Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Araştırmacı, Yazar: Mesut HARAY

1. Su ve Elektrik Heyecanı: İran’da Romantik Geceler Mum Işığında! Neden rahat ve huzurlu yaşayasınız ki? Her gün “su var mı yok mu?” ya da “bu gece televizyon izleyecek miyiz yoksa mum ışığında birbirimizin yüzüne bakıp yatacak mıyız?” gibi sorularla hayatınızı daha heyecanlı hale getirebilirsiniz. İran’da son anda hamama gitmek ya da televizyonun çalıştığını görmek, Kuzey Azerbaycanlılar için gerçek bir yaşam deneyimi olacak. Heyecanlı bir hayat istiyorsanız, İran’a katılmak tam size göre!

2.     Et – Lüks Bir Hatıra: Ayda Bir Kez Yiyin, Sosyal Medyada Paylaşın! Dünyanın her yerinde vejetaryenlik bir trend haline geldi, ancak İran’da ekonomik durumdan dolayı et ayda bir kez yeniliyor ve bu an gerçek bir bayram gibi kutlanıyor. “Etin hatıraları” hashtag’i ile o kadar gururlanacaksınız ki, bu anları sosyal medyada paylaşmadan duramayacaksınız. Belki de böyle bir hayat, cennet gibi gelebilir!

3.     Dil Yasağı: Farsça Dersleri – Yeni Modanın Zirvesi! Neden ana dilinizde konuşarak stres yaşayasınız ki? İran’da size dilinizin ne kadar “kaba” olduğunu gösterecekler. Farsçanın “tatlılığı” sizi o kadar büyüleyecek ki boğazınız kaşınacak, dudaklarınız istemsizce kıvrılacak. Botoksa gerek kalmayacak! Kuzey Azerbaycanlılar için bu kültürel değişim harika bir deneyim olacak.

4.     Zorunlu Kıyafet Modası: Seçim Özgürlüğünü Unutun! “Bugün ne giyeceğim?” sorusuna veda edin! İran’da her gün aynı kıyafet ve aynı görünüşle yaşamak, sizi hem zaman kaybından hem de karar verme stresinden kurtaracak. Kadınlar için uzun siyah bir manto, erkekler için mollaların tarzında bir gömlek ve şalvar yeterli. Moda derdiniz artık olmayacak!

5.     Lehçeniz – Eğlencenin Kaynağı! Azerbaycan Türkçesiyle birkaç cümle kurun ve çevrenizdekileri güldürün! İran’da lehçeniz her günün esprisi olacak. Gülüşlerle dolu bir ortamda yaşamak kimin hoşuna gitmez ki?

6.     Hazır Kimlik: Sipariş Verin, Taze Kimliğiniz Gelsin! Kendi tarihi ve kültürel kimliğinizi aramanıza gerek yok, çünkü İran hükümeti sizin için hazır Müslüman Fars kimliğini sunuyor. Tıpkı yemek siparişi verir gibi – taze, paketlenmiş ve hiç düşünmeye gerek olmayan bir Fars Şii kimliği!

7.     Tahran’dan Yönetim: Mollalar Her Zaman Hizmetinizde! Uzaktan yönetim, modern çağın en büyük trendi! Fars olmayan milletlerin kendi işlerine karışmaması gerektiği için Tahran’dan bir molla sizin adınıza her şeyi yönetebilir. Demokrasi “baş ağrısından” kurtulmak isteyenler için ideal bir seçenek!

8.     Cennet Garantisi: Bu Dünyada Zorluklar, Ahirette Havuzlu Villalar! İran’da yaşam zor olabilir, ancak ahirette havuzlu villalar sizi bekliyor! Yaşama zorluklarına katlanın, ölün ve sonra cennette sonsuz mutluluk yaşayın. Ölümden sonraki bu fantastik “cennet hayatını” kaçırmayın!

9.     Fars Hükümeti İsim Seçimi: Çocuğunuzun Adını Sizin Yerinize Seçiyorlar! Çocuğunuza isim bulmak için kendinizi yormanıza gerek yok! İran hükümeti, sizin için en uygun isimleri çoktan hazırlamış durumda. Seçimler o kadar “mükemmel” ki, siz çocuğunuzun adını “Sevgi” koymak isterken, kimlikte adını “Fateme” olarak bulabilirsiniz. Çocuğunuz okula başladığında adı Fateme mi, Sevgi mi yoksa başka bir şey mi olacak, kimse bilemeyecek. Bu durum, kuzey Azerbaycan’da yaşayan çocukların hayatına oldukça ilginç anılar katabilir.

10. İran Televizyonu: Dil Devrimi! Güney Azerbaycan’daki yerel televizyon kanalları, Farsça, Arapça ve Türkçenin bir karışımı ile yayın yapıyor. Bu “multidil” şov, kimse tarafından anlaşılmıyor ve izleyiciler televizyon izlerken gözleri kulaklarına, kulakları ise boğazlarına dolaşıyor. Bu macera dolu kanallar sizi kesinlikle şaşırtacak.

Sonuç:

İran hükümeti, hayatınızın her detayını çoktan planladı. Ne giyeceğinizden, ne konuşacağınıza kadar her şey belli. Size sadece bu müthiş planın uygulanışını izleyip eğlenmek kalıyor. Hükümet sizin yerinize düşünebilir, konuşabilir hatta yemek bile yiyebilir! Özgür seçimlerin getirdiği kaygılardan kurtulun, çünkü her şey “en iyi şekilde” planlandı. İran’da hayat sadece kısıtlamalar ve zorluklardan ibaret değil. Orada bitmeyen şakalar, kahkahalar ve maceralarla dolu eğlenceli bir gündelik yaşam var. Her gün yeni bir sürpriz ve ilginç bir olayla karşılaşmak mümkün. Modern çağda bu kadar heyecan verici ve renkli bir hayatı kim kaçırmak ister ki?


Azerbaycan Cumhuriyeti’nin İran’a Katılması İçin Çok Önemli ve Cazip Nedenler

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin İran’a Katılması İçin Çok Önemli ve Cazip Nedenler Bu yazı tamamen mizah amaçlı yazılmıştır

Mesut Haray

16.09.2024 16:01:00

Nene Hatun Milli Parkında çocuk olmak

Başkan Uçar; “Tarihimize sahip çıkacağız”

Devlet korumasındaki çocuklar kore gazisiyle buluştu

Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde Atatürk Üniversitesi’nden 20 akademisyen var

Rektör Hacımüftüoğlu’ndan Tümgeneral Altuğ’a hayırlı olsun ziyareti

Erzurum’da Gaziler günü kutlandı

Ambulans helikopter kalp krizi geçiren hasta için Erzurum-Artvin kara yoluna indi

Ne ölüye, ne de diriye faydanız yok; o koltukta ne işiniz var?

Tarihin bağrında bir yudum huzur…

Üç efsane bir arada

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR