Bugün, 19 Şubat 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    9857,89%-0,59
  • DOLAR

    36,30% 0,08
  • EURO

    37,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    3430,88% 0,29
  • Ç. ALTIN

    5661,64% 1,26

Ekrem İmamoğlu'ndan ön seçim çıkışı: 'Büyük bir devrimdir'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Ülkemiz tarihinde ilk defa yapılacak olan bu demokratik uygulama yakın geleceğimiz adına büyük bir devrimdir.

SİYASET 30.01.2025 11:18:00 0
Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Ülkemiz tarihinde ilk defa yapılacak olan bu demokratik uygulama yakın geleceğimiz adına büyük bir devrimdir. Partimizin kararını en güçlü şekilde destekliyorum' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün CHP Grup Toplantısı'nda "Cumhurbaşkanı adayımızı parti üyelerimiz belirleyecek" demişti. Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile adaylık konusunu değerlendirdiklerini ve mutabık kaldıklarını açıklamıştı.

'BÜYÜK BİR DEVRİM'

Özel'in açıklamalarının ardından Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı belirlemek için yapacağı ön seçimi için "büyük bir devrim" diyen İmamoğlu, "Kimsenin kaybetmeyeceği, sonuç ne olursa olsun, hepimizin ilk günkü şevk ve heyecanla tamamlayacağı bir süreç olacak bu" diye konuştu.

İmamoğlu'nun, sosyal medya hesabından "Kimsenin endişesi olmasın. Millet büyüktür. Bu aziz milletin çocukları için her alanda mücadeleye devam edeceğim. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” notuyla yayınladığı videodaki açıklamaları şöyle:

Aziz milletim, Hafta başında bir basın toplantısıyla milletimize Satılmış B. isimli bir bilirkişiyi tanıttım. Bu şahsın, hukuksuzlukların perdesi yapılmaya çalışıldığını, olmayan raporların nasıl iddianameye girdiğini, raporların nasıl değişime uğradığını, imzasız raporla bu kişi üzerinden insanların nasıl suçlandığını belgeleriyle açıkladım. Bu tarihi ifşa, bize tezgah kuranları büyük paniğe uğrattı. Çünkü kötülük duvarının kilit taşını böylece yerinden söktük ve o duvar oyun kuranların üzerine devrildi. Bu sözde bilirkişiye ulaşan ve konuşmasını yayınlayan gazetecilere jet hızıyla gözaltılar yapıldı. Belli ki panikleri büyüktü.

'GARABETİN DİK ALASI'

 

Nihayetinde Halk Tv’den 4 gazeteci gözaltıların ardından adli kontrolle serbest kalırken, ne yazık ki gazeteci Suat Toktaş tutuklandı. Çok üzücü. Suat beye ve Halk Tv’ye selamlarımı iletiyorum. Geçmiş olsun diyorum. Gazeteciler büyük sıkıntı çekerken, marifetlerini belgelediğimiz bilirkişi ise,ne yazık ki adeta büyük koruma altında. ‘Sen ne yaptın?’ Diye soran bile yok. Belli ki tek başına yapmamış. Bu olay bir gazeteci için tutuklama gerektiren suçsa hatırlatmak isterim. 31 Mart 2019 seçimlerinin hemen öncesinde, devletimizin kırmızı bültenle aradığı bölücü bir terörist hem de devletin ve milletin kanalı olan TRT’ye çıkarılmıştı. Kendisine benim aleyhime, rakibimin lehine demeç verdirildi. TRT’de bu şahsı konuşturanların başına bir şey geldi mi? Gelmedi. Garabetin dik alası işte budur.

Ne yazık ki, Türkiye’de hukukun üstünlüğü değil,üstünlerin hukuku egemen olmuştur, daha doğrusu bir avuç insanın… Oysa Anayasa’nın 10. Maddesinde ne yazıyor: Kanun önünde herkes eşittir.

'İSYAN EDİYORUM'

Kıymetli Dostlar; Bu bir avuç insan; siyasetçiler, sivil toplum liderleri, medya mensupları, iş insanları ve akademisyenler dahil herkesi susturmaya çalışıyor. Çünkü artık ekonomiyi yönetemiyor; ülkeyi yönetemiyorlar... Biliyorum; bu yüzden her biriniz uzun zamandır çok ağır hayat pahalılığı, işsizlik ve geçim sıkıntısı yaşıyorsunuz. Biliyorum; ülkenin dört bir yanında yaşanan felaketler, milletimize yaşatılan büyük acılar, hastanelere kadar nüfuz etmiş yaygın bir çeteleşme ve buna karşılık ülkeyi yöneten bir avuç insanın sorumsuz tavırları canınızı çok sıkıyor. Biliyorum; tadınız tuzunuz kalmadı.

Karşınızda sizin halinizden anlamayan, sesinize kulak vermeyen ve gün geçtikçe daha fazla otoriterleşen bir iktidar var. ‘Gerçek insan, başkasının yüzünde patlayan tokadı kendi suratında duyabilendir’ derler. Ama onlar, sizin canınızın nasıl yandığını hissetmiyorlar. Bir avuç insanın mutluluğu onlar için yeterli. Oysa ben başkasının yüzünde patlayan tokadı yüreğimde hissediyorum, içim acıyor. Kimin başına gelirse gelsin, her türlü adaletsizliğe isyan ediyorum.

'TÜRKİYE BU AKLA DAHA FAZLA EMANET EDİLEMEZ'

Belki ekonomik verilerde rakamlar değişiyor ama derin geçim sıkıntısı hiç değişmiyor. Enflasyon zirvedeyken de geçim sıkıntısı var, düştüğü söylenirken de. İktidar, ne yazık ki ekonomik sorunlara çare olamıyor. Milletten yetki isterken vaatleriyle kapınızı çalanlar, iş sorumluluk almaya geldiğinde ortadan kayboluyor. Yılardır ‘ekonomimiz şahlandı, şahlanacak’ vaatleriyle sizleri aldattılar. On yıllar geçti ama, şahlanan sadece bir avuç insan oldu. Türkiye gibi şahlanması gayet kolay, dinamik bir ülkeyi yönetemez hale getirdiler. Baksanıza, iş sorumluluk almaya gelince bakanları bile birbirlerini suçluyor. Bu fotoğraf çöküşün fotoğrafıdır. Türkiye bu akla, bu ahlaka, bu zihniyete daha fazla emanet edilemez.

'TAM BİR DEVRİMDİR'

Bu kötü gidişata dur demek için partimiz yola çıktı. Bu dibe vuruştan kurtulmanın tek yolu seçimdir. Erken seçim! Bu yüzden Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, partimiz için son derece demokratik bir Cumhurbaşkanı adayı belirleme süreci başlattı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tam 1 milyon 600 bin üyesi ön seçimlerde partimizin adayını belirleyecek. Ülkemiz tarihinde ilk defa yapılacak olan bu demokratik uygulama, yakın geleceğimiz adına tam bir devrimdir. O yüzden partimizin bu kararını en güçlü bir şekilde destekliyorum. Tam bir “cesur demokrasi” uygulaması olacak olan önseçimler, sadece partimizi, seçmenlerimizi değil, inanıyorum ki ülkemizin demokratik muhalefetini de birleştirecektir. Kimsenin kaybetmeyeceği, sonuç ne olursa olsun, hepimizin ilk günkü şevk ve heyecanla tamamlayacağı bir süreç olacak bu.

'BU YOL GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL'

Ama sevgili vatandaşlarım, Bu yol, güllük gülistanlık bir yol değildir. Engebe ve tuzaklarla dolu bir yoldur. Hepimiz bu süreçte güçlerimizİ birleştirmeliyiz. Ama çok iyi biliyorum ki, bu yolun sonu aydınlık ve huzur dolu, iktidar yoludur. Biz bu yola çıktık. Artık bizim için bu yoldan dönüş yok. Yolumuzu azimle, cesaretle yürümeye devam edeceğiz. Her koşulda ve her zaman memleketimiz ve milletimiz için “Tam Yol İleri” diyeceğiz.

'SİYASİ OPERASYONLARI SÜRDÜRÜYORLAR'

Kıymetli Yurttaşlarım; Bir kısmınızın duymuş olduğu gibi yarın sabah Çağlayan Adliyesi’nde olacağım. Tam bir abi, baba duygusuyla bizlere bugünleri reva görenlere “Sizin bu milletin evlatlarına yaşattığınız adaletsizlikleri biz sizin evlatlarınınıza yaşatmayacağız! Çünkü bizim iktidarımızda yargı bağımsız olacak” dediğim için hakkımda açılan soruşturmada ifade vereceğim. Ayrıca bize karşı kurduğu tüm tuzakları, hazırladığı sahte raporları ifşa ettiğimiz bilirkişiyi milletimize anlattığım için de ifadem alınacak. Düşünebiliyor musunuz; yargının bağımsız olmasını, herkesin adalete güvenebilmesini istediğim için ifadem alınacak. Ama yarın sadece benden ifade alınmayacak... Benim gibi düşünen on milyonlarca vatandaşımızdan ifade alınacak. Oysa demokrasilerde millet hesap vermez, hesap sorar. Muhalefetsiz bir ülke yaratma hevesiyle, hukuk görüntüsü altında bir siyasi operasyon sürdürüyorlar.

'HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR'

Ama kimsenin endişesi olmasın. Millet büyüktür... Sandık gelir, herkes boyunun ölçüsünü alır. Bu yoldan da dönmeyeceğim. Cesaretimiz var, heyecanımız yüksek! Bu aziz milletin evlatları için her alanda mücadeleye devam edeceğim. Daha önce dediğim gibi... Kurtuluş yok tek başına... Ya hep beraber ya hiçbirimiz!

 


Haber Editörü

admin admin

admin@kurumsalx.com

Somali açıklarında korsanlar tarafından bir Yemen gemisi daha ele geçirildi

'CHP Kurultayı’nın İptali Davası'nda mahkemeden ret kararı

Oflu Hoca, Abdül Taşyasan’ı makamında ziyaret etti

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Kanada'dan Trump'ın tehditlerine tepki: Asla koloni olmayacağız

Şehid Şeyh Zeki Atak kabri başında yâd edildi

Afrika Birliği, Kongo'da "derhal, koşulsuz" ateşkes çağrısında bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD'a: 'Yeni Türkiye'de haddinizi bileceksiniz'

Kocaeli'de Halkevi 'nde eğitimler başladı

Adıyaman’da öğrencilerin güvenliği için denetimler sürüyor

Bilecik Kaymakamı başarılı sporcuları ağırladı

HÜDA PAR Siirt Eruh İlçe Başkanlığından yol tepkisi

Filipinler’de dang humması vakalarında artış: 2 ölü

Kahta Gençlik Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi

Kayıp hazine Türkiye'ye dönüyor! Marcus Aurelius heykelinin iadesi kesinleşti

Fatih Bayram Gölcük Kent Konseyi Başkanı oldu

Trakya Üniversitesi'nin sosyal tesisi hizmete girdi

Yılda 15 bin bebek, "Doğumsal Kalp Hastalığı" ile dünyaya geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD tepkisi

Malatya’da uyuşturucu operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı

Bilecik'te Pazaryeri Kaymakamı öğrencilerle kitap okudu

Tır ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı

Adıyaman Valisi Osman Varol, Merkez ve Köy Muhtarları Derneği’ni ziyaret etti

Ömer Karakuş, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nin Adıyaman temsilcisi oldu

Adıyaman Şoförler Odası ve esnaf temsilcilerinden Emniyet Müdürü Alper Uzman’a ziyaret

Fenerbahçe California Derneği'nden Los Armenios'a 'Cengiz Ünder' tepkisi: Hukuki süreç başlatıldı!

Seyhan Baraj Gölü ve Karataş’taki kamu arazilerinin durumu masaya yatırıldı

Coğrafi tescilli Mardin kebabının hazırlanış sürecini ustası anlattı

Davutoğlu'ndan, Diyarbakır'daki Kürt meselesi çatıştayına karşı çıkanlara tepki

Kuru meyve sektörü ihracat hedefi için Hindistan'a açılıyor!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ANAHTAR PARTİ'DEN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU

SERKANDAŞ SİGORTA BÜYÜKLER AMATÖR KÜME PLAY-OFF KURALARI ÇEKİLDİ

Et ve Süt Kurumu Sunar: “Tabii Yersen”

AK PARTİ 8. BÜYÜK OLAĞAN KONGRESİ ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

ERZURUM B.B. U-16 YAŞ GRUBU DOLU DİZGİN DEVAM EDİYOR

“Sözün gülcesi”nde, Yaseminler tüter mi, hâlâ?

“25. Gün” çok yakında Arz Tv ekranlarında…

DADAŞLAR ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR

Erzurum’da kalitenin ve halka hizmetin diğer adı: Düzgün…

Erzurum’un Düzgün marketi var…

Bursa'da "Genç Ar-Ge İnovatif Düşünce Akademisi" programı

İstanbul Beylikdüzü’nde uygulamalı muhasebe eğitimi başladı

2025 ALES/1 başvuruları başladı

Malatya'da iş sağlığı eğitimi verildi

2025-ALES/1 için son başvuru 26 Şubat

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi

Kahramanmaraş’ta eşit gelecek için 4 derslikli anaokulu eğitime başladı

İZMEK kursiyerlerine 'uyuşturucu ile mücadele' eğitimi

1381 engelli öğretmen ataması için takvim açıklandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, muhtaçların AYT VE TYT sınav ücretlerini karşılayacak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 23 20 0 3 36 63
2.Fenerbahçe 23 18 2 3 37 57
3.Samsunspor 23 14 5 4 14 46
4.Eyüpspor 23 11 5 7 14 40
5.Beşiktaş 22 10 4 8 11 38
6.Göztepe 22 10 7 5 13 35
7.İstanbul Başakşehir 23 9 8 6 8 33
8.Kasımpaşa 23 7 6 10 -4 31
9.Trabzonspor 22 7 7 8 10 29
10.Gazişehir Gaziantep 22 8 9 5 -2 29
11.Alanyaspor 23 7 9 7 -6 28
12.Rizespor 23 8 12 3 -12 27
13.Antalyaspor 23 7 10 6 -16 27
14.Konyaspor 23 6 11 6 -8 24
15.Sivasspor 23 6 12 5 -12 23
16.Kayserispor 22 4 9 9 -19 21
17.Bodrum FK 23 5 13 5 -13 20
18.Hatayspor 23 2 14 7 -18 13
19.Adana Demirspor 23 2 18 3 -33 3

YAZARLAR