı sıra edebiyatın insan hayatındaki önemi üzerinde duruldu.

SANAT VE EDEBİYATA OLAN İHTİYAÇ

Bu çerçevede okurlarına ilham verici örnekler aktaran Genç, “Sanat ve edebiyat olmadan kelimeyi güzelleştiremeyiz. Çünkü kelimenin hemen üzerinde, eskilerin deyimiyle kelam-ı kibar, onun üzerinde şiir, onun üzerinde de mukaddes metinler vardır. İnsanları kelimelerin üzerinde yaşatabilmek için sanat ve edebiyatın öncülüğüne ihtiyaç var” dedi.

GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYE

Nurullah Genç, söyleşide gençlere seslenerek önemli tavsiyelerde bulundu. Gençlerin büyük düşünmeleri ve cesur adımlar atmaları gerektiğini söyleyen Genç, bu konuda ebedi kariyerinde yaşadığı hayat tecrübelerinden örnekler verdi. Gençlerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri gerektiğini kaydeden yazar, “Başarı, düşünce dünyanızda başlar. Kaleminizi ve düşüncelerinizi cesurca kullanmalısınız” şeklinde konuştu.

SAYGI VE ÖLÇÜNÜN ÖNEMİ

Saygı ve ölçü kavramlarının önemi de söyleşide gündeme geldi. İki kavramın insan hayatının yanı sıra edebiyat için de önemli olduğunu ifade eden Genç, esas itibariyle her şeyin insanın kendisine olan saygısı ile başladığın ifade etti. Güldüren anılarını okurlarıyla paylaşan yazar, Anadolu insanına ait olan irfan, vefa, alçakgönüllülük ve fedakârlığın da bu topraklara ait hasletler olduğunun altını çizdi. Söyleşide Nurullah Genç başta “Yağmur” olmak üzere, “Söyle Bana Hindiba” ve “Rüveyda” gibi sevilen şiirlerini konukları için okudu.



Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Karakoca: Bayram günleri müstesna günlerdir…

Üst: Anadolu insanımızın ve İslamiyetin gerçek, samimi kardeşliğinin bir an önce tecelli etmesini arzumuzdur…

Huzurun ve kalitenin diğer adı: Atatürk Üniversitesi

Dadaş 1 attı pir attı…

Dadaşın formasıyla daha nice 100 lere inşallah

Erzurum B.B. U-16 yaş grubu Şampiyonu Yakutiye Spor oldu

Anahtar Parti Erzurum Kurucu İl Başkanı Mensur Durmuş Sağlık Nedeniyle İstifa Etti

Hayal kırıklığımı dersiniz yoksa yıkılan hayaller mi?

Bursa'da Osmangazili miniklere 'sıfır atık' eğitimi

Katılım Emeklilik DigiZoo TEGV’li çocukları ağırladı

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

EBA Öğrenci Asistanı geliyor

İstanbul Bakırköylü gençler ücretsiz kurslarla geleceğe hazırlanıyor

Bursa'da Yıldırımlı okullar PİSA 2025’e hazır

Minikler sıfır atığı eğlenerek öğrendiler

YÖK tarafından hayata geçilen Bilim İletişim Ofisi AİÇÜ’de kuruldu

Ara tatilde mesleki eğitim ücretleri ödenecek mi?

Eğitimde ikinci ara tatil başladı

Nijerya'da kaçak ham petrol rafinerilerine operasyon

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı: 118 ölü

Aydın'da trafik kazası: 4 yaralı

Malatya’da uyuşturucudan 1 tutuklama

Litvanya'da kaybolan ABD askerleri ölü bulundu

Mali'de askeri birliğe saldırı: 30 asker öldü

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı: 7 ile sarı kodlu uyarı

Polonya ile ABD arasında 2 milyar dolarlık Patriot anlaşması

Gazze'de 1513 sağlık personeli ve yardım çalışanını katledildi

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

ERMENİSTAN'daki METSAMOR NÜKLEER SANTRALI KAPATILSIN!

Nazım Eynallı: 31 Mart insanlık adına işlenen en korkunç katliamdır

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Belçika'da işçiler greve gitti

Ata Terzibaşı

Mehmet Selim Kiraz

31 Mart günü Azerbaycanlıların Soykırımı Günü

İzmir Bornova'nın zemin çalışmaları tamamlanıyor

Genetik Acılarla Yüzyıllara Yürüyen Toplum: Iraklı Türkmenler

31 MART AZƏRBAYCAN SOYKIRIM GÜNÜ...

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

Bakan Yerlikaya'nın bayram telsiz mesajı

İnternet alışverişlerinde yeni dönem

Suriye Türkmenleri Neden Yok Sayılıyor?

ABD Neden Hep Kaybediyor?

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yükleniyor