Bugün, 15 Mart 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    10840,60%1,05
  • DOLAR

    36,65% 0,16
  • EURO

    39,89% 0,31
  • GRAM ALTIN

    3516,08% -0,05
  • Ç. ALTIN

    5671,28% 1,27

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi sel haftası boyunca çizmelerini hiç çıkarmadı

Hafta boyunca etkili olan yağışların ve bu yağışların sebep olduğu sel bölgelerini karış karış inceleyen Vali Çiftçi, çalışmalara katılıp ilgili kurumlara talimatlar vererek konunun hassasiyetine dikkat çekti.

ERZURUM 19.07.2024 07:29:00 0
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi sel haftası boyunca çizmelerini hiç çıkarmadı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi sel haftası boyunca çizmelerini hiç çıkarmadı

Hafta boyunca yoğun yağışlı geçen ve bu yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi teyakkuzdaydı. Kriz merkezi ile mağdur olan bölgelerde her türlü çalışmayı yerinde inceleyen Vali Çiftçi hafta boyunca çizmelerini hiç çıkarmadı. Vali Çiftçi’ye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, DSİ 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz yanı sıra daire amirleri de eşlik etti.

 

 

Tum1haber/medya/yerel/gündem/Erzurum

 

 

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi hafta boyunca etkili olan ve yer yer oluşan sel ile birlikte meydana gelen toprak kaymaları esnasında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden ve yöre halkından bilgi aldı. İnceleme ve çalışmalarına AFAD Kriz Merkezinde koordine eden ve yanındaki heyetle birlikte arazi çalışmalarına katılan Vali Çiftçi etki alanlarına göre Tortum, Uzundere, Narman ilçelerinde kapsamlı incelemelerde bulundu.

Hafta boyunca etkili olan yağışların ve bu yağışların sebep olduğu sel bölgelerini karış karış inceleyen Vali Çiftçi, çalışmalara katılıp ilgili kurumlara talimatlar vererek konunun hassasiyetine dikkat çekti. 

 

 

Yapılan çalışmalar esnasında; 10.07.2024 tarihinde yoğun yağış nedeniyle kapanmış olan Pirinkayalar Tüneli, Ulubağ Mahallesi ve Erzurum-Artvin karayolunda çalışmaları yerinde inceleyen Vali Çiftçi, Karayolları ekipleriyle birlikte yapılan çalışmalarda can ve mal kaybının olmadığını bildirmiştir.

Yine aynı tarihte Sapanca Mahallesinde oluşan toprak kayması nedeniyle kapanan yolun açılışı esnasında can ve mal kaybının olmaması günün güzel haberi olmuştur.

 

 

14.07.2024 tarihinde Seyitefendi Mahallesi Siyami Akyüz Caddesinde bulunan dere yatağına rüsubatın dolması ve köprü altında birikmesi sebebiyle dere taşması yaşanmıştır, aynı mahallede bulunan Kilise deresinde yolun alt kısmında göçme meydana gelmiş Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve DSİ 8. Bölge Müdürlüğünün ekiplerinin anında müdahalesi sonucunda kontrollü yıkım yapılarak durum kontrol altına alınmıştır. 

 

 

15.07.2024 tarihindeki yoğun yağışlar sebebiyle oluşan sel ve toprak kayması neticesinde Dikyar Mahallesinin yolu kapanmış olup, ilk müdahale Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak yol ulaşıma açılmış ve düzenleme çalışmaları DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmakta olup, can ve mal kaybının olmadığı bildirilmiştir.

Seyitefendi Mahallesi’nde inşaatı devam eden Uzundere Sulama Göleti’nde inşaa edilen tahliye kanalının tıkanması sonucu Uzundere ilçe merkezinde bulunan derede taşkın meydana gelmiş olup can ve mal kaybına neden olmayan taşkında DSİ ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hasar gören yol ve dere yataklarında çalışma başlatılmıştır. 

 

 

Gölbaşı Mahallesi Denizbaşı mevkiinde önceki yıllarda yapılan menfez ve büzlerin tıkanmasından kaynaklı tarımsal alanlarda sel ve su baskını yaşanmış olup, DSİ ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi çalışma başlatmıştır.

Uzundere ilçe genelinde yoğun yağışlardan dolayı zarar gören ev veya tarım arazisi olan vatandaşların başvuruları alınarak ilgili kurum ve birimlere yönlendirilmektedir. İlçede meydana gelen elektrik kesintilerine karşı Uzundere Aras İşletme Şefliği yoğun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Erzurum valisi Mustafa Çiftçi, Tortum incelemesinin ardından Uzundere ilçesine bağlı Seyitefendi Mahallesi'ne geçerek burada da yerleşim alanlarındaki hasarı inceledi. 

 

 

Vali Çiftçi, yetkililere hasar tespiti konusunda talimatlarda bulundu; vatandaşın yaralarının kısa zamanda sarılacağının bilgisini verdi. Ardından Uzundere Barajı’na geçen Vali Çiftçi, yapımı devam eden inşaat alanını inceleyerek DSİ 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz’dan bilgi aldı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Tortum-Pehlivanlı Mahallesi’nde bulunan Oponsor Deresi’nde 13.07.2024 akşamı meydana gelen sel ve heyelan sonrası bir aracın Tortum Çayı’na sürüklenerek 1 kişinin vefat ettiği, aynı araçtaki 1 çocuğun ise suya kapılarak arama çalışmalarının devam ettiği bölgede incelemelerde bulundu.Son alınan bilgi çerçevesinde kayıp çocuğun 5 gün sonra Tortum Gölü yarım ada kıyıısnda Arama Kurtarma Timlerince bulunduğu bilgi paylaşıldı.

 

 

Vali Çiftçi, Pirinkayalar’da sahada Jandarma Arama Kurtarma timleri (Erzurum, Van), AFAD (Erzurum, Sivas, Tokat Müdürlükleri) ve Artvin’den gelen polis dalgıçlardan oluşan 56 kişilik arama kurtarma ekibinin 2 köpek ile sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyerek durum hakkında bilgi aldı.

Vali Mustafa Çiftçi yoğun yağıştan etkilenen ilçelerimizdeki incelemelerini aralıksız sürdürüyor. Haftanın son incelemesini Tortum ilçesi Pehlivanlı Mahallesi'ne giderek selin etkilediği bölgede tetkiklerde bulunan Vali Çiftçi bölgeden gelen haberlere göre talimatlarını ilgili kurumlara vererek vatandaşların mağduriyetlerinin ivedi olarak giderilmesi hususuna dikkat edilmesi uyarısında bulundu.  

 

 

Haber Editörü

Vedat Kan

vedudi25@gmail.com

Gazze'de katledilen gazetecilerin sayısı 206'ya yükseldi

Mersin'de trafik kazası: 2 ölü

Atama kararları Resmi Gazete'de

Sırbistan'da üniversite öğrencileri bir kez daha sokaklara döküldü

ABD’de şiddetli yağış sel ve heyelana yol açtı

Zelenskiy: Kursk'ta durum çok kötü

Malatya'da feci kaza: Aynı aileden 3 ölü

Pakistan'daki tren saldırısında ölü sayısı 31'e çıktı

Kaçak avlanan kınalı keklik avcılarına 402 bin 825 lira ceza

Grönland: Trump'ın ilhak açıklamaları kabul edilemez

Gazze'de işgalcilerin bombardımanından sağ kurtulan Mervan Atvan, kanser nedeniyle hayatını kaybetti

Miçotakis kabinesinde revizyona gitti

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenme: 1 ölü

Çin: Yaptırım ve tehditler, İran’ın nükleer sorununa çözüm getirmez

Ankara Valiliğinden zirai don uyarısı

Sivas'ta başıboş köpeklerin saldırdığı çocuklardan biri yaralandı

Kazakistan'da Nevruznama Başlıyor: On Günlük Kutlama, Gelenekler ve Birlik

Acil iniş yapan yolcu uçağı alev aldı

İstanbul'da en yüksek hava kirliliği Göztepe ilçesinde ölçüldü

Sağlığa 37 bin personel alınacak

Bursa Milli Eğitim'den sağlık çalışanlarına teşekkür

Kırgız cumhuriyeti ve Tacikistan, Türkistan için kritik bir anlaşmayı sonuçlandırdı

KAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR!

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

HAMAS heyeti ateşkesi görüşmek üzere Kahire'ye gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 37 bin yeni sağlık personeli alınacak

ABD'de yumurta krizi

Kanada'nın yeni başbakanı Carney yemin ederek göreve başladı

Ateşkese rağmen işgalciler Gazze'ye saldırdı: 4 şehid

Umut Kervanı gönüllülerinden iftar vakti gönül sofrası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Atatürk Üniversitesinde Kandil Yolu…

Beklenen geldi, bari sahip çıkalım!

Milli Vicdani İlmi Bakış Topluluğu’nun “Erzurum ve Kurtuluş Savaşı” özel gecesi…

Erzurum’da 12 Mart Kurtuluş Etkinlikleri Kapsamında 3x3 Veteranlar Basketbol Turnuvası Düzenlendi

Anahtar Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığının 12 Mart mesajı

Curlıng 2024/2025 1. Lig Müsabakaları Erzurum’da yapıldı

Vali Mustafa Çiftçi’nin Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 107. Yıl Dönümünü Kutlama Mesajı

Birikim Medya A.Ş. sunar…

Kahramanlıklarımızla dolu dolu geçen ve baharın müjdeleyicisi bir ay

“Erzurum, her karışı kahramanlıkla yoğrulmuş, her sokağı özgürlük için atılan adımlarla şekillenmiş bir şehirdir.

Lider Akademisi’nde bahar dönemi hızlı başladı

Kahramanmaraş'ta meslek lisesi öğrencileri eski sıraları dönüştürüyor

Kocaeli'de öğrenciler afetlere karşı bilinçleniyor

Çocuğunu okula göndermeyen veliye para cezası

Bakan Tekin'den Erzincan sürprizi

Manisa'da üniversite tanıtım gününe büyük ilgi

2025-YKS'de geç başvurularda son gün

İzmit'te Oyuncak Müzesi’nin renkli atölyeleri sürüyor

Bakan Tekin 81 ilin millî eğitim müdürüyle bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanlığı ve İslam İşbirliği Gençlik Forumu arasında mutabakat zaptı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR