Bugün, 27 Mart 2025 Perşembe
  • BIST 100

    9649,53%-0,68
  • DOLAR

    37,98% 0,05
  • EURO

    40,70% -0,21
  • GRAM ALTIN

    3689,73% 0,05
  • Ç. ALTIN

    5959,44% 0,00

Dicle Üniversitesi öğrencilerinden "Gazze için ayağa kalk" etkinliği

Dicle Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından işgal çetesinin Gazze'ye yönelik gerçekleştirdikleri saldırıları lanetlemek amacıyla "Gazze için ayağa kalk" temasıyla basın açıklaması düzenlendi.

GENEL 21.03.2025 20:24:50 0
Dicle Üniversitesi öğrencilerinden

Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrenci toplulukları öncülüğünde İlahiyat Camii önünde bir araya gelen öğrenciler, işgalci siyonistlerin ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıları telin amaçlı basın açıklaması düzenledi.

Dicle Üniversitesi öğrenci toplulukları adına basın açıklamasını okuyan Yakup Kaya, ABD başta olmak üzere batılı ülkelerin, insanlığın vicdanında daimî mahkûm olacağını söyledi.

"Dünya bu zulme sessiz kaldıkça zulüm daha da katmerleşmektedir"

siyonist işgal rejiminin, ABD ile koordineli bir şekilde Gazze'de çadır kentlere saldırdığını belirten Kaya, "Bir sahur vaktinde yine saldırdılar. Çadırlarda uyuyan masum yavrularımızı hedef aldılar. Kadın, çocuk ve mazlumlar katledildi. Gazze'de büyük bir katliam gerçekleşti. Binden fazla bebek, çocuk, kadın ve mazlum kardeşimiz toprağın kara bağrına bırakıldı. Vicdanlar kor ateş oldu. Mazlumun ahı arşa ulaştı… Anaların feryatları vicdanları ateşe verdi. Artık ne söz yetiyor ne kelam. Dünya bu zulme yine sessiz kaldıkça zulüm daha da katmerleşmektedir. Zulümle abat olunmaz. Elbet bir gün hesap verecekler. Hiçbir kutsalı, kuralı, kaideyi ve ölçüyü tanımayan modern çağın vahşi yüzünü bir kez daha görmüş olduk." şeklinde konuştu.

"Mazlumların kanı, siyonistlerle ticari ilişkilerine devam edenlerin yüzüne de sıçramıştır"

siyonist barbarların ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Gazze'de yeniden soykırıma başladığını ifade eden Kaya, "19 Ocak'ta HAMAS'ın zaferiyle sonuçlanan ateşkes anlaşması ve esir takasının ilk aşaması sonunda zalimler yine mazlumların kanına girmişlerdir. Ateşkes anlaşmasını ihlal eden siyonist işgal rejimi, zalim ve korsan ABD'yi arkasına alarak yeniden katliam gerçekleştirdi. Ateşkesin birinci aşamasında Gazze'nin mazlumlarının kanı henüz zalimlerin elinde kurumadan yapılan bu saldırılar ile mazlumların kanı zalimlerin, mazlumların safında yer almayıp zulme sessiz kalanların ve siyonistlerle ticari ilişkilerine devam edenlerin yüzüne sıçramıştır." dedi.

"İnsanlık tarihi var olduğu sürece hep lanetle anılacaklardır"

Gazze'de yaşanan katliam ve soykırımın batının vahşi, barbar ve gerçek yüzünü gösterdiğini ifade eden Kaya, "İnsan haklarından, kadın haklarından, çocuk halklarından ve sivillerin dokunulmazlığından söz açanlar, sivillerin dokunulmazlığı edebiyatını yapanlar neredesiniz? Gazze'de yaşanan katliam ve soykırım batının vahşi, barbar ve gerçek yüzünü göstermektedir. Halkların kendi kaderini tayin etme hakkının olduğunu savunan ABD ve batılı ülkeler, tüm değerlerini çiğnemekte, dünyaya sunduğu idealleriyle çelişmektedir. Maskeleriniz düştü, mazlumların kanında boğulacaksınız. Küfür devam eder ama zulüm devam etmez kaidesince sonunuz yaklaşmıştır. Firavun ve Nemrut gibi bir akıbet sizleri bekliyor. Allah'ın vaadi haktır, mutlaka zafer inananların olacaktır. siyonist rejim ve destekçisi ABD başta olmak üzere batılı ülkeler, İnsanlığın vicdanında daimi mahkum olacaktır. İnsanlık tarihi var olduğu sürece hep lanetle anılacaklardır. Zulümle abat olunmaz. Mutlaka yapılan bu zulümlerin hesabı bir gün sorulacaktır." diye konuştu.

"Sınır kapılarını kapalı tutan siyonistler, Gazze halkını açlıkla yok etmek istedi"

Kaya, devamında şu açıklamalarda bulundu: "Açlık, susuzluk, zorla yerinden edilme, ilaçsızlık ve her türlü insani ihtiyaçlardan mahrum bırakıldılar. Ramazan ayı boyunca sınır kapılarını kapalı tutan siyonistler Gazze halkını açlıkla yok etmek istedi. Bunu da başaramayınca saldırmaya ve bombalar yağdırmaya başladılar. Gazze'nin kahraman ve mazlum halkının çelikten iradesi sarsılmadı. Dağ gibi imanlarıyla Allah'a sığındılar. Tüm dünya onlara sırtını döndü, onlar tüm dünyanın onları yalnız bırakmasına aldırış etmediler. Alemlerin Rabbi olan Allah'a sığındılar. Modern çağın Firavun ve Nemrutlarına karşı direndiler. Zalimlere karşı dik durdular, teslim-i silah etmediler. Bir avuç kahraman mücahit ve Gazze halkının sarsılmaz direnişi Allah'ın izni ve inayeti ile dün olduğu gibi bugünde yarın da zaferle sonuçlanacaktır. Bu zafer imanın zaferi, inancın zaferi, kararlılık ve azmin zaferi olacaktır."

"Üniversitedeki kantin işletmelerinde boykot malı istemiyoruz"

"Zulüm ve baskı tamâmen ortadan kalkıncaya ve hâkimiyet sadece Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer haksızlıklara son verirlerse, artık zâlimlerden başkasına düşmanlık yoktur." ayet-i kerimesine atıfta bulunan Kaya, dünyanın özgür halklarına ve vicdan sahibi devlet liderlerine seslenerek "Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak ilk günden beridir soykırıma karşı sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Bu soykırım devam ettiği müddetçe sesimizi en gür seda ile haykırmaya devam edeceğiz! Filistin devletinin tanınması ve Gazze'de soykırımın durdurulması için çaba sarf eden devletleri destekliyoruz. Bu konuda uluslararası alanda yapılan tüm iyi niyetli girişimlerin arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak üniversite yönetiminden taleplerini de paylaşan Kaya, "Tarihe utanç verici bir tabloyla kaydolmak istemiyorsanız siyonist rejime destek veren tüm ürünlerin üniversitedeki kantin işletmelerinden kaldırılmasını istiyoruz. siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı. 1 ölü, 3 ağır yaralı

Kadir Gecesi'nde yüzbinler Mescid-i Aksa'da saf tuttu

Gaziantepliler: Bu gecede Filistin'e dua ve boykota devam edelim

Kadir Gecesinde gönüller Kur'an ziyafeti ile huzur buldu

Malatya'da Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

TBMM'de 4 bin liralık emekli bayram ikramiyesi kabul edildi

Mardin’de çıkan ev yangınında 5 kişi dumandan etkilendi

Kur'an Nesli Platformu Kadir Gecesi'ne özel program düzenledi

Müftü Dolu: Gazzeli mücahitler Kadir Gecesini cihat ederek kutluyor

Cizre Umut Kervanı Kadir Gecesi münasebetiyle tatlı dağıttı

Kadir Gecesi Ayasofya'da dualarla ihya edildi

Cizre’de Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Topkapı Sarayı'ndan Ayasofya'ya "Kadir Alayı" yürüyüşü

Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

Bitlis Belediyesi’nden Gazze’ye iftar yardımı

Gazze’de şehit sayısı 50 bin 183’e yükseldi

Mardinliler Kadir Gecesi'ni idrak etmek için camilere akın etti

Tarihi Bitlis Ulu Camii’nde geleneksel iftar programı düzenlendi

Bingöl'de 2 kilo 230 gram toz esrar ele geçirildi

Balıkesir’in kalbinde 20 bin kişilik dev iftar

Saraçhane'de Kadir Gecesi buluşması

Bolsonaro darbe girişimi suçlamasıyla yargılanacak

Kadir Gecesi'nde vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Yapıcıoğlu, 28 Şubat mağdurlarıyla iftarda bir araya geldi

BM: Gazze'ye saldırılarda 142 bin kişi yerinden oldu

Bursalılar, Kadir Gecesi'nde camileri doldurdu

Kilauea Yanardağı'nda yeni volkanik hareketlilik

Hafızlar iftar programında buluştu

Uganda’da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 2 ölü

Mardin’de park yeri yüzünden tekmeli yumruklu kavga

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

25 Mart Oltu’nun Kurtuluşunun 107. Yılında Çelenk Töreni Düzenlendi

TORTUM SPOR HAFTA İÇİ MESAİSİNDE DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

TEKSTİL VE MODA TASARIMI BÖLÜMÜ İLK KEZ AKREDİTE EDİLEREK ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE ETTİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLE ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Gelin bu gece “samimi” olarak hep beraber zalime zulüm dileyelim…

Karakoca: rahmet ve mağfirete nail olmak için büyük bir fırsat…

UÇAR’DAN MESAİ ARKADAŞLARINA İFTARLIK JESTİ

İl Özel idare spor Türkiye Şampiyonası için Yola Çıktı

Atatürk Üniversitesinden Kadim Bir Miras: İşfe’Lena Duası Belgeseli

SERKANDAŞ SİGORTA BÜYÜKLER AMATÖR KÜME PLAY-OFF MÜSABAKALARI NEFES KESMEYE DEVAM EDİYOR..

'Üçüz dönüşüm' ile Hayat Boyu yeni meslekler

Hikmetin İzinde Öğretmen Akademisi'nin dördüncü dönemi tamamlandı

Muğla'da minikler diş sağlığını eğlenerek öğrendi

Ankara Keçiören'de minik eller toprakla buluştu

Tohum bombaları toprakla buluşacak

Bursa İnegöl'de Gülfidan öğretmene Bakan Tekin'den sürpriz kutlama

Balıkesir'den öğrencilerden Başkan Akın'a sınav ücreti desteği teşekkürü

Bakan Tekin, Bursa'daki öğrencinin seçim vaadini yerine getirdi

MASKİ çalışanlarına mobbing farkındalığı eğitimi

Muğla Büyükşehir’den kadınlara güç katan eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR