Bugün, 15 Mart 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    10840,60%1,05
  • DOLAR

    36,65% 0,16
  • EURO

    39,89% 0,31
  • GRAM ALTIN

    3516,08% -0,05
  • Ç. ALTIN

    5671,28% 1,27

Türk Sağlık Sen Kocaeli: En büyük endişe amir baskısı!

Türk Sağlık Sen Kocaeli: En büyük endişe amir baskısı!

GÜNDEM 14.03.2025 18:14:25 0
Türk Sağlık Sen Kocaeli: En büyük endişe amir baskısı!

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, maaşların yetersiz, yan ödemelerin düşük olduğunu söyledi.

KOCAELİ (İGFA) - Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker  14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Şube Başkan Yardımcıları Gebze ve Derince İlçe Temsilcileri, Kocaeli Şehir Hastanesi İşyeri Temsilcisi, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi İşyeri Temsilcisi, Gebze Fatih Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi, Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi İşyeri Temsilcisisin  katılımı ile Şubede basın açıklaması yaptı.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde sağlık camiasının sosyo-ekonomik durumlarını tespit etmek amacıyla internet üzerinden bir anket çalışması gerçekleştirildiğini belirten Başkan Çeker, istatistiki verileri paylaştı.

YÜZDE 48.6’SININ EKONOMİK DURUMU KÖTÜ

"Maaşlar Yetersiz, Yan Ödemeler Çok Düşük" diyen Ömer Çeker, "5760 sağlık çalışanının katıldığı ankete göre çalışanların yüzde 80.9’u maaşının yeterli olduğunu düşünmüyor. yüzde 69’u maaş dışı ödemeleri (taban, teşvik, nöbet v.b) çok düşük buluyor. yüzde 93’ü ise Giyim ve aile yardımı gibi sosyal ödemelerin çok düşük kaldığını belirtiyor Sadece yüzde 1’i Ekonomik Durumum İyi Diyor. Ankette sağlık çalışanlarının kendi ekonomik durumlarının da değerlendirmeleri istendi. Sonuçlara göre sağlık çalışanlarının sadece yüzde 1.4’ü ekonomik durumlarını iyi olarak nitelendiriyor. yüzde 48.6’sını ekonomik durumu kötü, yüzde 50’sinin ise orta düzeyde olarak görüyor. Sağlık çalışanlarının yüzde 31.4’ü kredi kartının sadece asgari tutarını ödeyebiliyor, cebimde kalan miktar kadar ödeme yapabildiğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 9,6. Çalışanların yüzde 16.3’ü ise kredi kartı borcunu ödeyemediklerini ifade ediyor" diye konuştu.

Endişe ve beklentilerin de tespit edildiği ankette yüzde 81’inin emeklilikte ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü karşılamayacağını düşündüğünü kaydetti.

Ankette emeklilikte alacakları ücretler hakkındaki düşünceleride sorulan sağlık çalışanlarının “Ancak yarısını karşılarım” diyenlerin oranı sadece yüzde 16 olduğu, amir baskısı çalışma hayatındaki en büyük endişe olarak öne çıktığını, sadece yüzde 4’ünün amirlerini adaletli bulduğu kaydedildi.

ÇALIŞANLAR ŞİDDET MAĞDURU

Sağlık Çalışanları Şiddet Mağduru Ankette göre sağlık çalışanlarının yüzde 29.2’si görev sırasında fiziksel şiddete, yüzde 83,2’si ise sözel şiddete maruz kaldığını belirtirken, yüzde 13,3’ü ise sayısını hatırlamadığı kadar sözel şiddete maruz kaldığını ifade etti.

Tek kalem maaş, ücretlerin yükseltilmesi gibi taleplerimizin hayata geçirilmesi ekonomik sıkıntıların çözülmesi ve tüm ödemelerin emekliliğe yansıtılması ile emeklilikte sorunlara çare bulunması elzem olduğuna dikkati çeken Ömer Çeker, "Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi şiddeti en aza indirmek adına gereklidir. Sözleşmeli yöneticilik gibi bir ucube sistemin sağlık çalışanlarının getirdiği hal ortadadır. Bunun için objektif bir sınavla liyakat sahibi insanlar yönetici olarak atanmalıdır. Yönetmelik değişiklikleri gibi düzenlemeler çalışma hayatını ve çalışma hayatının aile yaşamına etkileri gibi konularda iyileştirmeler yapması temel alınmalı, çalışanları mağdur eden düzenlemeler yeniden değerlendirilmelidir" dedi.

Çeker, Türkiye’de görev yapan 205 Bin 675 hekimin 126 Bin 648’i Sağlık Bakanlığı’nda görevli olduğuna dikkati çekerek, atama bekleyen gençlerin çağrısına kulak verilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Personel eksikliği giderilmeli yeni atamalarla sağlık ordumuz güçlendirilmelidir" diyen Çeker, "Türk Sağlık-Sen olarak yapılması gerekenlerin ne olduğunu net bir şekilde söylemekteyiz. Bunun için de mücadele vermekteyiz. Dün olduğu gibi bugünde hak aramanın, çalışanın yanında olmanın tek ve güvenilir adresiyiz" diye konuştu.

Göç İdaresi Başkanlığı 2 Uygurlunun Çin'e sınır dışı edileceği iddiasını yalanladı

Bingöl'de şubat ayında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 20 bin 998 çağrı yapıldı

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu

Fahrettin Altun: Gazze için şimdi dayanışma zamanı

Yahudi çetelerin Batı Şeria'daki saldırıları artarak sürüyor

Yaklaşık 130 bin Filistinli yatsı ve teravih namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Fıtır sadakası kimlere verilir?

Gazze'de katledilen gazetecilerin sayısı 206'ya yükseldi

Mersin'de trafik kazası: 2 ölü

Atama kararları Resmi Gazete'de

Sırbistan'da üniversite öğrencileri bir kez daha sokaklara döküldü

ABD’de şiddetli yağış sel ve heyelana yol açtı

Zelenskiy: Kursk'ta durum çok kötü

Malatya'da feci kaza: Aynı aileden 3 ölü

Pakistan'daki tren saldırısında ölü sayısı 31'e çıktı

Kaçak avlanan kınalı keklik avcılarına 402 bin 825 lira ceza

Grönland: Trump'ın ilhak açıklamaları kabul edilemez

Gazze'de işgalcilerin bombardımanından sağ kurtulan Mervan Atvan, kanser nedeniyle hayatını kaybetti

Miçotakis kabinesinde revizyona gitti

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenme: 1 ölü

Çin: Yaptırım ve tehditler, İran’ın nükleer sorununa çözüm getirmez

Ankara Valiliğinden zirai don uyarısı

Sivas'ta başıboş köpeklerin saldırdığı çocuklardan biri yaralandı

Kazakistan'da Nevruznama Başlıyor: On Günlük Kutlama, Gelenekler ve Birlik

Acil iniş yapan yolcu uçağı alev aldı

İstanbul'da en yüksek hava kirliliği Göztepe ilçesinde ölçüldü

Sağlığa 37 bin personel alınacak

Bursa Milli Eğitim'den sağlık çalışanlarına teşekkür

Kırgız cumhuriyeti ve Tacikistan, Türkistan için kritik bir anlaşmayı sonuçlandırdı

KAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Atatürk Üniversitesinde Kandil Yolu…

Beklenen geldi, bari sahip çıkalım!

Milli Vicdani İlmi Bakış Topluluğu’nun “Erzurum ve Kurtuluş Savaşı” özel gecesi…

Erzurum’da 12 Mart Kurtuluş Etkinlikleri Kapsamında 3x3 Veteranlar Basketbol Turnuvası Düzenlendi

Anahtar Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığının 12 Mart mesajı

Curlıng 2024/2025 1. Lig Müsabakaları Erzurum’da yapıldı

Vali Mustafa Çiftçi’nin Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 107. Yıl Dönümünü Kutlama Mesajı

Birikim Medya A.Ş. sunar…

Kahramanlıklarımızla dolu dolu geçen ve baharın müjdeleyicisi bir ay

“Erzurum, her karışı kahramanlıkla yoğrulmuş, her sokağı özgürlük için atılan adımlarla şekillenmiş bir şehirdir.

Lider Akademisi’nde bahar dönemi hızlı başladı

Kahramanmaraş'ta meslek lisesi öğrencileri eski sıraları dönüştürüyor

Kocaeli'de öğrenciler afetlere karşı bilinçleniyor

Çocuğunu okula göndermeyen veliye para cezası

Bakan Tekin'den Erzincan sürprizi

Manisa'da üniversite tanıtım gününe büyük ilgi

2025-YKS'de geç başvurularda son gün

İzmit'te Oyuncak Müzesi’nin renkli atölyeleri sürüyor

Bakan Tekin 81 ilin millî eğitim müdürüyle bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanlığı ve İslam İşbirliği Gençlik Forumu arasında mutabakat zaptı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR