Bugün, 31 Mart 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,94% -0,08
  • EURO

    40,99% -0,36
  • GRAM ALTIN

    3797,89% 0,81
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Dünya Kudüs Günü: Kudüs neden bu kadar önemli?

Siirt Üniversitesi Ortadoğu Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Ali Öncer, Kudüs’ün İslam dünyası için neden bu kadar önemli olduğunu ve Müslümanların Kudüs için yapması gerekenleri anlattı.

GENEL 28.03.2025 13:12:17 0
Dünya Kudüs Günü: Kudüs neden bu kadar önemli?

Bugün Kudüs’ün hâlâ siyonist işgalin gölgesinde olduğunu vurgulayan Siirt Üniversitesi Ortadoğu Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Ali Öncer, siyonizmin yalnızca Müslümanlar için değil, aynı zamanda birçok vicdan sahibi Yahudi ve Hristiyan için de karşı çıkılan bir ideolojiye dönüştüğünü ifade etti.

Siyonist planın artık dünyada haklı ve kalıcı bir meşruiyet zemini bulamadığını belirten Öncer, "Bu yapı adeta akılsız bir vücut gibi hem içeriden hem dışarıdan destekten yoksun, sadece güçle ayakta kalmaya çalışan bir sistem görüntüsü veriyor." dedi.

Hazreti Ömer ve Kudüs’teki adalet mirası

Doktor Öncer, Kudüs’ün İslam dünyasında yalnızca dini açıdan değil, tarihi ve kültürel bir değer taşıdığını belirterek, "Kudüs, İslam’da pek çok açıdan önemli bir yerdir. Müslümanların ilk kıblesi olması, orada Hazreti Muhammed’in Miraç’a yükseldiği kabul edilen Mescid-i Aksa'nın bulunması gibi manevi değerlerin yanı sıra, Kudüs’ü fetheden kişi olan Hazreti Ömer’in de önemi büyüktür. Ayrıca, İslam’da adalet denilince adı onunla özdeşleşmiş bir halife olması sebebiyle Kudüs, bizim için ayrı bir anlam taşır." dedi.

Siyonizmin planı ve vicdani reddiye

Siyonizmin planlarının dünya çapında yeterince destek bulamadığını ifade eden Doktor Öncer, "Siyonizm şu anda dünyada yeterince destek bulamıyor, adeta akılsız bir vücut gibi hareket ediyor. Bunun dünyadan Yahudiler bile, Hristiyanlar bile tam manasıyla vicdanlı bir şekilde destek sunamıyor. Öncelikli olarak Müslüman kardeşlerimiz şuurunu kaybetmiş durumda, yapacağım bir ürüne boykot hiçbir anlam ifade etmez gibi görüşlere sahip insanlar var. Bu yüzden bir yılgınlık hissi içindeler." diyerek, bu durumu değiştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Müslümanlar Kudüs için ne yapmalı?

Doktor Öncer, Müslümanların zafer üzerine odaklanmamaları gerektiğini belirterek, "Zafer Allah’ındır, mücadele ise bizimdir. Şu anda bize düşen, Filistin’e bomba olacak her şeyden uzak durmak, onları satın almaktan kaçınmaktır. En azından 60-70 yıl sonra belki Filistin’in tekrar Müslümanların eline geçtiğini görürüz, belki görmeyiz ama kendi vazifemizi yerine getirerek hayatımızı sonlandırmış oluruz ki bu da en büyük zaferdir.” dedi.

Irkçılık ve birlik meselesi

Kudüs’ün özgür olması ve işgalden kurtulması için Müslümanların birliği gerektiğini belirten Doktor Öncer, "Çoğu Müslümanın düştüğü en büyük hatalardan biri ırkçılıktır. Bu ırkçılık bugüne kadar bize hiçbir şey kazandırmadı. Filistin’i ırkçılık yaparak ele geçiremedik. Anadolu topraklarını da aynı şekilde ırkçılık yaparak ele geçirmedik. Bu toprakları biz cihat ederek ele geçirdik. Ayrıca, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Müslümanlara liderlik yapacak bir ülke kalmayınca, biz cihat şuurumuzu kaybettik ve bunun yerine ırkçı fikirler ortaya çıkmaya başladı. Bunu aşmak zorundayız." diyerek, bu düşünceleri aşmanın önemli olduğunu vurguladı.

Filistin, sadece Filistin’in sorunu değil

Filistin’in sadece Filistin’in sorunu olmadığını, tüm İslam dünyasının sorunu olduğunu belirten Doktor Öncer, son olarak şunları söyledi:

"Şu anda siyonizm ya da küresel çeteler Türkiye'ye gelmediyse, Filistin’deki iş bitmediği için gelmemiştir. Ne mezhepçilik ne de ırkçılık ile Filistin’i ya da kendi ülkelerimizi kurtarmamız mümkün değildir. Çünkü büyük plan, 'Vaadedilmiş topraklar' düşüncesidir. israilin amacı yalnızca Filistin’i ele geçirmek değil, tüm o toprakları ele geçirmektir. Burada bizlere hiçbirimizin rolü yoktur. Şu anda Batılılar, sözde bir Kürdistan kurma ya da farklı milletlere devlet kurma hissi veriyor olabilirler, ama burada esas kurmayı düşündükleri şey Tanrı Krallığı’dır. Tanrı Krallığı'nda ne bir Müslüman Kürt’e, ne bir Müslüman Türkiye’ye, ne bir Müslüman Arap’a, ne de bir Müslüman İranlıya yer vardır. Bunu anlamak zorundayız. Şartlar da, kader de bizi bir olmaya zorluyor. Üzerimize gelen Batı'ya karşı, sahiplendiğimiz ırkçılık fikirlerini sahiplenme lüksümüz yoktur." (İLKHA)

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

ERMENİSTAN'daki METSAMOR NÜKLEER SANTRALI KAPATILSIN!

Nazım Eynallı: 31 Mart insanlık adına işlenen en korkunç katliamdır

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Belçika'da işçiler greve gitti

Ata Terzibaşı

Mehmet Selim Kiraz

31 Mart günü Azerbaycanlıların Soykırımı Günü

İzmir Bornova'nın zemin çalışmaları tamamlanıyor

Genetik Acılarla Yüzyıllara Yürüyen Toplum: Iraklı Türkmenler

31 MART AZƏRBAYCAN SOYKIRIM GÜNÜ...

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

Bakan Yerlikaya'nın bayram telsiz mesajı

İnternet alışverişlerinde yeni dönem

Suriye Türkmenleri Neden Yok Sayılıyor?

ABD Neden Hep Kaybediyor?

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Elektrik direğine çarparak duran otomobildeki 4 kişi yaralandı - Videolu Haber

Karadeniz'de mayın tespit edildi! SAS timi etkisiz hale getirdi

Sevgili Azerbaycan Türk Milleti,

Usta sanatçı Volkan Konak'ın ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Ankara'da 300 bin genç faydalandı

2024 teftişlerinde 710 milyon TL'lik kamu alacağı ödetildi

Öcalan'ın avukatları açıkladı: İmralı'da bir görüşme yapıldı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Malatya’da 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Şampiyon atletler yeniden İstanbul'a geliyor

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Karakoca: Bayram günleri müstesna günlerdir…

Üst: Anadolu insanımızın ve İslamiyetin gerçek, samimi kardeşliğinin bir an önce tecelli etmesini arzumuzdur…

Huzurun ve kalitenin diğer adı: Atatürk Üniversitesi

Dadaş 1 attı pir attı…

Dadaşın formasıyla daha nice 100 lere inşallah

Erzurum B.B. U-16 yaş grubu Şampiyonu Yakutiye Spor oldu

Anahtar Parti Erzurum Kurucu İl Başkanı Mensur Durmuş Sağlık Nedeniyle İstifa Etti

Hayal kırıklığımı dersiniz yoksa yıkılan hayaller mi?

Bursa'da Osmangazili miniklere 'sıfır atık' eğitimi

Katılım Emeklilik DigiZoo TEGV’li çocukları ağırladı

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

EBA Öğrenci Asistanı geliyor

İstanbul Bakırköylü gençler ücretsiz kurslarla geleceğe hazırlanıyor

Bursa'da Yıldırımlı okullar PİSA 2025’e hazır

Minikler sıfır atığı eğlenerek öğrendiler

YÖK tarafından hayata geçilen Bilim İletişim Ofisi AİÇÜ’de kuruldu

Ara tatilde mesleki eğitim ücretleri ödenecek mi?

Eğitimde ikinci ara tatil başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Göztepe 27 10 9 8 10 38
7.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
8.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
9.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
10.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39

YAZARLAR