Bugün, 13 Nisan 2025 Pazar
  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Çocuklar Oyuncak Kütüphanesi’nde hem eğleniyor hem öğreniyor

Çocuklar Oyuncak Kütüphanesi’nde hem eğleniyor hem öğreniyor

GÜNDEM 29.03.2025 16:17:37 0
Çocuklar Oyuncak Kütüphanesi’nde hem eğleniyor hem öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların gelişimine katkı sağlamak ve oyuncaklara erişimini desteklemek için kurduğu Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi, minik ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

MUĞLA (İGFA) - Çocukların bilişsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sunan, her çocuğun oyuncağa eşit şekilde erişimini sağlayan Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi, Anne-Çocuk atölyelerinin yanı sıra çocuklara verilen farkındalık eğitimleri aracılığıyla miniklerin gelişimine katkı sağlıyor.

Oyuncak Kütüphanesi, çocukların hem eğlenip hem gelişimlerini destekleyebileceği dört temel alandan oluşuyor. İlk alan, çocukların çeşitli oyuncakları belirli bir süreliğine ödünç alıp daha sonra geri getirebildiği sistemle işliyor. Bu uygulama, paylaşım ve sorumluluk duygusunun gelişmesine katkı sağlıyor. İkinci alan, atölye çalışmaları ve grup etkinliklerine ev sahipliği yapan eğitim ve etkinlik alanı olarak hizmet veriyor. Üçüncü alanda ise uzmanlar tarafından sunulan psikolojik danışmanlık hizmetleriyle çocukların bireysel ihtiyaçları destekleniyor. Son olarak, oyun terapisi alanında çocukların duygusal gelişimlerini güçlendirmeye yönelik yapılandırılmış oyun seansları gerçekleştiriliyor. Oyuncak Kütüphanesi, bu dört alanla birlikte çocuklara çok yönlü ve kapsayıcı bir gelişim ortamı sunuyor.

Klinik Psikolog Öyküm İlhan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi’nin çocuklar ve aileler için sunduğu hizmetleri şöyle anlattı: “Merkezimizin ilk bölümü psikolojik danışmanlık hizmetlerine ayrılmış durumda. Burada iki psikolog olarak görev yapıyoruz ve çocuklar ile ailelerine yönelik bireysel seanslar ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.

 Oyuncak Kütüphanesi ile Oyuncaklar Hep Yeni

Oyuncak Kütüphanesi alanımızda çocuklar, oyuncakları iki haftalık süreyle ödünç alarak oynayabiliyor. Böylece sürekli yeni oyuncak alma ihtiyacı duymadan farklı oyuncaklarla vakit geçirme imkânı buluyorlar. Bağış bölümümüzde, kırık veya eksik parçası bulunmayan, şiddet unsuru içermeyen oyuncakları kabul ediyoruz. Bu oyuncaklar, sosyal hizmet uzmanlarımız tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere ve depremzede çocuklara ulaştırılıyor.” dedi.

İlhan “Yaklaşık Bin Çocuğa Ulaştık”

Öyküm İlhan, “Eğitim ve etkinlikler için ayrılan alanda, çocuk gelişim uzmanımız ile birlikte anne-çocuk atölyeleri düzenliyor, çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, çocuklara yönelik eğitimler veriyoruz. Bugüne kadar mahremiyet eğitimi, akran zorbalığı, teknoloji bağımlılığı gibi konularda toplam 79 eğitim düzenledik ve yaklaşık 1000 çocuğa ulaştık. Son olarak, bugün de okullardan gelen talepler doğrultusunda akran zorbalığı eğitimi verdik. 25 çocuğun katıldığı bu etkinlik, keyifli ve öğretici bir deneyim oldu.” şeklinde konuştu.

Başkan Aras, “Çocuklar Bizim Geleceğimiz”

Çocukların gelişimlerine önem verdiklerini vurgulayan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Onların sadece akademik değil sosyal ihtiyaçlarını da karşılamamız gerekiyor. Bu açıdan Oyuncak Kütüphanemiz çok kıymetli bir işlev üstleniyor. Çocuklarımız hem oyuncaklarla oynuyor hem de oyuncak ödünç alıp veriyor. Bu onların aynı zamanda paylaşma duygusunu da geliştiriyor. Ayrıca Oyuncak Kütüphanemizin birçok işlevi alanı var. Bu anlarda ailelere ve çocuklara yönelik atölyeler düzenliyoruz. Çocuklarımızın hayatına dokunmaya devam edeceğiz, çünkü onlar bizim geleceğimiz.”

Bingöl’de Siyer Yarışması'nda kazanılan ödüller Gazze’ye bağışlandı

Bingöl’de 850 bin TL’lik dolandırıcılık olayı: 1 gözaltı

ABD'den teknoloji ürünleri için yeni karar

Sudan, Kosova'yı resmen tanıdı

Malatya'da nitelikli yağma ve kasten yaralama suçundan 3 tutuklama

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Kadın futbolu yeterince ilgi görmüyor

Malatya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Bingöl'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

Sudan için açlık ve kıtlık uyarısı

Rusya: Anlaşmaya rağmen Ukrayna enerji altyapılarımıza saldırıyor

Drift atan sürücüye 47 bin 378 lira ceza

Gaziantep Muhammedi sevdaya hazırlanıyor

Taşlıçay'da aniden bastıran tipi, besiciyi geri dönmek zorunda bıraktı

Dışişleri Bakanı Fidan Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Ağrı'da PKK/KCK üyesi şüpheli tutuklandı

Sağlıksız gıda satışına 210 bin lira ceza

Gazze'de can kaybı 50 bin 933'e yükseldi

Balata kokusunu yangın sandı, yangın tüpüyle müdahale etti

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Başkan Er: Çiftçimiz yalnız değil

Siirt’te feyezan dönemi denetimleri başladı

Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolu ulaşıma açıldı

Don kayısı bahçelerini vurdu, üreticiler destek bekliyor

Kolombiya'dan Gazze için ateşkes çağrısı

İzmir açıklarında 41 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin başbakanı dahil bazı ülke liderleriyle görüştü

Bezymianny Yanardağı faaliyete geçti

Karadaği:  Artık kınamalar yeterli değil, fiili olarak harekete geçmeliyiz

'Sıfır Atık Mucitleri' yarışmasında jüri değerlendirmesi yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-17 YAŞ GRUBU START ALDI

TKDK’DAN HAKSIZ REKABET

Erzurum Faaliyet Raporları

21. YÜZYILIN İLK ÇEYREĞİNDE TÜRK TARİHÇİLİĞİ, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE ELE ALINDI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ORGAN NAKLİ MERKEZİNDEN BÜYÜK BAŞARI: 1000. NAKİL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başkan Sekmen’e başarılı anjio operasyonu…

“YÜKSEKÖĞRETİMDE STRATEJİK MÜKEMMELLİK” ÇALIŞTAYINDA ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DE YERİNİ ALDI

KUDAKAF’25 HAZIRLIKLARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR: BÖLGENİN EN BÜYÜK KARİYER ETKİNLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Duyuyor musunuz? Erzurum ağlıyor…

Erzurum’da freni tutmayan kamyonet 6 aracı biçti: 7 yaralı

Bitlis’te Umre Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi

ÖSYM’den sınav mesaisi: Bu hafta sonu üç farklı sınav yapılacak

Şanlıurfa'dan TÜBİTAK'ta rekor başarı

Bursa'da liseliler Osmangazi’deki basket sahalarını güzelleştirecek

ÖSYM'nin hafta sonu yapacağı sınavlar için 'kimlik' duyurusu

Eğitimde öğrencilerin söz varlığı geliştirilecek

Bu hafta sonu binlerce aday 3 ayrı sınavda ter dökecek

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi'nden eğitim

Bursa ile Bosna-Hersek arasında kardeşlik köprüsü güçleniyor

Rehberim Peygamberim Hadis Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
8.Göztepe 29 10 10 9 9 39
9.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
10.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
11.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
12.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
13.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
14.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41

YAZARLAR