9715,58%4,48
37,97% 0,00
41,05% 0,01
3689,82% 0,33
5964,06% 0,02
Bir Şehrin Duası“İŞFE’LEN”
Vali Mustafa Çiftçi, Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan “İŞFE’LENÂ Bir Şehrin Duası” belgeselinin ilk gösterimine katıldı.
Kadim şehir Erzurum, ilmî, irfanî ve tasavvufî geleneğiyle tarih boyunca maneviyatın en güçlü şekilde yaşandığı merkezlerden biri olmuştur. Camilerinde yankılanan ezanlar, asırlardır devam eden 1001 Hatim geleneği; bu şehrin ruhunu şekillendiren temel taşlardandır.
Vakit ezanlarından sonra okunan üç kısa salâ ve teravih namazlarından sonra okunan İşfe‘ Lenâ duası da Erzurum’un dinî kimliğinin en önemli alâmet-i fârikalarından biridir.
Erzurum’un hafızasında ve gönüllerde yer eden bu kadim geleneği tanıtmak üzere Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan “İşfe‘ Lenâ” belgeselinin ilk gösterimi Mavi Salonda yapıldı.
Yönetmeni Prof. Dr. Yusuf Yurdigül’e, Yönetmen Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Korkut’a ve Konsept Danışmanı Öğrt. Gör. Mustafa Özfidan’a Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.
Vali Çiftçi; manevî mirasımıza ışık tutan bu kıymetli çalışmada emeği geçenleri tebrik ediyoruz, dedi.